Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ


"Είμαι κάθετα αντίθετος σε συνθηματολογίες που ακούμε τελευταία. «Καραμανλής ή χάος» ή ότι δήθεν «κυβερνήσεις συνεργασίας δεν μπορούν να υπάρξουν στην Ελλάδα». Ποιος τα λέει αυτά και με ποιες σκοπιμότητες; Εν πάση περιπτώσει, είμαι βέβαιος ότι στις δημοκρατίες ούτε αδιέξοδα υπάρχουν ούτε διλήμματα. Ολα είναι δυνατά από τη στιγμή που θα τα αποφασίσει ο ελληνικός λαός."

"Αλλωστε, όπως ορισμένοι φίλοι σχολίαζαν πριν από λίγο καιρό στο προσωπικό μου blog, είναι αφενός λυπηρό ένας υπουργός Παιδείας (που πρώτος θα έπρεπε να ξέρει ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν διλήμματα) να θέτει ισοπεδωτικά ερωτήματα έστω εν είδει αστεϊσμού και αφετέρου το εύστοχο ερώτημα «πόσο πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα στο χάος; Τουλάχιστον το χάος κάποια στιγμή αυτορυθμίζεται..."

"Προσωπικώς δεν βλέπω ρεύμα για κανέναν στις επόμενες εκλογές. Κάποιοι μέσα στην αγωνία τους προσπαθούν να επιβάλουν λύσεις παλαιοκομματικές χωρίς όραμα και με λογικές επετηρίδας. Και μια χώρα με ένα κλειστό οικογενειακό πολιτικό σύστημα που δεν ονειρεύεται και δεν πιστεύει σε τίποτα δεν έχει μέλλον."

"Κανείς δεν είναι όμηρος κανενός. Αυτά είναι συνωμοσιολογίες των διαφόρων κινδυνολόγων των μίντια. Αν ο πρωθυπουργός πιστεύει ωστόσο ότι είναι όμηρος, δεν έχει παρά να καταγγείλει με ονοματεπώνυμο τους απαγωγείς του"

"Οσοι τώρα εμφανίζουν τον κ. πρωθυπουργό ως έρμαιο συμβουλατόρων και επίδοξων υπονομευτών, προφανώς δεν τον γνωρίζουν καθόλου καλά και ασφαλώς τον υποτιμούν. Εχει άποψη και γνώση από την πρώτη κιόλας στιγμή."

"Κινδυνεύει δηλαδή να χαρακτηριστεί όχι ανίκανος αλλά συνένοχος. Από πολιτικής άποψης φυσικά. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: