Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΥΓΑ ΣΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


Η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα
Ομάδα νεαρών αναρχικών εισέβαλε σε αίθουσα του London School of Economics στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, κρατώντας σακούλες από τις οποίες έβγαλαν αυγά, τα οποία εκσφενδόνισαν κατά του υπουργού.
Οι νεαροί, που δεν ξεπερνούσαν τους 15, φώναζαν παράλληλα στα ελληνικά συνθήματα υπέρ των απεργών πείνας στις ελληνικές φυλακές. Παράλληλα, από τον εξώστη της αίθουσας άλλοι νεαροί πέταξαν φυλλάδια με τα οποία ζητούσαν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών φυλακισμένων.
Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και καθώς η αίθουσα βρισκόταν κοντά στην έξοδο οι νεαροί έφυγαν γρήγορα, πριν προλάβει να αντιδράσει η ασφάλεια του κτιρίου.
Ο κ. Αλογοσκούφης απομακρύνθηκε γρήγορα από το βήμα εμφανώς ταραγμένος, ωστόσο επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα, χωρίς το ελαφρώς λερωμένο σακάκι του, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας την ομιλία του ως προσκεκλημένος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE με θέμα το ρόλο της Ευρώπης στην παγκόσμια οικονομική κρίση.
ΠΗΓΗ:greec salonika.gr,ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: