Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

"Ενοικιάζονται φίλοι! Πληροφορίες εντός!"

"Rentafriend.com" ονομάζεται μία σχετικά νέα υπηρεσία στον χώρο του ίντερνετ. Αντικείμενό της, η ενοικίαση φίλων!! Την ώρα που η μοναξιά οδηγεί σε μελαγχολία ή και κατάθλιψη εκατομμύρια αμερικανών πολιτών, το site αυτό υποστηρίζει πως έχει τη λύση!
Οι δημιουργοί του ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται για χώρο γνωριμιών ή προσφοράς συνοδών, αφού το μόνο που προσφέρεται είναι η "φιλική παρέα"!

Πόσο κοστίζει η ενοικίαση ενός... φίλου!

Στους επτά μήνες λειτουργίας του το Rentafriend συγκεντρώνει περισσότερους από 100.000 χρήστες κάθε μήνα, ενώ τα περίπου 2.000 μόνιμα μέλη του καταβάλουν το ποσό των 80 δολαρίων το χρόνο για να έχουν πρόσβαση στους 170.000 διαθέσιμους προς ενοικίαση φίλους!
Απο εκεί και πέρα η ωριαία χρέωση ξεκινά από 10 δολάρια και μπορεί να φτάσει και τα 150 δολάρια, με μέση τιμή από 20 έως 50 δολάρια την ώρα.

Σε ποιούς απευθύνεται η υπηρεσία.

Η υπηρεσία απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που ταξιδεύουν πολύ για επαγγελματικούς λόγους και αναζητούν μία ευχάριστη παρέα για να πάνε σινεμά, να γνωρίσουν σε σύντομο χρόνο έναν νέο τόπο, να δειπνήσουν ή να πιούν ένα ποτό!
Οι άνθρωποι που έχουν ήδη "νοικιάσει" κάποιον φίλο, υποστηρίζουν ότι μελετώντας τα προφίλ των χρηστών, μπορείς να διαλέξεις κάποιον με παρόμοια ενδιαφέροντα με τα δικά σου, οπότε δεν χάνεις χρόνο μέχρι να τον γνωρίσεις και να διαπιστώσεις στην πράξη αν σου κάνει ή όχι για φίλος!
Και προσθέτουν ότι με αυτόν τον τρόπο στην ουσία "νοικιάζεις" έναν ξεναγό, που θα σε πάει σε μέρη που σίγουρα δεν γνωρίζει ένας τουρίστας, ενώ παράλληλα περνάς την ώρα σου πολύ πιο ευχάριστα από ό,τι να τρως ολομόναχος στο εστιατόριο ενός ξενοδοχείου!
Η πλειοψηφία των διαθέσιμων φίλων προς ενοικίαση είναι μεταξύ 20 και 35 ετών, ενώ ακολουθεί η ηλιακιακή ομάδα μεταξύ 40 και 50.

Τι γίνεται με το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης!

Η βασική απορία όλων είναι τι γίνεται στην περίπτωση που ο ενοικιαζόμενος ή ο ενοικιαστής, έχουν στο μυαλό τους κάτι πολύ περισσότερο από μία φιλική παρέα! Οι δημιουργοί του site ξεκαθαρίζουν ότι μόλις τους γίνει καταγγελία για απρεπή συμπεριφορά αποβάλλουν αμέσως τον "δράστη".
Διευκρινίζουν ακόμη ότι "οι άνθρωποι που έρχονται σε εμάς είναι ενήλικοι, άρα έχουν την απόλυτη ελευθερία να αποφασίσουν αν θα μείνουν σε μία πλατωνική σχέση ή θα προχωρήσουν πιο πέρα"!
Στους επτά μήνες πάντως λειτουργίας του Rentafriend.com, έχουν διαπιστώσει ότι το κύριο πρόβλημα των ανθρώπων είναι η μοναξιά και η ψυχική επαφή- και όχι το σεξ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: