Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Συσκευή θα προειδοποιεί για επιληπτική κρίση

Με μια νέα μέθοδο θα μπορεί πλέον κάποιος να προλαμβάνει μια επιληπτική κρίση.
Ένας επιληπτικός στην Αυστραλία έγινε ο πρώτος ασθενής στον κόσμο στον οποίο εμφυτεύεται μία συσκευή που προειδοποιεί για επερχόμενη κρίση, ανακοίνωσαν σήμερα γιατροί στη Μελβούρνη.
Στο στέρνο του Τζέισον Ντεντ τοποθετήθηκε μία συσκευή, η οποία συνδέεται με τον εγκέφαλό του, στο νοσοκομείο St Vincent's.
Η συσκευή καταγράφει τους εγκεφαλικούς παλμούς και τους μεταδίδει γραπτώς σε έναν ασύρματο βομβητή. Όταν ο κίνδυνος για επιληπτική κρίση είναι μεγάλος ανάβει ένα κόκκινο λαμπάκι, το λευκό λαμπάκι υποδηλώνει μέτριο κίνδυνο και το μπλε μικρό κίνδυνο.
Ο βομβητής έχει την ικανότητα να δονείται ή να εκπέμπει προειδοποιητικό ήχο όταν αλλάζει το επίπεδο κινδύνου. Ο 26χρονος Ντεντ πάσχει από επιληψία από τα τέσσερα χρόνια του.
"Υπάρχουν κάποιες περίοδοι στη ζωή μου που δεν πάθαινα κρίσεις για δύο ή και τρεις μήνες και μετά μπορεί να πάθαινα δύο ή τρεις την εβδομάδα", δήλωσε στο αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων AAP. "Μόλις πρόσφατα παρολίγο να με χτυπήσει αυτοκίνητο".
Ο Ντεντ είναι ένας από τους δέκα αυστραλούς που συμμετέχουν σε μία διετή δοκιμαστική χρήση της συσκευής, που θα είναι διαθέσιμη στο εμπόριο μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: