Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Λύνοντας το "κρυπτόλεξο" του Γιούνκερ

Άμεση υπήρξε η αντίδραση στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή ύστερα από τοποθέτηση που φέρεται να έκανε, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1, στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνδέοντας το όνομα του τέως πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τα λεγόμενα του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.Ειδικότερα, ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, άφησε να εννοηθεί πως ο πρώην Έλληνες πρωθυπουργός ήταν αυτός, που όπως αποκάλυψε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα.
"Φυσικά ο κ. Καραμανλής ουδέποτε χρησιμοποίησε τέτοιους χαρακτηρισμούς και όσοι του αποδίδουν τέτοια λόγια ένα μόνο στόχο έχουν: τον αποπροσανατολισμό", αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στον τέως πρωθυπουργό.
Ερωτηθείς ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα πάντα με τον ANT1, τόνισε ότι "νομίζω πως είναι απολύτως σαφές ακόμη και χωρίς τη λέξη πρώην, ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν αναφέρεται στον κύριο Παπανδρέου, αλλά σε προηγούμενο πρωθυπουργό. Και όλοι νομίζω μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται".
Επίσης, όπως μετέδωσε το Mega, συνεργάτες του Κώστα Σημίτη διέψευσαν ότι πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό, αφού, όπως τόνισαν, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφερόταν στη διετία 2007-2008 και όχι στο 2004 ή νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: