Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Έλληνας πρωθυπουργός με 7 εως 10 γράμματα

Όλη η Ελλάδα παλεύει να μάθει από την Κυριακή (10/10) ποιος είναι αυτός ο έλληνας πρωθυπουργός πόυ είπε στον Γιούνκερ, ότι κυβερνά μια χώρα διεφθαρμένη. Πάντως, Σημίτης και Καραμανλής αρνούνται ότι είπαν τέτοια κουβέντα.Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εκ Βρυξελλών «αποκάλυψε» την αποκάλυψη που έκανε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με μια φράση που είχε πει ένας έλληνας πρωθυπουργός στον ίδιο.
Το διάλογο επιβεβαίωσε και γάλλος δημοσιογράφος, ο οποίος μιλώντας στο Mega είπε ότι κατέγραψε το όνομα του πρωθυπουργού, αλλά επειδή ήταν στα... ελληνικά δεν ήθελε να το διακινδυνέψει να το αποκαλύψει μήπως κάνει κάποιο λαθος.Αραγε πόσο ίδια μπορεί να ακούγονται στα αφτιά ενός γάλλου τα τρία ονόματα: Παπανδρέου, Καραμανλής, Σημίτης;
«Κυβερνώ μια διεθαρμένη χώρα» είχε πει λοιπόν ο ανώνυμος έλληνας πρωθυπουργός.

Από τότε λοιπόν ξεκίνησε το κυνήγι του... αθυρόστομου ηγέτη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προφανώς δεν είναι, καθώς σύμφωνα με τον Γιούνκερ, αυτή τη φράση την είχε ακούσει πριν την εκλογή του κ. Παπανδρέου.
Ο (μισός) κλήρος πέφτει στον Κώστα Καραμανλή, που όμως οι στενοί συνέργάτες του (αλλά όχι αυτός) αρνούνται τη φράση:
«Φυσικά ο κ. Καραμανλής ουδέποτε χρησιμοποίησε τέτοιους χαρακτηρισμούς και όσοι του αποδίδουν τέτοια λόγια ένα μόνο στόχο έχουν: τον αποπροσανατολισμό».
Ο άλλος μισός κλήρος πέφτει στον Κώστα Σημίτη, ο οποίος απάντησε πως όλα αυτά είναι nonsense:
«Πρόκειται για ανοησίες. Επί των ημερών μου η χώρα είχε ανάπτυξη με ρυθμό 5% και έλλειμμα 4%. Δεν είχα κανένα λόγο και δεν θα δεχόμουν καμία συζήτηση αν η χώρα μου ήταν διεφθαρμένη, ή όχι».
Λέτε τελικά να είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: