Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Φωτογραφήθηκαν για πρώτη φορά "ψάρια με χέρια"!

Σπάνια και άγνωστα μέχρι σήμερα είδη ψαριών, κατάφεραν να φωτογραφίσουν πριν από έναν μήνα επιστήμονες του National Geographic στα ανοιχτά της Τασμανίας. Πρόκειται για ψάρια που διαθέτουν "χέρια" αντί για πτερύγια και δεν έχουν μελετηθεί ποτέ από την επιστήμη.
Υπάρχουν τουλάχιστον 14 τέτοια είδη ψαριών, αλλά τα εννιά βρίσκονται ήδη υπό άμεση απειλή εξαφάνισης! Η τελευταία φορά που ένα "ψάρι με χέρια"είχε εντοπιστεί ήταν το 1999 και από τότε κανείς δεν είχε ξανασυναντήσει κάτι ανάλογο.
Ανήκουν στην οικογένεια των Brachionichthyidae και το μήκος τους δεν ξεπερνάει τα 15 εκατοστά. Προτιμούν να "περπατούν" στον βυθό της θάλασσας παρά να κολυμπούν, ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν πως "Είναι πιθανό πενήντα εκατομμύρια χρόνια πριν, τέτοια ψάρια να "περπατούσαν" στους ωκεανούς όλου του κόσμου, αλλά τώρα πια υπάρχουν μόνο στα ανοικτά της Ανατολικής και της Νότιας Αυστραλίας".
Το "ροζ ψάρι με χέρια" που φωτογράφισε πρόσφατα το National Geographic, αποτελεί ένα νέο είδος, εντελώς άγνωστο μέχρι σήμερα. Περισσότερες φωτογραφίες "ψαριών με χέρια" στο site του National Geographic.
Οπως αντιλαμβάνεστε, πολλά από τα ψάρια- τέρατα που κατά καιρούς εμφανίζονται σε βίντεο και φωτογραφίες, και συχνά θεωρούνται "εξωγήινης" προέλευσης", είναι μάλλον άγνωστα είδη που η επιστήμη δεν έχει ακόμη καταφέρει να καταγράψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: