Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Το "κακό μάτι" του Πελέ, επηρεάζει τα αποτελέσματα του Μουντιάλ;

Οι άνθρωποι που παρακολουθούν από κοντά τα τελευταία χρόνια τις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γνωρίζουν πολύ καλά τον "ψίθυρο" περί της "γρουσουζιάς" του Πελέ!
Εμπνευστές της δεισιδαιμονίας, δεν είναι άλλοι από τους Κινέζους, οι οποίοι στο Μουντιάλ της Αφρικής, μιλούν πλέον ανοιχτά και μεγαλοφώνως για το "κακό μάτι" του "μαύρου διαμαντιού" του ποδοσφαίρου!

2010: οι ισπανοί "θύματα" της "γκαντεμιάς του Πελέ";

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ Ισπανίας και Ελβετίας και την αναπάντεχη ήττα των Ισπανών, το πόρταλ Sina.com, έκανε ένα μίνι αφιέρωμα στην "γκαντεμιά του Πελέ".
"Η Ισπανία έχασε από την Ελβετία, γιατί την είχε χρήσει ο Πελέ ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου", έγραψε και υπενθύμισε στους φιλάθλους μία σειρά από ανάλογες προβλέψεις του βραζιλιάνου που "καταδίκασαν" στο παρελθόν τις εθνικές ομάδες άλλων χωρών!
Το pyles.tv, κάνει μία μικρή αναδρομή στους αγώνες που αναφέρονται στο Sina.com. Παρακαλούμε όσους "αντιγράφουν"τα θέματά μας χωρίς να αναφέρουν την πηγή τους, να ΜΗΝ "κλέψουν" το άρθρο από εδώ και κάτω γιατί "θα καρφωθούν"!

1994: η Εθνική Κολομβίας και η δολοφονία του Εσκομπάρ!

Το 1994 το Μαύρο Διαμάντι είχε δηλώσει ότι η Κολομβία θα στεφόταν Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Η ομάδα τότε, όχι μόνο ήταν η απόλυτη απογοήτευση του τουρνουά πετυχαίνοντας μόλις μία νίκη επί της Ελβετίας στο τελευταίο ματς του ομίλου, αλλά έζησε και το σοκαριστικό γεγονός της δολοφονίας του Αντρές Εσκομπάρ! Ο θάνατος του άτυχου παίκτη είχε αποδοθεί σε κολομβιανό τραστ διακίνησης ναρκωτικών που είχε χάσει ένα μεγάλο ποσό στο στοίχημα, εξ αιτίας της απόδοσής του!

2004: ο Πελέ χάνει 3 στις 3 προβλέψεις!

Στο Εuro του 2004, ο Πελέ είχε ... δυσκολευτεί να καταλήξει σε μία επιλογή, γι αυτό είχε επιλέξει τρεις ομάδες ως "σίγουρες" για την κατάκτηση του τροπαίου: Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία! Η Ιταλία, δεν κατάφερε καν να περάσει στην επόμενη φάση των ομίλων, ενώ Αγγλία και Γαλλία, "σκόνταψαν" πάνω στις δύο ομάδες που τελικά έφτασαν στον τελικό: την Πορτογαλία και το Ελληνικό "πειρατικό" που στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης!

Μία παράκληση από τους Έλληνες!

Είναι σαφές ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μειώσει την τεράστια ποδοσφαιρική αξία του "μαύρου διαμαντιού" Πελέ. Αλλά αποτελεί κοινό μυστικό, ότι οι περισσότεροι λάτρεις του ποδοσφαίρου, βαθιά μέσα τους, πιστεύουν στις "προλήψεις" και δεν θέλουν πολύ, για να κολλήσουν σε κάποιον την ταμπέλα του "γκαντέμη". Από τον κανόνα δεν ξέφυγε ούτε καν ο μέγας Πελέ!
Εμείς, πάντως, τον παρακαλούμε την Τρίτη 22 Ιουνίου, να ευχηθεί ολόψυχα στον "λατρεμένο" του Μαραντόνα "καλή επιτυχία" στον αγώνα της Αργεντινής εναντίον της Ελλάδας! Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ο βραζιλιάνος έχει γεννηθεί 23 Οκτωβρίου, δηλαδή μόλις πέντε ημέρες μετά τον Κώστα Μητσοτάκη! Τυχαίο; Εντελώς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: