Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008


Η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ελάφρυνση των ανέργων και την περαιτέρω ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σε σχετική της ανακοίνωση η Εθνική παρουσιάζει μια «πρώτη δέσμη μέτρων», όπως την χαρακτηρίζει, με στόχο την υποστήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.Συγκεκριμένα:
• Αναστέλλει για περίοδο 6 μηνών τις ενέργειες πλειστηριασμού ή κατάσχεσης που αφορούν απαίτησή της από στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας αρχικού ύψους κεφαλαίου μέχρι €300.000.
• Αναστέλλει για διάστημα 12 μηνών τις καταβολές δόσεων στεγαστικών δανείων για ανέργους δικαιούχους επιδόματος του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν την υπαγωγή τους στην ρύθμιση αυτή μέχρι 31/12/2009 σε όλα τα Καταστήματα της Τράπεζας.
• Παράλληλα με τη συμμετοχή της στη νέα δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης μέσω ΤΕΜΠΜΕ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η Τράπεζα ενεργοποιεί πρόγραμμα ύψους €100 εκατ. για τη δανειοδότηση νέων επιχειρήσεων (με λειτουργία τουλάχιστον 6 μηνών), καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ένα τομέα που δεν εμπίπτει στη δράση του ΤΕΜΠΜΕ.
Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Εθνική «επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να εξαντλήσει τα περιθώρια που της παρέχονται για τη διευκόλυνση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση στην αντιμετώπιση των δανειακών τους υποχρεώσεων προς την Τράπεζα».
Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίσει την ομαλή ροή χρηματοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στο μέτρο που της αναλογεί, αξιοποιώντας τη ρευστότητά της προς την κατεύθυνση της υποστήριξης της εθνικής οικονομίας.
Παράλληλα, η Τράπεζα θα αναλάβει πρωτοβουλία για συνεργασία με Επαγγελματικά Επιμελητήρια, προκειμένου να γίνει άμεση καταγραφή των ζητημάτων που αφορούν σε επαγγελματικούς κλάδους και να συντονιστούν κατάλληλες ενέργειες.
«Η Διοίκηση της Τράπεζας παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην οικονομία και σχεδιάζει περαιτέρω ανάλογες ενέργειες με γνώμονα πάντα την συμβολή της σε λύσεις που υποστηρίζουν την Κοινωνία και την Επιχειρηματικότητα», καταλήγει η ανακοίνωση της Εθνικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: