Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ Δ.Ε.Η


Με βάση τη ρήτρα καυσίμων οι τιμές των τιμολογίων πρέπει να μειωθούν
Ακατανόητες είναι για τους καταναλωτές οι προτεινόμενες από τη ΔΕΗ αυξήσεις των τιμολογίων κατά 5%, σε μια στιγμή μάλιστα που οι τιμές των καυσίμων σε ολόκληρο τον κόσμο μειώνονται και το πραγματικό εισόδημα πλήττεται από τη διεθνή οικονομική κρίση.
Οι αυξήσεις είναι σίγουρο ότι θα πλήξουν τόσο τον οικογενειακό προϋπολογισμό, όσο και τις επιχειρήσεις που θα μετακυλίσουν το κόστος στον καταναλωτή. Οι αυξησεις δεν δικαιολογούνται και με βάση τη ρήτρα καυσίμων.
Η ρήτρα καυσίμων, όπως έχει θεσπιστεί, ενεργοποιείται μόνον όταν οι μεταβολές στις τιμές των καυσίμων υπερβαίνουν το 10%, είτε σε αύξηση είτε σε μείωση. Όταν οι μεταβολές στις τιμές των καυσίμων είναι μεταξύ του 10% έως 20%, τότε η ρήτρα καυσίμων υπολογίζεται μόνο για την μεταβολή που είναι πάνω από 10%. Όταν το ποσοστό μεταβολής είναι πάνω από 20%, τότε η ρήτρα καυσίμων υπολογίζεται για όλο το ποσοστό της μεταβολής.
Επομένως με βάση τη ρήτρα καυσίμων οι τιμές των τιμολογίων της ΔΕΗ πρέπει να μειωθούν, όχι να αυξηθούν, σε διαφορετική περίπτωση η ΔΕΗ ως επιχείρηση κοινής ωφέλειας θα λειτουργεί καιροσκοπικά και αυτό δεν επιτρέπετε.ΠΗΓΗ:ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: