Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

156 «ναι» στον μνημονιακό προϋπολογισμό

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010156 «ναι» στον μνημονιακό προϋπολογισμό
Με 156 θετικές ψήφους πέρασε ο “μνημονιακός” προϋπολογισμός του 2011 στη Βουλή τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν πυρά κατά της κυβερνητικής πολιτικής και τον πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Οικονομικών να απαντούν σε ανάλογους τόνους.
Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές εκ των οποίων "ναι" στα έσοδα - έξοδα των υπουργείων είπαν οι 156 και "όχι" οι 142.
Όσον αφορά στα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας η ψηφοφορία έληξε με 239 θετικές ψήφους και 58 αρνητικές.
Τα επώδυνα μέτρα αποτελούν παρελθόν για την Ελλάδα, υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός απέρριψε για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ενώ άφησε αιχμές κατά της Ν.Δ., κατηγορώντας την ότι επενδύει σε αυτό.
Λίγο νωρίτερα, σκληρή κριτική για την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.. Καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι δεν διαπραγματεύθηκε επί της ουσίας την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, ενώ υποστήριξε ότι τα μέτρα του Μνημονίου δεν αποδίδουν.
Αναπόφευκτη χαρακτήρισε, από τη μεριά της, την αναδιάρθρωση χρέους της χώρας η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,, τονίζοντας ότι κάθε δόση του δανείου θα φέρνει και νέο Μνημόνιο. Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ ότι προωθεί την συνεκμετάλευση των πετρελαίων της χώρας.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας  χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως την πιο δεξιά κυβέρνηση μετά την αντιπολίτευση. Προέβλεψε μεγάλες ανατροπές και εξεγέρσεις, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση "θέλει να μετατρέψει τη χρονιά που έρχεται σε έτος μηδέν για την ελληνική κοινωνία".
Τέλος, υπέρ της μετάθεσης χρέους τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου όσον αφορά στον τομέα της ανάπτυξης, ενώ εξαπέλυσε πυρά και κατά της Νέας Δημοκρατίας.
stoxasmos-politikh                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: