Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Πάγκαλος: Λαϊκίζουν όσοι λένε πως ο λαός δεν φταίει σε τίποτα

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ευθείες βολές προς όσους υποστηρίζουν πως «κάποιοι κλέψανε τα χρήματα, που εμείς με το σκληρό κόπο μας δημιουργούσαμε», χαρακτηρίζοντάς τους λαϊκιστές.
Κανείς δεν εξαιρέθηκε από τις επιθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που αναφέρθηκε από τον ΟΣΕ και το διογκωμένο Δημόσιο, μέχρι τα αυθαίρετα και το σύμφωνο σταθερότητας.
Ο κ. Πάγκαλος μίλησε για εργοδηγούς του ΟΣΕ που υπολογίζουν τις υπερωρίες τους από τη στιγμή που βγαίνουν από το σπίτι τους και για μηχανοδηγούς, που παίρνουν εκτός έδρας ακόμα και όταν γυρίζουν την ίδια μέρα στο σπίτι τους.Επίσης, έφερε το παράδειγμα της περιφέρειας Αττικής, όπου εκλέγεται, λέγοντας ότι εκεί βρίσκεται το 80% των αυθαιρέτων της χώρας και πως «δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο υποψηφίου δημάρχου κανενός κόμματος, που να μην περιλαμβάνει δύο ή τρεις αστυνομικούς και ένα ή δύο εφοριακούς, οι οποίοι περιέργως έχουν το δικαίωμα να πολιτεύονται στον τόπο, που ασκούν τα καθήκοντά τους».
Το ελληνικό κράτος είναι πελατειακό και δεν επηρεάζεται από ιδεολογίες, είπε ο κύριος Πάγκαλος, και αναφέρθηκε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία -όπως σημείωσε- παρέδωσε 50% περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους και διπλάσιο ποσό δαπάνης για μισθούς.
Χαρακτήρισε παράλληλα ξεκάρφωτο το σύμφωνο σταθερότητας, προσθέτοντας ότι κοινό νόμισμα χωρίς κοινή οικονομική πολιτική δεν είναι δυνατόν να υπάρξει και ότι χρειάζεται μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική.
Την καλύτερη ατάκα την κράτησε πάντως για το τέλος, όταν αναφερόμενος στο επιχείρημα ότι μπορούμε να βρούμε μόνοι μας, σε εθνικό επίπεδο, λύση στα προβλήματά μας, δήλωσε με νόημα: «Είμαι έτοιμος να χορέψουμε όλοι μαζί το χορό του Ζαλόγγου, αλλά κάπου πρέπει να βρούμε πριν, να παρκάρουμε τις Mercedes μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: