Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Θα δίνει το υπουργείο στις οικονομικές υπηρεσίες

Διευκρινήσεις για το ποιες αποδείξεις
θα γίνονται δεκτές από την εφορία δίνει το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του προς τις οικονομικές υπηρεσίες.
Έτσι, δεν θα γίνονται δεκτές στις φορολογικές δηλώσεις οι αποδείξεις στις οποίες δεν θα είναι ευδιάκριτα τα στοιχεία της συναλλαγής, δηλαδή η ημερομηνία, τα στοιχεία του εκδότη και το ποσό της συναλλαγής...
Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι αποδείξεις θα υποβληθούν από τους φορολογούμενους στην αρμόδια εφορία, σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα ή σε κλειστό φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός τους και το συνολικό ποσό τους.
Στην ίδια εγκύκλιο τονίζεται ότι στις αποδείξεις που μετρούν για το αφορολόγητο αναγνωρίζονται μόνο δαπάνες εντός Ελλάδας, ενώ εξαιρούνται δαπάνες για πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ, απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκίνητων, μηχανών και σκαφών.
Δεν μετράνε στο αφορολόγητο, αφού εκπίπτουν από το συνολικό εισόδημα οι δαπάνες για ασφάλειες ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας, καθώς και τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης.
Σε ότι αφορά τις δαπάνες κοινόχρηστων αυτές θα μπορούν να προσμετρούνται στις περιπτώσεις που ο διαχειριστής της πολυκατοικίας κάνει επιμερισμό και εκδίδει ξεχωριστές αποδείξεις.
Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος και σε περίπτωση που δεν διακρίνονται στοιχεία σε αποδείξεις θα ζητείται από τον φορολογούμενο να τα δώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια: