Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Φτωχός 1 στους 5 Έλληνες!

Κάτω από το όριο της φτώχειας είναι ένας στους πέντε Έλληνες όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Μαζί ενάντια στη φτώχεια», τη Δευτέρα (29/11).
Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, 6.000 ευρώ ως ετήσιο εισόδημα ορίζεται το όριο της φτώχειας και 13.608 ευρώ ετησίως για μια τετραμελή οικογένεια. Από αυτούς που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, το 22% είναι ηλικιωμένοι, το 23% ανήλικοι και το 42% άνεργοι.
«Για να πετύχουμε τους στόχους μας υλοποιούμε προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ που αφορούν 668.000 πολίτες», είπε η υπουργός προσθέτοντας πως μέχρι το 2020, 450.000 άτομα θα έχουν φύγει από τη φτώχεια.
«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε μια χώρα που δεν έχει κοινωνική συνοχή ούτε να λειτουργήσει αποτελεσματικά η δημοκρατία και η οικονομία σε μια κοινωνία κομμένη στα δυο», σημείωσε η υπουργός Εργασίας.
Στην ημερίδα παραβρέθηκε και η Άννα Νταλάρα, υφυπουργός Εργασίας η οποία μίλησε για τους οροθετικούς, τους χρήστες ναρκωτικών, τους ανέργους και τους μετανάστες.
Συνολικά, στην Ευρωπαϊκή Ένωση 80 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας εκ των οποίων τα 19 εκατομμύρια είναι ανήλικοι.
Το 56% των κατοίκων της γηραιάς ηπείρου υποστηρίζει πως πιο ευάλωτοι στη φτώχεια είναι οι άνεργοι, το 41% οι ηλικιωμένοι και το 31% εκείνων που έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.
Τέλος, δράση κατά της φτώχειας πρέπει να αναλάβουν οι κυβερνήσεις σύμφωνα με το 89% των ερωτηθέντων στο Ευρωβαρόμετρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: