Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΑ 28 ΔΙΣ. ΤΑ 18 ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Για άλλο λόγο κατηγορούν τον υπουργό Οικονομίας οι εκπρόσωποι της λεγόμενης «λαϊκής Δεξιάς» και για εντελώς διαφορετικούς λόγους πρέπει να απολογηθούν ο Γ. Αλογοσκούφης και ο Κ. Καραμανλής, που τον καλύπτει – μέχρι να τον ξεφορτωθεί. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και οι λεονταρισμοί που εκφώνησε με επιτηδευμένο στόμφο ο πρωθυπουργός δεν βοηθούν στην κατανόηση των δυσκολιών που υπάρχουν στην οικονομία και διογκώνονται από την κρίση.
Ο κ. Καραμανλής, που προτιμά τα κομματικά ακροατήρια, τα οποία χειροκροτούν σε κάθε επίθεση κατά του… ΠΑΣΟΚ, έκανε και πάλι λόγο για το «χθες» σαν να ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας σήμερα. Και μετά την καταδίκη του πράσινου… λαϊκισμού που διεγείρει τους χειροκροτητές, παρουσίασε μια ειδυλλιακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας, που έχει αντίκρισμα μόνο στα ευτυχισμένα όνειρά του.
Όλα αυτά ειπώθηκαν με κάθε σοβαρότητα λίγες ώρες μετά το δηλητηριώδες σχόλιο του έγκυρου βρετανικού «Economist», ο οποίος διερωτάται έως πότε θα έχουν το ίδιο νόμισμα η Γερμανία, η Ιταλία και η Ελλάδα! Πρόκειται για υπαινιγμό ότι οι δύο τελευταίες χώρες (που κατά σύμπτωση κυβερνώνται από νεοφιλελεύθερους… μεταρρυθμιστές) δεν έχουν θέση στη σκληρή ζώνη του ευρώ. Και πιο κάτω διευκρινίζεται ότι η Ιταλία και η Ελλάδα «ή θα αδυνατούν να πληρώσουν το χρέος τους ή θα φύγουν από το κοινό νόμισμα ή (το πιθανότερο) και τα δύο!».
Στην κατάσταση αυτή μας οδήγησε η ασυνάρτητη οικονομική πολιτική των κ.κ. Καραμανλή-Αλογοσκούφη, οι οποίοι συνεχίζουν να αντιπολιτεύονται το… ΠΑΣΟΚ. Η πιο χαρακτηριστική απόδειξη της αλλοπρόσαλλης τακτικής του υπουργού Οικονομίας είναι το περίφημο «πακέτο σωτηρίας» των τραπεζών (ή μερικών τραπεζιτών) που ο «καταλληλότερος» το παρουσίασε ως το απαύγασμα των επιτυχιών του.
Ο νόμος ψηφίστηκε από το «μαντρί», αλλά το θέμα είναι πώς θα εφαρμοστεί. Λογικά έως το τέλος Ιανουαρίου παρέχεται η δυνατότητα στις ενδιαφερόμενες τράπεζες να κάνουν χρήση του μέτρου, κι αυτό σημαίνει ότι πολλές δεν πρόκειται να δεσμευτούν από τώρα. Θα κλείσουν ωραία και καλά τη χρονιά ως ισχυρά πιστωτικά ιδρύματα με κέρδη και μπόνους στα στελέχη τους και μετά τον Ιανουάριο θα μπουν στο σύστημα για να πάρουν τα λεφτά των φορολογουμένων! Αυτό ο κ. Καραμανλής το παρουσίασε ως «επίτευγμα» υπέρ του πολίτη και του κράτους!Πηγή:ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: