Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

11 ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΝΕΚΡΕΣ ΣΕ 13 ΤΡΟΧΑΙΑ


SOS «Αρκτούρου» προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για τις τελευταίες αρκούδες της δυτικής Μακεδονίας. Η περιβαλλοντική οργάνωση ζητεί τη λήψη μέτρων προστασίας, καθώς έχουν σημειωθεί 13 τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες, από τα οποία τα 11 θανατηφόρα.
Το τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε στον δρόμο Δεσκάτης - Γρεβενών, κοντά στο Καρπερό, όπου βρέθηκε νεκρό ένα αρκουδάκι μόλις εννέα μηνών. Οπως διαπιστώθηκε, ήταν αρσενικό βάρους 29 κιλών και σκοτώθηκε από χτύπημα στο κεφάλι. Πρόκειται για ένα από τα δύο μικρά που ακολουθούσαν τη μητέρα τους στους ανατολικούς πρόποδες των Χασίων.
Η οικογένεια ήταν γνωστή στους ερευνητές του «Αρκτούρου», αλλά και σε πολλούς κατοίκους των χωριών της περιοχής που βρίσκονται στα όρια του τοπικού δάσους. «Δυστυχώς είναι το 13ο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα, εκ των οποίων τα 11 θανατηφόρα, στη δυτική Μακεδονία τα τελευταία τέσσερα χρόνια», ανέφερε στην «Ε» η εκπρόσωπος της οργάνωσης Βάσω Πετρίδου.
«Για το πρόβλημα έχουμε αποστείλει υπόμνημα στο ΥΠΕΧΩΔΕ με συγκεκριμένες προτάσεις. Ζητούμε να ληφθούν επειγόντως μέτρα αποφυγής ατυχημάτων με θύματα άγρια ζώα και τη διασφάλιση διαδρόμων επικοινωνίας της πανίδας μεταξύ των ορεινών όγκων», δήλωσε ο βιολόγος του «Αρκτούρου» Δημήτρης Μπούσμπουρας.ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: