Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΤO 2010 KAI BΛΕΠΟΥΜΕ.....

Στην καλύτερη περίπτωση για το 2010 μετατίθεται η απόσυρση Ι.Χ. και, ενδεχομένως, επαγγελματικών οχημάτων, ενώ δεν αποκλείεται οι αποφάσεις που θα λάβει η αρμόδια επιτροπή να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εποχούμενους.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την απόσυρση ο υπουργός Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκης, τόνισε πως «δεν πρόκειται να υπάρξουν τέτοιες πρωτοβουλίες» με δεδομένο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τον προϋπολογισμό του 2009.
Φρόντισε, παράλληλα, να σημειώσει ότι «δεν μελετάμε μόνο στενά το ζήτημα της απόσυρσης» και πως για την κυβέρνηση το θέμα του κυκλοφοριακού εξετάζεται ως ευρύτερο ζήτημα.Ο υπουργός επανέλαβε πως η απόσυρση αλλά και ένα γενικότερο «πλέγμα μέτρων που σχετίζονται με το κυκλοφοριακό και το περιβάλλον» θα αποτελέσει το βασικό αντικείμενο επιτροπής στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι από τα υπουργεία Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απόψεις της επιτροπής αναμένεται να κατατεθούν στους αρμόδιους υπουργούς εντός του 2009, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο οι εισηγήσεις να περιλαμβάνουν και προτάσεις για την καθιέρωση «πράσινου» δακτυλίου, σύνδεση των τελών κυκλοφορίας με τους ρύπους που παράγει κάθε όχημα και μηχανισμούς αστικών διοδίων.Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: