Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Είκοσι δύο χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν καθημερινά στον κόσμο

Νέο Δελχί — Ο αριθμός των παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο που πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν τα πέντε τους χρόνια έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο από το 1990, ωστόσο 22.000 παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν καθημερινά, ανακοίνωσε την Παρασκευή η UNICEF. Τουλάχιστον οι μισοί θάνατοι σημειώνονται σε Ινδία, Νιγηρία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Πακιστάν και Κίνα.
Το 1990 πέθαναν 12,4 εκατ. παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως, αριθμός που μειώθηκε σε 8,1 εκατομμύρια το 2009, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της υπηρεσίας UN Inter-Agency Group for Child Mortality Estimation, στην οποία συμμετέχουν εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της UNICEF, της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά και ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες που παρακολουθούν το θέμα και δίνουν στοιχεία για την παιδική θνησιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου το 70% από τα 8,1 εκατομμύρια παιδιά πέθαναν πριν γιορτάσουν τα πρώτα τους γενέθλια. Το ποσοστό θνησιμότητας των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών μειώθηκε κατά το ένα τρίτο, από 89 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις το 1990 σε 60 θανάτους το 2009.
Παρόλο που το ποσοστό παιδικής θνησιμότητας μειώνεται με γρηγορότερο ρυθμό σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία, ο αριθμός των θανάτων δε μειώνεται με ρυθμό τέτοιο που να εγγυάται την επίτευξη του στόχου για μείωση κατά τα δυο τρίτα του ποσοστού θνησιμότητας από το 1990 ως το 2015 στο πλαίσιο των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι δυο κύριες αιτίες της παιδικής θνησιμότητας είναι η πνευμονία και η διάρροια. Η Βόρεια Αφρική και η ανατολική Ασία έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στη μείωση της θνησιμότητας των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών, και τη μικρότερη η υποσαχάρεια Αφρική, η Νότια Ασία και η Ωκεανία.
Οι τελευταίες εκτιμήσεις του ΟΗΕ δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγο πριν από τις συναντήσεις που αρχίζουν τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη κατά τις οποίες θα συζητηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί όσον αφορά τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.
Οι Στόχοι αυτοί τέθηκαν από μέλη του ΟΗΕ για την προώθηση της ανάπτυξης και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, τη μείωση του ποσοστού της παιδικής θνησιμότητας και την καταπολέμηση ασθενειών. Οι στόχοι αυτοί υποτίθεται ότι πρέπει να εκπληρωθούν ως το 2015.

Συνάντηση με τους υποψηφίους δημάρχους στο Άργος

Είχαν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Άργους

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
του Εμπορικού Συλλόγου Άργους συναντήθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου με τους επικεφαλής των συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις Εκλογές για την ανάδειξη του Δημάρχου Άργους...
Συγκεκριμένα κατά σειρά συναντηθήκαν με τους κ. Καμπόσο Δημήτριο ,κ. Αναγνώστου Γεώργιο, κ.Κωτσοβό Σωτήριο.
Και στις τρεις συναντήσεις αναπτύχθηκε από τους υποψηφίους το προεκλογικό τους πρόγραμμα και ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα που αφορούν την πόλη μας και τον εμπορικό κόσμο .
Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους καλεί τους συναδέλφους εμπόρους να στηρίξουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, σε όλους του συνδυασμούς ,τα μέλη της εμπορικής και επιχειρηματικής κοινότητας που θα είναι υποψήφιοι .

Στις Λίμνες περιόδευσε ο Γιώργος Αναγνώστου

Στις Λίμνες του τέως δήμου Μυκηναίων περιόδευσε την Πέμπτη, ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «οι πολίτες μπροστά» στο νεοσύστατο Καλλικρατικό δήμο Άργους – Μυκηνών Γιώργος Αναγνώστου και μίλησε στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί...
Ο κ. Αναγνώστου άκουσε τους πολίτες και αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της περιοχής δεσμεύτηκε για την δημιουργία χώρου ζωαγοράς που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κτηνοτρόφων σε περιοχή ανάμεσα στη Μιδέα και τις Μυκήνες.
Επίσης στον ίδιο τομέα εντάσσεται και η θέση που εξέφρασε ο κ. Αναγνώστου για την ύδρευση χωρίς προβλήματα της περιοχής, με την κατασκευή αγωγού 700 περίπου μέτρων από λειτουργούσα γεώτρηση προκειμένου κα καλυφθούν στον απόλυτο βαθμό οι ανάγκες ύδρευσης.
Σε ότι έχει να κάνει με το κοινωνικό πρόσωπο του νέου δήμου ο κ. Αναγνώστου δεσμεύθηκε για την βελτίωση και μετατροπή του Αγροτικού Ιατρείου Λιμνών σε πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο που θα μπορεί να δίνει πρωτοβάθμια φροντίδα στους πολίτες της περιοχής.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η εξαγγελία του για την επέκταση δράσης του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι στην περιοχή των Λιμνών, ένας θεσμός που έχει δώσει στήριξη και πραγματική βοήθεια σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκες τις οποίες δεν μπορούν να καλύψουν οι ίδιοι.
Ο υποψήφιος δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού δήμου «ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ» δεσμεύθηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους και μετά την εκλογική διαδικασία για να δίνει λύσεις και να ακούει τα προβλήματα τους.
Η προεκλογική περιοδεία του Γιώργου Αναγνώστου θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με επαφές στα διαμερίσματα και στους δήμους που εντάσσονται πλέον στο νέο δήμο «ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ».

Μήνυμα Νίκης από 1000 και πλέον φίλους του Π. Αναγνωσταρά

Παρουσία χιλίων και πλέον φίλων και συνεργατών του, ο δήμαρχος Ναυπλιέων και υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό το «Μέλλον σου είναι εδώ», Παναγιώτης Αναγνωσταράς παρουσίασε το μεγάλο έργο που επιτελέστηκε την τελευταία τετραετία στο Ναύπλιο καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα αποκτήσει συνοχή ο Δήμος Ναυπλιέων με την εφαρμογή του «Καλλικράτη»...
Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική αφού επισκιάστηκε από τον ξαφνικό θάνατο κόρης φίλου και υποψηφίου του συνδυασμού του Παναγιώτη Αναγνωσταρά.
Ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς άσκησε δριμεία κριτική ιδίως προς τον δημοτικό συνδυασμό τέως νομάρχη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι:
«Αγάπησαν όλοι ξαφνικά τον Δήμο Ναυπλιέων. Εδώ λένε γεννήθηκαν και το όνειρό τους ήταν να βοηθήσουν το Ναύπλιο. Πολλά όνειρα βλέπουν και διαφορετικά. Στην αρχή ήθελαν να σώσουν την Αργολίδα ολόκληρη. Απέτυχαν. Μετά θέλησαν να σώσουν την Ελλάδα δοκιμάζοντας την τύχη τους ως υποψήφιοι βουλευτές. Απέτυχαν.-
Τώρα στο τέλος της καριέρας τους θυμήθηκαν τον Δήμο Ναυπλιέων. Τώρα όμως είναι αργά. Ο κόσμος γνωρίζει. Η πορεία του καθενός δείχνει και τις προθέσεις του. Και η συγκεκριμένη πορεία ένα μόνο δείχνει. Το κυνήγι της καρέκλας»!
Ο κ. Αναγνωσταράς έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα των συνενούμενων δήμων υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι, «Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ είναι πλέον γεγονός.
Το Ναύπλιο, η Ασίνη, η Μιδέα και η Ν. Τίρυνθα αποτελούν πλέον ένα ενιαίο σύνολο. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Γιατί όλοι αυτοί οι Δήμοι πρέπει γρήγορα να αποκτήσουν ένα κοινό βηματισμό προς το μέλλον.
Το πρόγραμμά μας για την ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ είναι πρόγραμμα ουσίας αλλά και αλήθειας. Έργα που ήδη έχουν γίνει στο Ναύπλιο για κάποιους από τους υπό συνένωση δήμους είναι ακόμα ζητούμενο.
Η προσπάθεια μας θα είναι προς την κατεύθυνση να κλείσει αυτή η ψαλίδα που υπάρχει έτσι ώστε στο τέλος της ερχόμενης Δημοτικής περιόδου όλες οι περιοχές να βρίσκονται από θέμα ανάπτυξης στην ίδια γραμμή».
Έμφαση, δόθηκε και στα οικονομικά του Δήμου αποκαλύπτοντας πως ο Δήμος αύξησε κατά πολύ την περιουσία του, ενώ αναφερόμενος στην ΔΕΥΑΝ τόνισε το τεράστιο έργο που επιτελέστηκε τα τελευταία χρόνια.
Ιδιαίτερα θερμή ήταν η ατμόσφαιρα, κατά την παρουσίαση των 138 υποψηφίων, όπου νέοι και παλαιοί υποψήφιοι από όλους τους συνενούμενους Δήμους, ενωμένοι διακήρυξαν την πρόθεσή τους για προσφορά στον νέο Δήμο Ναυπλιέων.

To ψέμα και η αλήθεια

«O Γιώργος επιτέθηκε ( ! ! !) στην Μέρκελ κι εμπόδισε την ψήφιση άρθρου στο Ευρωπαικό Σύνταγμα για την άρνηση ψήφου στις αποφάσεις της ΕΕ, των υπερχρεωμένων χωρών»!
ΕΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΣΙΓΟΥΡΑ;
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΜΑ
Λένε τα εκπορνευόμενα ΜΜΕ: «O Γιώργος επιτέθηκε ( ! ! !) στην Μέρκελ κι εμπόδισε την ψήφιση άρθρου στο Ευρωπαικό Σύνταγμα για την άρνηση ψήφου στις αποφάσεις της ΕΕ, των υπερχρεωμένων χωρών»!
Μα η άρνηση αυτή ισχύει ήδη με το άρθρο 126 παρ.9-13 του ήδη ισχύοντος Ευρωπαικού Συντάγματος από το 2005 ! Μάλιστα το άρθρο αυτό έχει ενεργοποιηθεί για την Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2010 με την έναρξη της Επιτήρησης και η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις που παίρνονται γι αυτήν, όπως η απόφαση για την ίδρυση του Μηχανισμού Οικονομικής Στήριξής της (που εξεφράσθη στο Μνημόνιο). Την αλήθεια αυτή άλλωστε την δήλωσε κι ο κ.Παπανδρέου τον Μάιο στην Βουλή σε απάντησή του στην Παπαρρήγα ( ! ! ! ) στην μομφή της οποίας ότι " παρέδωσε την εθνική μας κυριαρχία σε ξένες δυνάμεις " απάντησε "οργισμένα" ο ΓΑΠ: "Τι λέτε Κε Παραρρήγα ; Καταλαβαίνετε ότι είμαστε σε πόλεμο;Ξέρετε ότι έχουμε χάσει το δικαίωμα ψήφου μας στην Ευρώπη λόγω των χρεών που μας άφησε η ΝΔ ! !"
(. . . ενώ το ΠΑ.ΣΟ.Κ  μας άφησε Ταμείο που κουδούνιζε με λίρες ! )
Οι δήθεν Λεονταρισμοί του κ.Παπανδρέου εναντίον της Μέρκελ είναι νιαουρίσματα μιας γατούλας ! Όποιος προσπαθεί με το ζόρι να μπεί στην Ιστορία καθίσταται περίγελός της.

Πας μη μεθ΄ ημών...ανεύθυνος

Η επιμονή του κ. Παπανδρέου είναι αναμφίβολα ένα απο τα χαρίσματα του. Η επιμονή όμως, όπως και κάθε άλλο χάρισμα,όταν υπερβαίνει τα όρια μετατρέπεται σε επικίνδυνη εμμονή. Ο κ. Παπανδρέου οδηγήθηκε απο τον "φυσικό διάδοχο" του, κ. Ραγκούση σε μία κορυφαία κίνηση με την παραχώρηση της διακαναλικής συνέντευξης. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ο πρωτοφανής πολιτικός εκβιασμός. Φταίει ο κ. Ραγκούσης? Φταίνε οι πολίτες?
Κάποιον πρέπει να τιμωρήσουμε. Να τιμωρήσουμε λοιπόν τους πολίτες. Βεβαίως πρίν τους δείξουμε κόκκινη κάρτα,θα τους εξηγήσουμε τι σημαίνει "υπεύθυνη" ψήφος,τι είναι η ψήφος "αυξημένης ευθύνης". Αν καταλάβουν κατάλαβαν, άλλως θα οδηγηθούν σε πρόωρες εκλογές. Θα συμμορφωθούν ακόμα κι αν χρειαστεί να καταστραφεί η χώρα. Οι πολίτες, επιτέλους, θα μάθουν ότι στην Ελληνική δημοκρατία η ελεύθερη πολιτική έκφραση δεν αμφισβητεί τον ηγέτη και τις επιλογές του. Και ο αλαζών,υπερφίαλος"μπιφτεκάς" της Πάρου είναι επιλογή του πρωθυπουργού.

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Αν τολμήσω...

Αν τολμήσω και αρνηθώ ψήφο στο Σγουρό, σημαίνει ότι είμαι υπέρ των αγορών, υπέρ της εκτροπής και πολέμιος των συμφερόντων της χώρας μου?
Αν τολμήσω και συμφωνήσω με τον κ. Προβόπουλο,ότι και οι σπατάλες στα ΚΑΠΗ πρέπει να αντιμετωπισθούν,σημαίνει ότι είμαι με το μέρος των Τραπεζιτών και υπέρ της κατάργησης των Δημοτικών Λεσχών Φιλίας?
Αν τολμήσω να ψηφίσω τον κ. Μπουτάρη,σημαίνει ότι είμαι ανθέλληνας και σκοπιανός πράκτορας?
Αν τολμήσω να διαφωνήσω με τον Μητροπολίτη Άνθιμο,σημαίνει ότι είμαι όργανο του Σατανά?
Αν τολμήσω να συμφωνήσω με την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό των τραίνων,σημαίνει ότι είμαι εκπρόσωπος των πολυεθνικών στις μεταφορές?
Αν τολμήσω και ισχυρισθώ ότι οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών δελτίων ακολουθούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους,σημαίνει ότι είμαι κατά της ελευθεροτυπίας και των δημοσιογράφων εν γένει?
Αν τολμήσω και ισχυρισθώ ότι την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα μπορούσαμε να τη γιορτάσουμε με λιγότερους σημαιοστολισμούς και περισσότερη περίσκεψη,σημαίνει ότι είμαι Εαμοβούγαρος και μίσθερνο όργανο του διεθνούς κομμουνισμού?
Αν τολμήσω...
Αν τολμήσω...
Αν τολμήσω...
Αν τολμήσω να σας σιχτιρίσω και αναζητήσω νέους μπαξέδες,θα έχω άδικο?

Από τη Χρυσή Αυγή στη Ν.Δ.

Πρώην υποψήφιος με το συνδυασμό "Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή" στις εκλογές του 2009 βρίσκεται στη λίστα της Ζέτας Μακρή, που υποστηρίζεται για τον Δήμο του Βόλου από τη Νέα Δημοκρατία.
Πρόκειται για τον απόστρατο αξιωματικό Παναγιώτη Αλτζερίνο 56 ετών, ο οποίος στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στο νομό Μαγνησίας.

Στο βιογραφικό της υποψηφιότητάς του στις βουλευτικές εκλογές σημείωνε:

"Εκπροσωπούμε το εθνικιστικό κομμάτι. Πιστεύουμε στην εθνικιστική δημοκρατία. Συνεργαζόμαστε και στηρίζουμε το Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή, γιατί εκπροσωπεί στην χώρα μας τους γνήσιους εθνικιστές. Αυτή η κίνηση έχει βρει ανταπόκριση σε όλη την Ελλάδα όπως φάνηκε και στις ευρωεκλογές που τριπλασιάσαμε την δύναμη μας. Προσπαθούμε για το καλύτερο, για να γνωρίσει η νεολαία τον εθνικισμό".
Ο απόστρατος αξιωματικός ήταν εκλεγμένο μέλος της πρώτης κεντρικής επιτροπής του ΛΑΟΣ και πρώην γενικός γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ίδιου κόμματος, ο οποίος παραιτήθηκε το 2003.
Την υποψηφιότητά του κατήγγειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε το φυλλάδιο του υποψήφιου "εμετικό και διχαστικό", καλώντας την Ζ. Μακρή να μην στιγματιστεί στον πρώτο της αγώνα.

Από Δευτέρα «καλώς ορίσατε» για την περαίωση

Πρεμιέρα από τη Δευτέρα, για την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων της δεκαετίας 2000 -2009, καθώς οι εφορίες και οι τράπεζες θα αρχίσουν να εισπράττουν τον φόρο από επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που εντάσσονται σε αυτήν.
Με εγκύκλιο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζητάει από όλες τις εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα να επιταχύνουν το έργο τους, ώστε να ολοκληρώσουν άμεσα την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων της τελευταίας δεκαετίας για περίπου 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Με στόχο την είσπραξη περίπου 700 εκατ. ευρώ στο προσεχές δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου ή συνολικά 1,3 δισ. ευρώ, κάθε εφορία θα έχει ειδικό γραφείο με έμπειρους υπαλλήλους που θα δίνουν αναλυτικές διευκρινίσεις στους επιτηδευματίες για τη ρύθμιση, ενώ -αν απαιτείται- θα διενεργούν ακόμη και διόρθωση εκκαθαριστικού σημειώματος έπειτα από αίτημα του φορολογουμένου σε περίπτωση που υπάρχουν λάθος στοιχεία.

Με τη νεότερη εγκύκλιο του υπουργού Οικονομικών δίνονται «28» διευκρινίσεις-οδηγίες:

1. Μέχρι τις 18 Νοεμβρίου μπορεί να αποδεχθούν το σημείωμα που θα τους αποστείλει το υπουργείο.

2. Ο φόρος ισούται με το γινόμενο ακαθάριστων εσόδων, βασικού συντελεστή 2% (χαμηλότερος για επιχειρήσεις καυσίμων και πρακτορεία τουρισμού-ταξιδιών), του συντελεστή προοδευτικότητας (1 έως 1,30) και του φόρου 20% (25% για Α.Ε. και ΕΠΕ).

3. Προβλέπονται προσαυξήσεις φόρου μέχρι 60% για όσους έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.

4. Τα ελάχιστα ποσά φόρου ανά χρήση ξεκινούν από 300 ευρώ για τηρούντες βιβλία Α' κατηγορίας και 500 ευρώ για Β' κατηγορίας και φθάνουν τα 700 ευρώ για Γ' κατηγορίας, ενώ για ελεύθερους επαγγελματίες ορίστηκαν σε 700 ευρώ για βιβλία Β' κατηγορίας και 1.000 ευρώ για Γ' κατηγορίας.

5. Οι επιτηδευματίες μπορεί να υπαχθούν στη ρύθμιση προκαταβάλλοντας το 20% της συνολικής οφειλής.

6. Το υπόλοιπο εξοφλείται σε 6 δόσεις για ποσό μέχρι 5.000 ευρώ, 8 για 5.001-10.000 ευρώ, 12 για 10.001-15.000 ευρώ, 18 για 15.001-20.000 ευρώ και 24 για ποσό άνω των 20.000 ευρώ.

Εκπτωση 10% για εφάπαξ

7. Παρέχεται έκπτωση 10% σε εφάπαξ εξόφληση.

8. Το ελάχιστο ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι κάτω των 500 ευρώ.

9. Στην περαίωση και όσοι είχαν κάνει αυτοπεραίωση τη διετία 2008-2009, με έκπτωση φόρου 50%.

10. Οι εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα θα ενημερώσουν τηλεφωνικά ή θα αποστείλουν όσο το δυνατόν συντομότερα τις προσκλήσεις σε επιτηδευματίες με εκκρεμείς ελεγμένες υποθέσεις.

11. Οι επιτηδευματίες έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Η (μη) φύλαξη βιβλίων

12. Το κίνητρό της είναι ότι οι επιτηδευματίες δεν έχουν υποχρέωση να φυλάνε τα βιβλία και τα στοιχεία του ΚΒΣ μέχρι και τη χρήση του 2005, εφ' όσον όμως κλείσουν όλες ανεξαιρέτως τις υπαγόμενες ανέλεγκτες χρήσεις και τα εκκρεμή προσωρινά φύλλα ελέγχου ή πράξεις ή αποφάσεις επιβολής προστίμου και εξοφλήσουν τη συνολική οφειλή.

13. Το κίνητρο της μη φύλαξης παρέχεται και για υποθέσεις που έχουν ελεγχθεί με τακτικό έλεγχο ή έχουν περαιωθεί με τη διαδικασία του αυτοελέγχου, εφ' όσον έχει εξοφληθεί ή ακόμη κι όταν εξοφληθεί η συνολική οφειλή.

14. Αν μέχρι και το 2005 υπάρχουν χρήσεις που έχουν υπαχθεί σε αυτοέλεγχο, τότε και για αυτές αίρεται η υποχρέωση φύλαξης βιβλίων και στοιχείων εφ' όσον η επιχείρηση περαιώσει όλες τις υπαγόμενες στην περαίωση επόμενες χρήσεις, καθώς και τυχόν εκκρεμείς καταλογιστικές πράξεις και εξοφλήσει τη συνολική οφειλή. Απαραίτητη προϋπόθεση, να μην έχει οφειλές από τακτικό έλεγχο ή παλαιότερη περαίωση.

15. Αν για κάποια από τις ανέλεγκτες χρήσεις δεν υποβλήθηκε εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ μέχρι 31.8.2010, το ποσό του φόρου που προκύπτει προσαυξάνει 10% και δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 200 ευρώ.

16. Αν από τη δήλωση εισοδήματος προκύπτει ζημιά της τελευταίας περαιωμένης χρήσης, τότε δεν μεταφέρεται για συμψηφισμό με τα θετικά εισοδήματα των επόμενων χρήσεων, εφ' όσον η χρήση αυτή ή κάποια από τις τέσσερις προηγούμενες που περιλαμβάνονται στο εκκαθαριστικό βαρύνεται με φορολογική παράβαση του ΚΒΣ ή άλλο επιβαρυντικό στοιχείο που επαυξάνει το φόρο ή με αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη.

Οι ζημιογόνες χρήσεις

17. Στην περίπτωση περαίωσης ζημιογόνων χρήσεων ο φόρος από την περαίωση υπολογίζεται χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψιν ή να ασκεί επιρροή στον υπολογισμό του φόρου περαίωσης η ύπαρξη ή το ύψος της ζημιάς.

18. Αν μετά την αποδοχή του εκκαθαριστικού σημειώματος περιέλθουν σε γνώση του εφόρου συμπληρωματικά στοιχεία, τότε εκδίδεται συμπληρωματικό εκκαθαριστικό.

19. Αν σε περαιωμένη χρήση εκκρεμούν αιτήματα επιστροφής φόρου εισοδήματος, η επιστροφή διενεργείται από τον έφορο. Και αν η επιστροφή οφείλεται σε παρακράτηση φόρου πάνω από 1.000 ευρώ ανά βεβαίωση, αποστέλλεται έγγραφο στην εφορία του, ώστε να επιβεβαιωθεί η απόδοσή του.

20. Αν υπάρχουν επιστροφές πιστωτικού ΦΠΑ ακόμη και για όλες τις περαιωμένες χρήσεις, τότε επιστρέφονται χωρίς έλεγχο εφ' όσον δεν ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ και για μεγαλύτερα ποσά διενεργείται προσωρινός έλεγχος.

21. Στη ρύθμιση υπάγονται και επιχειρήσεις σε αδράνεια ή όσες δεν δηλώνουν έσοδα, καθώς και νομικά πρόσωπα που τελούν υπό εκκαθάριση μέχρι την ημερομηνία έναρξης της εκκαθάρισης.

22. Εξαιρούνται από τη ρύθμιση ανέλεγκτες υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί μέχρι και 31.8.2010 εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος για κάποια από τις ανέλεγκτες χρήσεις και τις επόμενες αυτής.

23. Αν δεν έχει υποβληθεί δήλωση εισοδήματος σε ενδιάμεση χρήση, εξαιρείται η συγκεκριμένη χρήση και οι επόμενες αυτής, ενώ οι προηγούμενες χρήσεις μπορεί να υπαχθούν στη ρύθμιση.

24. Εντάσσονται στη ρύθμιση ακόμη και υποθέσεις για τις οποίες δεν έχουν υποβληθεί εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ, αλλά μέχρι 31.8.2010 είχαν υποβληθεί δηλώσεις εισοδήματος των χρήσεων αυτών.

25. Αν υπάρχει παράβαση ΚΒΣ ή επιβαρυντικό στοιχείο για χρήση που δεν είχε υποβληθεί δήλωση εισοδήματος, τότε εξαιρείται της ρύθμισης η συγκεκριμένη χρήση και οι επόμενες, ανεξαρτήτως αν για τις επόμενες υποβλήθηκαν δηλώσεις.

Και πλαστά, εικονικά

26. Εντάσσονται και οι λήπτες πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων. Υστερα από αίτησή τους στην εφορία μπορεί να υπαχθούν στη ρύθμιση πληρώνοντας φόρο εισοδήματος 55% αν είναι Α.Ε. ή ΕΠΕ και 40% άλλης κατηγορίας, επί της αξίας των πλαστών ή εικονικών στοιχείων. Στην περίπτωση αυτή προκαταβάλλεται το 20%, η εξόφληση γίνεται σε 12 δόσεις με ελάχιστο ποσό 500 ευρώ για καθεμιά.

27. Εντάσσονται ακόμη και όσοι έχουν κατασχεμένα ανεπίσημα βιβλία ή στοιχεία.

28. Εξαιρούνται και υποθέσεις επιχειρήσεων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. *

Στις Βρυξέλλες η Ελλάδα απέφυγε τον ξαφνικό θάνατο και πάει στα πέναλτυ

Το ότι διατηρούμε ακόμα,έστω υπό προυποθέσεις,το δικαίωμα της ψήφου μοιάζει με ασθενή σε κώμα που δεν του τράβηξαν το καλώδιο.Ποιός δηλαδή θα πανηγύριζε όντας σε τέτοια κατάσταση,απλά επειδή διατήρησε τα κεκτημένα ;
Πάμε λοιπόν απλά να μετρήσουμε τι κερδίσαμε και τι χάσαμε στη Σύνοδο Κορυφής.
Πρώτα από όλα θα ψηφίζουμε ακόμα για θέματα οικονομικής και νομισματικής ένωσης ΕΚΤΟΣ εαν ,σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου :«απειλείται η σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της».
Ας δούμε στον καθρέφτη λοιπόν το πρόσωπο της απειλής και να θυμόμαστε πάντα ποιοί μας στοχοποίησαν,δηλαδή η Γερμανία και η Γαλλία.
Κερδίζουμε επίσης,εμμέσως πλην σαφώς,από την ισχυροποίηση του Ευρώ αφού συστήνεται,μετά το ελληνικό πάθημα,ευρωπαικός μηχανισμός στήριξης,για τον οποίο θα απαιτηθεί περιορισμένη τροποποίηση της συνθήκης της Λισσαβώνας.Αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες λένε πως η ευρωζώνη θα κατέρρεε άμεσα χωρίς αυτόν τον μηχανισμό.
Πάμε τώρα στα γκόλ που φάγαμε και δεν είναι λίγα.
Έχοντας πάντα κατά νου ότι είμαστε δαχτυλοδειχτούμενοι,θα υποστούμε στενότερο έλεγχο στον προυπολογισμό μας.
Θα δεχθούμε κυρώσεις,θολές ακόμα,για τα ελλείμματα και τα χρέη μας.
Επίσης μην υποτιμούμε την εντολή ουσιαστικά που πήρε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ,και βγαίνει στη ''γύρα'',για να το πούμε απλά,για να συζητήσει με όλα τα κράτη-μέλη σχετικά με την «περιορισμένη αλλαγή της συνθήκης».
Δηλαδή η Δαμόκλειος σπάθη είναι ακόμα από επάνω μας αφού το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τονίζει ότι θα επανέλθει σε αυτό το ζήτημα το Δεκέμβριο.
Έτσι ίσως να εξηγείται η αυστηρή εικόνα του Γ.Παπανδρέου μετά το τέλος της συνόδου,που δεν
προχώρησε στις συνηθισμένες για τους έλληνες πολιτικούς θριαμβολογίες.
Οι Γερμανοί από την άλλη εμφανίζουν ως θριαμβεύτρια την Μέρκελ και ας μην πέρασαν εξ ολοκλήρου οι σκληρές θέσεις της περί άμεσης στέρησης του δικαιώματος της ψήφου.Γιατί πολύ απλά και τη σχετική κουβέντα την ξεκίνησε και το ''όπλο'' το έβαλε σε περίοπτη θέση πάνω στο κοινοτικό τραπέζι.

Ξεκάθαρη απειλή - Θολός λόγος

- Ο πρωθυπουργός απείλησε με βουλευτικές εκλογές εάν δεν εκλέξει πολλούς δημάρχους
- Δεν προσδιόρισε όμως τον πήχυ για τον αριθμό δημάρχων και περιφερειαρχών
- Παρωδία συνέντευξης - Απουσία συζήτησης - Δίωρος μονόλογος Γ. Παπανδρέου - Απηύθυνε "προσκλητήριο ευθύνης"
- Στείλτε τα σχόλιά σας στη σελίδα του NewsIt στο FacebookΑπό την ξεκάθαρη απειλή του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου χαρακτηρίστηκε η Διακαναλική Συνέντευξη. Ο Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε "προσκλητήριο ευθύνης" προς τους έλληνες πολίτες χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ανεύθυνη οποιαδήποτε στάση δεν θα συμφωνούσε με την υπερψήφιση των υποψηφίων που υποστηρίζει το κόμμα του.
Από την πρώτη στιγμή ο κ. Παπανδρέου στην ερώτηση της κας Τρέμη έθεσε αμέσως την απειλή δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που το κυβερνών κόμμα δεν πάει καλά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, τότε ναι θα προσφύγει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Όπως είπε, εάν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό και δεν μπορεί η κυβέρνηση να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει, τότε η προσφυγή σε πρόωρες κάλπες είναι μονόδρομος.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου δήλωσε χαρακτηριστικά:: Δεν έχω λόγο και πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές, αλλά αν βαρύνει η κατάσταση σε ότι αφορά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης να προωθεί τις αλλαγές θα υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού.
Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου σε καμία περίπτωση δεν έθεσε τον πήχυ για τον αριθμό των δημάρχων και των περιφερειαρχών, που θα θεωρήσει επιτυχία για το κυβερνών κόμμα.
Ο κ. Παπανδρέου ερωτήθη ξεκάθαρα από την κα Χούκλη πόσο υπεύθυνο είναι αυτο που κάνει ο πρωθυπουργός να απειλεί ξεκάθαρα και να θέτει διλήμματα για πρόωρες εκλογές, χωρίς ωστόσο να λάβει σαφή απάντηση παρά την επιμονή της δημοσιογράφου.
Ο κ. Σρόιτερ έκανε μία αναφορά σε ευρωπαίους ηγέτες που έχουν χάσει τις περιφερειακές εκλογές και έχουν έρθει αντιμέτωποι με κρίσεις, λέγοντας στον κ. Παπανδρέου πως ουδείς έθεσε τέτοιο δίλημμα. Σε αυτή την ερώτηση ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι μπροστά σε μία πιθανή χρεωκοπία, αποκαλύπτωντας στην ουσία ότι ο κίνδυνος της χρεωκοπίας ακόμα υπάρχει και μάλιστα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο Γ. Παπανδρέου για τα μέτρα

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα που θα πλήξουν τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, όπως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και δεσμεύτηκε ότι κάθε φορά που θα μπορούν θα προσφέρουν ότι μπορούν, όπως στην περίπτωση των χαμηλοσυνταξιούχων, κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Αυτό που προκαλεί οργή στους έλληνες πολίτες είναι πως ουσιαστικά ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι ήταν άδικο να πληγούν οι οικονομικά ασθενέστερες και ήταν άδικο να κόψουν μισθούς και συντάξεις, αλλά δεν είχαν την πολυτέλεια του χρόνου. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε κανείς στο γεγονός ότι έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος για να αρχίσουν τα βήματα για μεταρρυθμίσεις στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ που κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την ημέρα στον λαό.
Για πολλοστή φορά ο κ. Παπανδρέου δεν απάντησε για την πραγματική εικόνα του πολίτη που με τα νέα μέτρα μπορεί ο μισθός του ή η σύνταξή του να μην κοπεί, αλλά οι αυξήσεις στον ΦΠΑ, οι αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς, η σκανδαλώδης ακρίβεια και πολλά άλλα, στην ουσία χτυπούν οικονομικά αυτές τις κοινωνικές τάξεις, ακόμα κι αν δεν ληφθούν νέα μέτρα.
Σχετικά με τα μέτρα ο κ. Κωνσταντάτος ρώτησε γιατί δεν έκαναν μεταρρυθμίσεις για παράδειγμα στον ΟΣΕ ή τα νοσοκομεία για να κόψουν τις σπατάλες και μείωσαν τις συντάξεις των συνταξιούχων και ρώτησε εάν μπορεί να εγγυηθεί και πότε θα επανέλθουν τα πράγματα για τους συνταξιούχους όπως ήταν πριν.
Ο κ. Παπανδρέου σε αυτό διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε ο χρόνος να προβούν πρώτα σε μεταρρυθμίσεις και μετά σε περικοπές μισθών και συντάξεων, γιατί υπήρχε η χρεωκοπία. Επανέλαβε δε ότι πρέπει να γίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, γιατί αλλιώς θα την πληρώνουν συνέχεια οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι μισθωτοί. Μάλιστα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι το 2004 πήρε μία οικονομία ανθούσα και την έφερε στην κυριολεξία στον γκρεμό. Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου δεν ξεκαθάρισε πότε θα γίνει η αναπλήρωση των συντάξεων και δήλωσε απλά ότι όσο πιο γρήγορα μπει η χώρα σε τάξη, τότε θα εξαλειφθούν και αυτές οι αδικίες.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου από τον Star για το εάν πρέπει να πιστέψουμε εκείνον που λέει ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα ή τον κ. Ρεν που δηλώνει ότι θα ληφθούν απαραιτήτως νέα μέτρα, δήλωσε ότι η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης είναι να μην ληφθούν άλλα μέτρα για μισθούς ή συντάξεις αλλά μόνο μέτρα που θα πατάξουν τη διαφθορά.
Στο δεύτερο γύρο ο κ. Λιάτσος ρώτησε ξεκάθαρα εάν το μνημόνιο σταματάει το 2013 και εάν κυβερνά η κυβέρνηση ή η τρόικα. Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της, τότε το Μνημόνιο σταματά το 2013, απάντηση που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ειδικά μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009. Στο δεύτερο θέμα, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι σε επιτήρηση και αυτό σημαίνει πως έχουν περιορισμένο φάσμα κινήσεων, αλλά όπως είπε η Ελλάδα μπορεί να κάνει δικές της κινήσεις.

Ο πρωθυπουργός για την αναθεώρηση του ελλείμματος

Στο δεύτερο κύκλο ερωτήσεων, η κα Τρέμη δήλωσε ότι με την αναθεώρηση του ελλείμματος που θα "κάτσει" κοντά στο 16% θα πρέπει να ληφθούν τα νέα μέτρα για να βρεθούν τα επιπλέον 2,5 δισ ευρώ και ρώτησε τον πρωθυπουργό ποιά θα είναι αυτά τα μέτρα και ποιοί είναι οι επαχθείς όροι του Μνημονίου που θα ζητήσουν να επαναδιαπραγματευτεί η χώρα.
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε αρχικά ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος δεν αποτελεί ευθύνη της τωρινής κυβέρνησης, αλλά της προηγούμενης, την οποία κατηγόρησε για αδιαφορία. Όπως είπε εάν οι ευρωπαίοι δουν ότι η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί, τότε ίσως δεχτούν να υπάρξει μία πιο ομαλή πορεία στην εξυγίανση της οικονομίας είτε με επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων είτε με κάποιον άλλον τρόπο. Και όπως δήλωσε αυτή την ικανότητα διαπραγμάτευσης την απέκτησε η Ελλάδα γιατί ακολουθεί πιστά τις εντολές του Μνημονίου. Μάλιστά, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν μας διαφεντεύει στο εξωτερικό, αλλά "εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας".
Ερωτώμενος ο κ. Παπανδρέου από τον κ. Κωνσταντάτο για την δήλωσή του προεκλογικά ότι υπάρχουν λεφτά, δήλωσε ότι σπατάλες ακόμα και τώρα γίνονται και γίνεται μεγάλος αγώνας για να περικοπεί αυτή η σπατάλη. Αλλά επανέλαβε ότι υπάρχουν λεφτά εάν γίνουν βέβαια όλες οι απαιτούμενες αλλαγές, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και να αποτραπούν οι αδιαφανείς καταστάσεις.

Περαίωση

Στη δεύτερη ερώτηση του κ. Σρόιτερ για την περαίωση, ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας και αρκέστηκε να δηλώσει ότι όποιος φορολογούμενος είναι εντάξει τότε δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αναφορικά με το βοήθημα που ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου και εάν αυτό αποτελεί προεκλογική παροχή, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρώτο μέλημα είναι όλοι όσοι σηκώνουν το βάρος αδίκως, αλλά δήλωσε πως απλά αυτό το βοήθημα είναι η απόδειξη πως εκπληρώνουν τους στόχους τους να βοηθούν όσους έχουν σηκώσει το βάρος της πιθανής χρεωκοπίας, χωρίς να φταίνε. Ωστόσο, δήλωσε πως με την περαίωση κλείνουμε το παρελθόν και βάζουμε καθαρούς κανόνες για τη συνέχεια.
Για τη φράση του κ. Σρόιτερ με αφορμή τον κ. Πάγκαλο που είχε δηλώσει ότι "'όλοι μαζί τα φάγαμε", δήλωσε ότι οι εκάστοτε κυβέρνηση που βρέθηκε έχει τις ευθύνες της, αφήνοντας εμμέσως αιχμές και για τη διακυβέρνηση την περίοδο του κ. Σημίτη.

Φορολογία

Η κα Χούκλη στο δεύτερο γύρο των ερωτήσεων, αναφέρθηκε στο γεγονός της ανάρτησης στο διαδίκτυο όλων των φορολογικών στοιχείων όλων των πολιτών, αντί να μπορέσει η κυβέρνηση να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Ο κ. Παπανδρέου έκανε μία μακροσκελή αναφορά σε διάφορα αναπτυξιακά έργα που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά τελικά αποσαφήνισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια.
Στην ερώτηση της κας Κοσιώνη εάν σκέφτονται να βοηθήσουν με φοροαπαλλαγές ή μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις μιας και αυτή η πολιτική τους έχει στεγνώσει την αγορά, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αδικίες. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι μιλώντας με κοινωνικούς εταίρους τους έθεσε το θέμα μείωσης των φόρων αλλά και εκείνοι με τη σειρά τους να τους πληρώνουν όλους και να μην κρύβουν τίποτα. Σε αυτό ο κ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι τέτοια δέσμευση δεν μπόρεσε να πάρει, οπότε όπως είπε μέχρι να υπάρξει η ευνομία που απαιτείται, θα παραμείνουν όλα όσα έχουν.

Λαθρομετανάστευση - Κέντρο Αθήνας

Ο δημοσιογράφος κ. Δούκας αναφέρθηκε στο κέντρο της Αθήνας και στο πρόβλημα της μετανάστευσης το οποίο οξύνεται μέρα με την ημέρα, παρά τα όσα έλεγε η κυβέρνηση προεκλογικά ότι γνωρίζει και θα αντιμετωπίσει το θέμα. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι γίνονται ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και καταφέρθηκε ευθέως κατά της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι αγνόησαν το φαινόμενο αυτό, ενώ την κατηγόρησε και για τα σκουπίδια και την ποιότητα της ζωής. Μάλιστα, υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής επιλογής του κ. Καμίνη ως υποψήφιου για τον δήμο της Αθήνας, λέγοντας πως έχει την απαραίτητη εμπειρία.
Ο κ. Δούκας επανήλθε στο θέμα γενικότερα της λαθρομετανάστευσης και της άθλιας εικόνας του κέντρου της Αθήνας, με τον κ. Παπανδρέου ουσιαστικά να μην απαντάει, αλλά να σημειώνει ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι απαραίτητες ενέργειες, γιατί παρέλαβαν χάος.
Στο δεύτερο γύρο ο κ. Δούκας αναφέρθηκε σε δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η συντριπτική πλειοψηφία οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από την διακυβέρνηση της χώρας και πως θα ψήφιζαν λευκό ή άκυρο. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι αισθάνεται και ο ίδιος την ίδια οργή, όταν έβλεπε πού πάει η χώρα, κατηγορώντας και πάλι την διακυβέρνηση Καραμανλή που οδήγησε τη χώρα στην χρεωκοπία.

Εισαγωγική τοποθέτηση

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι ο ελληνικός λαός έκανε θυσίες που πόνεσαν και τον ίδιο και φυσικά τους πολίτες, αλλά ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, ώστε όπως ισχυρίστηκε να μπορεί πλέον ο ελληνικός λαός να βλέπει φως στο τούνελ, να υπάρχει εμπιστοσύνη του κόσμου στην Ελλάδα και να υπάρχουν και νέες επενδύσεις. Από την αρχή, ο κ. Παπανδρέου έθεσε το δίλημμα πως εάν δεν συνεχιστούν όλο το κυβερνητικό πρόγραμμα θα γυρίσει πίσω η Ελλάδα.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε προσκλητήριο ευθύνης σε όλους τους πολίτες έτσι ώστε να βοηθήσουν να μην πάνε,όπως είπε στράφι οι θυσίες των πολιτών. Όπως είπε ο συναγερμός ακόμα δεν έχει λήξει και απαιτείται ακόμα σοβαρότητα για τους δύο στόχους που είναι η εθνική αναμόρφωση και η σωτηρία της χώρας.
Έστειλε μήνυμα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και προς το εξωτερικό ότι το κυβερνητικό έργο θα συνεχιστεί μέχρι τέλους και τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο.

''Συναγερμός'' για την οικονομία-Επανέρχονται εφιαλτικά σενάρια

- Νέα τρελή πτήση του spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου
- Μεγάλη ''βουτιά'' στο χρηματιστήριο
- Μπαράζ ξένων δημοσιευμάτων για έλλειμμα-ομόλογα-αναδιάρθρωση χρέους.
Στο ''καναβάτσο'' για άλλη μία φορά η ελληνική οικονομία που εναγώνια προσπαθεί να ορθοποδήσει καθώς από τη μία δέχεται συνεχή ''γρονθοκοπήματα'' και από την άλλη οι πολιτικοί μας αλληλοαπειλούνται με... εκλογές, που ίσως να αποτελούν και το τελειωτικό χτύπημα.
Σήμερα το πρωί το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ''απογειώθηκε'' εως τις 845 μονάδες, δηλαδή πάνω από 100 μονάδες βάσης από το κλείσιμο της Τρίτης, φτάνοντας έτσι στο υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Οκτωβρίου. Αργότερα υποχώρησε στις 825 μονάδες, ενώ ο επιτόκιο του κινήθηκε πάνω από το 10,50%.
Την ίδια ώρα και το Χρηματιστήριο στην Αθήνα γνώριζε μεγάλες απώλειες, καθώς από τις πιέσεις είχε μόνιμα αρνητικό πρόσημο για να κλείσει με πτώση 1,93% και αποχαιρετώντας τις 1.600 μονάδες.
Εκτίμηση-σοκ από τη New York Times εκτιμά πως το έλλειμμα και του 2010 θα είναι υψηλότερο κατά περίπου μία μονάδα από τον στόχο που ήταν 8,1% για φέτος,ανεβάζοντας το στο 8,9 % του ΑΕΠ.
Κάτι, που σύμφωνα με την εφημερίδα ίσως καταστήσει μονόδρομο για την Ελλάδα την αναδιάρθρωση του χρέους.Και όλα αυτά ενώ ακόμα περιμένουμε την αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009,που θα ανακοινωθεί για ευνόητους λόγους μετά τις εκλογές.
Εξίσου ανησυχητικός είναι και ο τίτλος της Daily Telegraph που ούτε λίγο ούτε πολύ γράφει: Κίνδυνος μποϊκοτάζ των ελληνικών ομολόγων.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα ο κίνδυνος αυτός παραμονεύει πίσω από μελλοντική υιοθέτηση των γερμανικών σχεδίων για τη δημιουργία μόνιμου συστήματος διαχείρισης κρίσεων χρέους.
Μάλιστα η Telegraph χτυπά προειδοποιητικά ''καμπάνα'' περί αποτυχίας του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας αφού θα μας ''προικίσει'' με ένα δημόσιο χρέος της τάξης του 150% του ΑΕΠ, «κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή», όπως γράφεται χαρακτηριστικά.

Στις 12 Δεκεμβρίου οι πρόωρες εκλογές αν ηττηθεί το ΠΑΣΟΚ στις 7 Νοεμβρίου - Σενάριο και για "δίδυμες" εκλογές


Σύμφωνα με τα σενάρια σε περίπτωση εκλογικής ήττας ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου θα προκηρύξει εκλογές το συντομότερο δυνατό και οι ημερομηνίες αυτές είναι είτε η 5η Δεκεμβρίου και η πιθανότερη η 12η Δεκεμβρίου.
Το πιο ακραίο σενάριο κάνει λόγο για “δίδυμες εκλογές”, με την κυβέρνηση να αναβάλει το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και να προχωράει σε εκλογές βουλευτικές και αυτοδιοικητικές στις 12 Δεκεμβρίου. Τα σενάρια αυτά δεν είναι εξωπραγματικά, καθώς ο κ. Παπανδρέου μιλώντας με συνεργάτες του δήλωσε ότι οι πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος σε περίπτωση που οι κάλπες της 7ης Νοεμβρίου δείξουν μαζική αποδοκιμασία των υποψηφίων που προτείνει το ΠΑΣΟΚ ειδικά στις περιφέρειες.
Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος και σιγά σιγά προς αυτή την κατεύθυνση τείνουν και άλλα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαφαινόμενη απώλεια της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, της Αττικής, αλλά και το φόβο ότι στον δεύτερο γύρο το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί μπροστά σε σχήματα, τα οποία είναι ικανά να νικήσουν τους κυβερνητικούς υποψηφίους.
Στην απόφαση για πρόωρες εκλογές έχουν συμβάλει και οι υπολογισμοί στο Μέγαρο Μαξίμου. Με βάση τις δημοσκοπήσεις και τη διαφορά περίπου 8 μονάδων με την οποία προηγείται το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι ο νόμος Παυλόπουλος θα χαρίσει στο ΠΑΣΟΚ 50 έδρες μπόνους και θα έτσι θα εξασφαλιστεί εκ νέου άνετη πλειοψηφία.
Η πλειοψηφία αυτή βέβαια θα είναι μειωμένη σε σχέση με το αποτέλεσμα του Οκτωβρίου, αλλά θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει περαιτέρω εσωκομματικά προβλήματα στον Αντώνη Σαμαρά και θα τον αναγκάσει να προβεί και σε νέες εκκαθαρίσεις στο κόμμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών και επειδή δεν έχουν περάσει 18 μήνες από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, οιι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης, όπως προβλέπει ο εκλογικός νόμος.
Πάντως, οι όποιες αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση και τον Τύπο δεν φαίνεται να πτοούν το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να πιστεύει στην ορθότητα της άποψής του, η οποία ωστόσο δεν βρίσκει ανταπόκριση στο εξωτερικό.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί σιγή ιχθύος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ το ΔΝΤ αν και επισήμως δηλώνει πως δεν ανακατεύεται στα εσωτερικά της χώρας, αφήνουν να εννοηθεί η έντονη δυσαρέσκεια, καθώς θεωρούν πως κάτι τέτοιο θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εφαρμογή του Μνημονίου.
Πάντως, η φημολογία για τις πρόωρες εκλογές φαίνεται πως ήταν αρκετή για τις διεθνείς αγορές για να τιμωρήσουν την Ελλάδα με εκτίναξη των spreads και επαναφορά του φαντάσματος της χρεωκοπίας, με τις Κασσάνδρες που είχαν σιγήσει να βρίσκονται εκ νέου στις επάλξεις.

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Θαυμάστε τους!!!!!!!Καμμία μέχρι τώρα αντίδραση απο τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ Α Θεσσαλονίκης στην αντιθεσμική και αήθη επίθεση του Άνθιμου


Απο ορισμένους είχαμε υψηλές απαιτήσειςΕμείς θέλουμε.....εσείς μπορείτε ;

Ο παλιομοδίτικος τρόπος των υποψήφιων περασμένων δεκαετιών,έρχεται ξανά στο προσκήνιο με συνθήματα του τύπου:Θέλετε να μην πληρώνεται πολλά....θέλετε να νιώθετε ασφαλής....θέλετε να έχετε δουλειά.....θέλετε; θέλετε;
Θα ήταν ανόητος όποιος έλεγε όχι δεν θέλω,το ζήτημα όμως δεν είναι τι θέλουμε, ας μην κρυβόμαστε οι πολίτες ξέρουν ότι από 1/1/2011 τα πράγματα θα είναι περιορισμένα για τους νέους δημάρχους (αυτοί το ξέρουν;) και οι παροχές που αναγγέλλονται σήμερα δεν πρόκειται να ισχύσουν ούτε με τα καλύτερα σενάρια.
Από συνθήματα τόσα χρόνια έχουμε χορτάσει,πρέπει να μας πείτε αν όλα αυτά που θέλουμε μιας και μας ρωτάτε, μπορείτε να τα κάνετε,και πως; Αλλιώς είναι πολύ ύποπτο που μας ρωτάτε, αφήνετε να διαφανή πως εσείς θα κάνετε αυτό που θέλουμε εμείς,και ας μην το λέτε ούτε σε προεκλογικές ομιλίες,ούτε στα έντυπα που κυκλοφορείτε(πάρα πολύ ύποπτο αυτό).Αποφεύγεται σαν τον διάολο το λιβάνι να αναφερθείτε στο πως θα το κάνετε,γιατί ξέρετε πάρα πολύ καλά πως δεν θα μπορέσετε να το κάνετε. Άσε που δεν ξέρετε τι σας ξημερώνει, όπως και κάθε Έλληνας, στο σημείο που έχουμε φτάσει σαν χώρα γενικός.
Αφήστε λοιπόν τις μπούρδες και τα σποτάκια (του τύπου η ομάδα που θα μας σώσει από την καταστροφή, και το άλλο έχω ένα όραμα για την πόλη μου) που θυμίζουν εκλογές του 80,και πείτε την αλήθεια στους πολίτες για το αύριο που ξημερώνει.
Πηγή:parapolitikaargolida.blogspot.com

Χρήματα υπάρχουν

Aλλά τα φυλάει ο δράκος που φύλαγε το Χρυσόμαλλο Δέρας ή ο Μινώταυρος της Κρήτης!!!
Προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά, ο κ. Παπανδρέου δήλωνε ότι «χρήματα υπάρχουν». Ασφαλώς κάτι ήξερε γι’ αυτό, όπως το ξέρουμε όλοι μας. Το θέμα είναι ποιος θα βάλει το χέρι του στη φιδοφωλιά για να τα πάρει.
Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν πριν από 4,000 χρόνια όταν ο Ιάσονας αποφάσισε να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας από τον τρομερό δράκοντα.
Δυστυχώς οι κυβερνήσεις μας, όταν έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο, αντί να τα βάλουν με το δράκοντα, προτιμούν να παίρνουν τα χρήματα με εντελώς πιο ασφαλείς τρόπους: από το συνταξιούχο με τις πατερίτσες που βρίσκεται ανήμπορος στο Γηροκομείο και δε μπορεί να αντιδράσει ή από τον χαμηλόμισθο εργαζόμενο με δάνεια-θηλιές στο λαιμό του που έχει ενέργεια μόνο να πάρει μια ανάσα πριν εκπνεύσει.
Πάντως με το δράκοντα καμιά κυβέρνηση δεν... τόλμησε να τα βάλει. Γιατί θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματός της, που επιμελώς φυλάσσουν οι ίδιοι το χρυσόμαλλο δέρας. Να έρθει αντιμέτωπη με την αντίπαλη παράταξη που τους έκανε τη χάρη να μη βρει ούτε ENAN ένοχο για το Χρηματιστήριο, το Κτηματολόγιο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις μίζες για τις στρατιωτικές δαπάνες. Πώς να τα βάλεις με ένα τόσο ευγενικό αντίπαλο που σε κατηγορούσε για απέραντη διαφθορά για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά όταν το πέτυχε ήταν τόσο μεγαλόψυχος που σου συγχώρεσε τα πάντα; Ε δε θα τον συγχωρήσεις κι εσύ;
Πώς να τα βάλεις με τους εργολάβους που έπαιρναν συμβάσεις για τα ολυμπιακά έργα και κατασκευές δρόμων κι αυτοί από ευγνωμοσύνη έχτιζαν δωρεάν βίλες υπουργών;
Πώς να τα βάλεις με τα ΜΜΕ που πριν από λίγο μιλούσαν για Γιωργάκη και Jeffrey και «παιδί» και τώρα τον θεωρούν αυτοκράτορα που θα σώσει την Ελλάδα, αρκεί να τους δώσει μερικά ψωρο-εκατομμύρια σε κρατικές διαφημίσεις;
Πώς να τα βάλεις με τους εφοριακούς όταν η πραγματική αξία ενός ακινήτου ήταν 4,700,000 ευρώ στον πύργο των Αθηνών κι αυτοί όριζαν «αντικειμενική» αξία 700,000 ευρώ ήτοι γλίτωναν (οι πολιτικοί) σχεδόν μισό εκατομμύριο σε φόρους; Ή εκτιμούσαν μισό στρέμμα στο Καστρί σε 36,000 ευρώ ενώ η αξία του ήταν μισό εκατομμύριο; (Η έννοια «αντικειμενική» αξία ακινήτου θα έπρεπε να έχει ήδη γραφεί στο Guinness Records» ως το άκρον άωτον του βιασμού –μήπως πολιτικής αιμομιξίας;- της ελληνικής γλώσσας).
Πώς να τα βάλεις με το δράκοντα του δικαστικού κυκλώματος που τιμωρεί κάποιον αλλοδαπό μετανάστη που έκλεψε ένα καρβέλι ψωμί για να μην πεθάνει της πείνας η οικογένειά του, αλλά έβαλε στο αρχείο δεκάδες επώνυμες υποθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ;
Πώς να τα βάλεις με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σαρζετάκη που αποφάσισε εν μέσω κρίσης να προσλάβει στο Γραφείο του τη συνταξιούχο σύζυγό του, ή με τους βουλευτές που προσέλαβαν άλλους 230 υπαλλήλους (όρθιους) στη Βουλή, ενώ ο πρωθυπουργός κραύγαζε ότι δε θα γίνουν άλλες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων;
Που το γραφείο του πρωθυπουργού έχει άτομα που πληρώνονται με 12,000 ευρώ το μήνα, όπως γράφει η «Ελευθεροτυπία», ενώ θα έπρεπε να παίρνουν «μόνο» 6,000 ευρώ;
Που επιδοτούν τα πρωθυπουργικά ιδρύματα με 225,000 ευρώ το χρόνο χωρίς καν να ρωτούν αν κάνουν οποιοδήποτε έργο με τα χρήματα που κόβονται από το συνταξιούχο;
Ναι υπάρχει οικονομική κρίση, αλλά είναι μόνο για το λαό. Οι άλλοι περνούν το ίδιο καλά όπως περνούσαν και όταν δεν υπήρχε κρίση, γιατί είναι οι δράκοντες στο χρυσόμαλλο δέρας και ξέρουν ότι ο Ιάσονας παρουσιάζεται κάθε 4,000 χρόνια. Και όχι μόνος του, έχει στην εκστρατεία όλους τους ήρωες της τότε Ελλάδας, πενήντα τον αριθμό, όσοι οι υπουργοί και υφυπουργοί μιας κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του Ηρακλή, των Διόσκουρων, Κάστορα και Πολυδεύκη, του Ίδα και Λυνκέα, του Ορφέα, του Ύλα, του Πηλέα, του Μελέαγρου, του Τυδέα, του Αμφιάραου, και της κυνηγού Αταλάντης (που δεν είχε επώνυμο Γκερέκου, και ναι κυνηγούσε σχεδόν ημίγυμνη γιατί έτσι της άρεσε και όχι γιατί πληρωνόταν από το Playboy). Από πότε έχει η Ελλάδα να δει τέτοια «κυβέρνηση»;
Ο σημερινός πρωθυπουργός και η ομάδα του δε φαίνεται να έχουν οποιαδήποτε διάθεση να τα βάλουν με το δράκοντα, ήτοι την πλουτοκρατία, και να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας, που το έφτιαξε έτσι κι αλλιώς, με όλες τις αντιθέσεις της, η ελληνική κοινωνία. Αντί γι’ αυτό, όταν λένε «Λεφτά υπάρχουν», εννοούν τη γλίσχρα αμοιβή του απόμαχου της ζωής, τη σύνταξη, και το 700-άρι του εργαζόμενου και σ’ αυτά ορμούν. Σ’ αυτούς θα ριχτούν οι τωρινοί μας ήρωες αργοναύτες κι όχι σε κάποιο σκληρό και νομιμότατο «πόθεν έσχες» όπως π.χ. «όποιος έχει βίλα πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ πραγματικής αξίας και δε μπορεί να δικαιολογήσει με τι χρήματα την απόκτησε, θα πληρώσει 10%, 20% ή ακόμα και 30% της αξίας της», όπως γίνεται σε άλλες ευνομούμενες χώρες, -- όπως σαν παράδειγμα στον Καναδά, κ. Παπανδρέου, τον οποίο ξέρετε πολύ καλά λόγω μακροχρόνιας διαμονής. Γιατί ιδρώσατε και μόνο με τη σκέψη;
Ασφαλώς δε με ξεγελούν πυροτεχνήματα όπως ότι για τη σημερινή κατάντια της χώρας εδώ και δεκαετίες φταίνε 5 υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, 1 του ΠΑΣΟΚ, 3 ποδοσφαιριστές, 4 νυχτερινά κάντρα, 11 γιατροί στο Κολωνάκι, 14 εφοριακοί και 1 τραγουδοποιός και πάει στο αρχείο η υπόθεση. Είναι λιγότερο από το 1% της αλήθειας, και δε μας ξεγελάτε πια, θέλουμε να μάθουμε και το υπόλοιπο 99%.
Δυστυχώς υπήρξαν δεκάδες πρωθυπουργοί που νοιάστηκαν μόνο πώς θα ξανα-εκλεγούν ή πώς θα συνεχίσουν τη δυναστεία τους, αλλά ένας Ιάσονας.
Δε βλέπω ούτε Ιάσονα, ούτε ήρωες Αργοναύτες στην τωρινή κυβέρνηση. Για άλλη μια φορά, όπως εδώ και δεκαετίες, βλέπω μόνο πολιτικάντηδες και παπατζήδες, που θέλουν να ξανα-ξεγελάσουν τον «χαζολαό». Θέλω να ελπίζω ότι αυτή τη φορά δεν θα τα καταφέρουν.
Πηγή:apneagr.blogspot.com

Αυτοί δεν θέλουν εκλογές…

Εκλογές αυτή τη στιγμή δεν συμφέρουν
-ούτε στο ΔΝΤ
-ούτε στην ΕΕ
-ούτε στην ΝΔ
-ούτε στο ΠαΣοΚ
-ούτε στους παλιούς και νέους δανειστές μας.
Αυτοί όλοι έχουν πολλά να χάσουν.
Εκλογές αυτή τη στιγμή συμφέρουν μόνο στον ΛΑΟ.
Μόνο σε μας συμφέρουν εκλογές αυτή τη στιγμή.
Διότι θα δοθεί η ευκαιρία να απαιτήσουμε να φύγει αυτή η μεγάλη, βαριά και μαύρη πέτρα που μας πλάκωσε, τώρα. ΤΩΡΑ. Οχι ύστερα.
Και θα αναγκαστούν τα κόμματα της χώρας μας να ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ πάνω σ’ αυτό που θέλει ο λαός. Να φύγουν δηλαδή άμεσα η ΚΑΤΟΧΗ και τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΑΡΗ από τις πλάτες του. ΑΜΕΣΑ λέμε. Οχι ύστερα.
Χώρια που μπορεί να προκύψουν πολύ επικίνδυνες ζυμώσεις και αιτήματα για το σύστημα από μια τέτοια προεκλογική περίοδο (δημοκρατικά, διαγραφή χρεών, κλπ κλπ).
Και μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ δεν έχει υπολογίσιμη επιρροή στον λαό. Δεν μπορεί δηλαδή να διαχειριστεί τον λαό.

ΥΓ: Όποιος λέει πως δεν χρειάζονται εκλογές παίζει μικροκομματικά παιχνίδια, τα οποία όμως απέχουν παρασάγγας από τα συμφέροντα του λαού και του τόπου. Τώρα βγάζουνε και φετφά απαγορευμένο λεξιλόγιο: μη λέτε τη λέξη «αναδιάρθρωση χρέους», μη λέτε τη λέξη «εκλογές» γιατί θα θυμώσουν οι «διεθνείς αγορές» και θα ανέβουν τα «σπρέντς».

Δε μας χ…, ρε Νταλάρες, χρονιάρα μέρα με την διακομματική Τσολάκογλου ΕΠΕ σας;

Πηγή:Θραξ ο Αναρμόδιος

Ο θανάσιμος εχθρός της επιχειρηματικότητας είναι η πολιτική διαφθορά.


Ο θανάσιμος εχθρός της επιχειρηματικότητας είναι η πολιτική διαφθορά.

Ξένα οικονομικά κέντρα έχουν αλώσει το κράτος διαφθείροντας πολιτικούς, με μόνο σκοπό την συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας, εδώ και δεκαετίες. Βάζοντας τεράστια εμπόδια στην εγχώρια επιχειρηματικότητα. Κυρίως στους μικρους και μεσαίους συμπατριώτες μας επιχειρηματίες. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι σύμμαχοί των ξένων αυτών κέντρων. Συνεταίροι τους.
Δηλαδή, η πολιτική διαφθορά είναι ο νεκροθάφτης της ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας.
Οσο έχουμε πολιτική διαφθορά...
(κι έχουμε να φαν κι οι κότες), ανάπτυξη ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.
Κι όσο δεν βλέπουμε ανάπτυξη, δεν θα δούμε κι ανεξάρτητο ελληνικό κράτος.
Είναι τόσο απλό.
Ανεξάρτητα κόμματα θέλουμε λοιπόν. Χωρίς διεφθαρμένους πολιτικούς.
Χωρίς ανεξάρτητα κόμματα, ανεξάρτητο κράτος δεν κάνουμε.
Ανεξάρτητο κράτος χωρίς ανεξάρτητα κόμματα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Ανεξάρτητο κράτος με τα κόμματα γεμάτα πολιτικούς που οδήγησαν την χώρα εδώ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Γι' αυτό συζητήσεις οικονομικές και οικονομικίστικες που λαμβάνουν μόνο υπόψη οικονομικούς δείκτες, ΔΕΝ ΛΕΝΕ πολλά πράγματα. Δεν σημαίνουν τίποτε. Δεν πιάνουν "χαρτωσιά".
Η διαφθορά είναι τόση και τέτοια που θα ακυρώσει οποιοδήποτε αναπτυξιακό μέτρο. Δίότι η ανάπτυξη πάει κόντρα στα συμφέροντα που η πολιτική διαφθορά εξυπηρετεί.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Και η πολιτική διαφθορά ΔΕΝ μπορεί να καταπολεμηθεί με τα "συνήθη μέσα": εξεταστικές βουλευτών και διορισμένους από την κυβέρνηση δικαστές. Τα δοκιμάσαμε πολλές φορές αυτά τα "όπλα" και ήταν άσφαιρα.
Οποιος νομίζει ότι μπορεί να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης χωρίς να γεμίσει τις φυλακές με τους διεφθαρμένους πολιτικούς ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ. Κι εμείς δεν έχουμε ακόμη ΚΑΝΕΝΑΝ διεφθαρμένο στη φυλακή. Εχουμε μόνο ελλείμματα. Εχουμε μόνο τεράστια κρυφά δάνεια. Και κανέναν στην φυλακή.

Εχουμε έγκλημα χωρίς ενόχους.

Εχουμε ομολογία της μεγάλης διαφθοράς πρόσφατα από επιφανές στέλεχος του EuroGroup. Οτι ήξεραν για δεκαετίες για το οικονομικό χάλι του ελληνικού δημοσίου αλλά δεν μιλούσαν γιατί κέρδιζαν "τεράστια ποσά".
Και έχουμε ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ κόμματα που κάνουν "αντι-μνημονιακό" αγώνα χωρίς να λένε τίποτε για την ταμπακιέρα: τους οργανισμούς εκείνους, ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που κέρδιζαν και κερδίζουν "ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ" και μας έφεραν το Μνημόνιο. Η παρούσα καταστροφική κυβέρνηση είναι ένας απλός εκτελεστής του σχεδίου. Οι εγκέφαλοι είναι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ και η διεθνής ληστοσυμμορία πίσω από αυτούς.
Και όσο δεν μιλάει η αντιπολίτευση εναντίον τους, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να κρατάμε μικρό καλάθι.
Πατριωτική πολιτική δεν μπορεί να γίνει όταν λες ότι θα τιμήσεις την "υπογραφή τους κράτους" στο Μνημόνιο. Κάτω δηλαδή από ένα κείμενο που παραδίνει μεγάλα τμήματα της εθνικής μας κυριαρχίας σε ξένους οργανισμούς, και αποδέχεται να δικαστεί η ελλάδα με το Αγγλικό δίκαιο. Τι πατριωτική πολιτική είναι αυτή; Τι αντι-μνημονιακή πολιτική είναι αυτή;
Ασε δε τους υποψηφίους...
Μερικοί είναι τόσο για γέλια, που σου κόβεται η όρεξη να γελάσεις.

Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές και η ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ….

Μπράβο στους δημοσιογραφίσκους….
Πολύ καλή δουλειά !
Δεν προλαβαίνουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης να απαντήσουν στις δήθεν ερωτήσεις των και ….απαντούν οι ίδιοι με σλουρπ…σλουρπ !!! ΧαΧαΧαΧα …..
Δεν παίζονται.
Ειλικρινά αυτό που ζει η Ελλάδα μόνο ένα σενάριο σε κάποια περιθωριακή θεατρική σκηνή μπορεί να το συναγωνιστεί αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος.
Το άλλο? Τέτοια αγάπη ο Καρατζαφέρης με τον Πάγκαλο?
Χρόνια , λέει, συνεργάζονται…. Το ξέρατε? Εντάξει, τώρα το βλέπουμε, συνεργάζονται, συμφωνούν και δίνουν αγώνα για…”το καλό της Ελλάδας”!
Ο άλλος? Ο γκαντέμης? Ο αθάνατος έκανε δήλωση αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να τους βοηθήσει σε κάτι ….
Μάλλον ζημιά τους κάνει ! Καλή κουβέντα από τον Μητσοτάκη, φτύσιμο αμέσως από την κυβέρνηση μπας και γλυτώσουν το κακό !!!
Τέλος η “πολύ σοβαρή αντιπολίτευση του κ. Σαμαρά”, μόνο ανέκδοτο με τον Toτό θυμίζει.
Τα δυο παλιά, καλά φιλαράκια παίζουν το γνωστό πετυχημένο παιχνιδάκι …Μια εσύ…Μια εγώ…
Άσχετα με τα πρόσωπα, τα δυο μεγάλα κόμματα, παραμυθιάζουν χρόνια τώρα τον λαουτζίκο και βασιλεύουν μια χαρά….
Τα δυο κόμματα της αριστεράς απλώς έκαναν τις καθιερωμένες δηλώσεις μετά το “διάγγελμα” Παπανδρέου…..
Τις γνωστές “ξύλινες” δηλώσεις…
Πάντως , εδώ που τα λέμε, δεν είδα τα κανάλια να έχουν εκπροσωπους της αριστεράς.
Μην γίνει και καμιά “στραβή”.
Αυτούς θα τους καλέσουν όταν δεν θα υπάρχουν καλεσμένοι από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και θα αναλάβουν οι εκπρόσωποι τους (τα γνωστά παπαγαλάκια), να τους απαξιώσουν ….
Ξέρουν καλά τη δουλειά τους …
Όπως και να χει σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές και η ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ….

Τί έλεγε ο Θουκυδίδης για περιόδους κρίσης όπως η σημερινή.

Κάντε τον κόπο να διαβάσατε το παρακάτω απόσπασμα του Θουκυδίδη και δείτε πόσο αναλυτικοί και σκεπτόμενοι ήταν οι άνθρωποι.
Αυτές τις αναλύσεις που έγιναν πριν 2.500 χρόνια τις διδάσκονται ακόμα σαν τις πρώτες κοινωνιολογικές αναλύσεις και τα κείμενα του Θουκυδίδη αποτελούν εγχειρίδια στρατηγικής για όλες τις στρατιωτικές σχολές. Πλην των ελληνικών φυσικά που μας έχει φάει ο ψευτο-προοδευτισμός και κοιτάξτε πού βρεθήκαμε...
ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ
Βιβλίο 3. Κεφάλαιο 82
Για όσα έγιναν, γίνονται και θα γίνουν…
1. Σ’ αυτές τις ακρότητες έφτασε ο εμφύλιος πόλεμος και προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, γιατί ήταν ο πρώτος που έγινε. Αργότερα μπορεί να πει κανείς ότι ολόκληρος ο Ελληνισμός συνταράχτηκε, γιατί παντού σημειώθηκαν εμφύλιοι σπαραγμοί.
Οι δημοκρατικοί καλούσαν τους Αθηναίους να τους βοηθήσουν και οι ολιγαρχικοί τους Λακεδαιμόνιους. όσο διαρκούσε η ειρήνη δεν είχαν ούτε πρόφαση, αλλά ούτε και την διάθεση να τους καλέσουν για βοήθεια. Με τον πόλεμο, όμως καθεμιά από τις αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις μπορούσε εύκολα να βρη ευκαιρία να προκαλέσει εξωτερική επέμβαση για να καταστρέψει τους αντιπάλους της και να ενισχυθεί η ίδια για ν’ ανατρέψει το πολίτευμα.
2. Οι εμφύλιες συγκρούσεις έφεραν μεγάλες κι αμέτρητες συμφορές στις πολιτείες, συμφορές που γίνονται και θα γίνονται πάντα όσο δεν αλλάζει η φύση του ανθρώπου, συμφορές που μπορεί να είναι βαρύτερες ή ελαφρότερες κι έχουν διαφορετική μορφή ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε καιρό ειρήνης και όταν ευημερεί ο κόσμος και οι πολιτείες, οι άνθρωποι είναι ήρεμοι γιατί δεν τους πιέζουν ανάγκες φοβερές. Αλλ’ όταν έρθει ο πόλεμος που φέρνει στους ανθρώπους την καθημερινή στέρηση, γίνεται δάσκαλος της βίας κι ερεθίζει τα πνεύματα του πλήθους σύμφωνα με τις καταστάσεις που δημιουργεί.
3. Ο εμφύλιος πόλεμος, λοιπόν, μεταδόθηκε από πολιτεία σε πολιτεία. Κι όσες πολιτείες έμειναν τελευταίες, έχοντας μάθει τι είχε γίνει αλλού, προσπαθούσαν να υπερβάλουν σ’ επινοητικότητα, σε ύπουλα μέσα και σε ανήκουστες εκδικήσεις.
4. Για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους άλλαζαν ακόμα και την σημασία των λέξεων. Η παράλογη τόλμη θεωρήθηκε ανδρεία και αφοσίωση στο κόμμα, η προσωπική διστακτικότητα θεωρήθηκε δειλία που κρύβεται πίσω από εύλογες προφάσεις και η σωφροσύνη προσωπίδα της ανανδρείας. Η παραφορά θεωρήθηκε ανδρική αρετή, ενώ η τάση να εξετάζονται προσεκτικά όλες οι όψεις ενός ζητήματος θεωρήθηκε πρόφαση για υπεκφυγή.
5. Όποιος ήταν έξαλλος γινόταν ξακουστός, ενώ όποιος έφερνε αντιρρήσεις γινόταν ύποπτος. Όποιον επινοούσε κανένα τέχνασμα και πετύχαινε, τον θεωρούσαν σπουδαίο, κι όταν υποψιαζόταν σύγκαιρα και φανέρωνε τα σχέδια του αντιπάλου, τον θεωρούσαν ακόμα πιο σπουδαίο. Ενώ όποιος ήταν αρκετά προνοητικός, ώστε να μην χρειαστούν τέτοια μέσα, θεωρούσαν ότι διαλύει το κόμμα και ότι είναι τρομοκρατημένος από την αντίπαλη παράταξη. Με μια λέξη, όποιος πρόφταινε να κάνη κακό πριν από τον άλλον, ήταν άξιος επαίνου, καθώς κι εκείνος που παρακινούσε στο κακό όποιον δεν είχε σκεφτεί να το κάνει.
6. Αλλά και η συγγένεια θεωρήθηκε χαλαρότερος δεσμός από την κομματική αλληλεγγύη, γιατί οι ομοϊδεάτες ήσαν έτοιμοι να επιχειρήσουν οτιδήποτε, χωρίς δισταγμό, και τούτο επειδή τα κόμματα δεν σχηματίστηκαν για να επιδιώξουν κοινή ωφέλεια με νόμιμα μέσα, αλλά, αντίθετα, για να ικανοποιήσουν την πλεονεξία τους παρανομώντας. Και η μεταξύ τους αλληλεγγύη βασιζόταν περισσότερο στην συνενοχή τους παρά στους όρκους τους στους θεούς.
7. Τις εύλογες προτάσεις των αντιπάλων τις δέχονταν με υστεροβουλία και όχι με ειλικρίνεια για να φυλαχτούν από ένα κακό αν οι άλλοι ήταν πιο δυνατοί. Και προτιμούσαν να εκδικηθούν για κάποιο κακό αντί να προσπαθήσουν να μην το πάθουν. Όταν έκαναν όρκους για κάποια συμφιλίωση, τους κρατούσαν τόσο μόνο όσο δεν είχαν την δύναμη να τους καταπατήσουν, μη έχοντας να περιμένουν βοήθεια από αλλού. Αλλά μόλις παρουσιαζόταν ευκαιρία, εκείνοι που πρώτοι είχαν ξαναβρεί το θάρρος τους, αν έβλεπαν ότι οι αντίπαλοί τους ήσαν αφύλαχτοι, τους χτυπούσαν κι ένοιωθαν μεγαλύτερη χαρά να τους βλάψουν εξαπατώντας τους, παρά χτυπώντας τους ανοιχτά. Θεωρούσαν ότι ο τρόπος αυτός όχι μόνο είναι πιο ασφαλής αλλά και βραβείο σε αγώνα δόλου. Γενικά είναι ευκολότερο να φαίνονται επιδέξιοι οι κακούργοι, παρά να θεωρούνται τίμιοι όσοι δεν είναι δόλιοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν το κακό και να θεωρούνται έξυπνοι, παρά να είναι καλοί και να τους λένε κουτούς.
8. Αιτία όλων αυτών είναι η φιλαρχία που έχει ρίζα την πλεονεξία και την φιλοδοξία που έσπρωχναν τις φατρίες ν’ αγωνίζονται με λύσσα. Οι αρχηγοί των κομμάτων, στις διάφορες πολιτείες, πρόβαλλαν ωραία συνθήματα. Ισότητα των πολιτών από την μια μεριά, σωφροσύνη της αριστοκρατικής διοίκησης από την άλλη. Προσποιούνταν έτσι ότι υπηρετούν την πολιτεία, ενώ πραγματικά ήθελαν να ικανοποιήσουν προσωπικά συμφέροντα και αγωνίζονταν με κάθε τρόπο να νικήσουν τους αντιπάλους τους. Τούτο τους οδηγούσε να κάνουν τα φοβερώτερα πράγματα επιδιώκοντας να εκδικηθούν τους αντιπάλους τους, όχι ως το σημείο που επιτρέπει η δικαιοσύνη ή το συμφέρον της πολιτείας, αλλά κάνοντας τις αγριότερες πράξεις, με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση του κόμματός τους. Καταδίκαζαν άνομα τους αντιπάλους τους ή άρπαζαν βίαια την εξουσία, έτοιμοι να κορέσουν το μίσος τους. Καμιά από τις δύο παρατάξεις δεν είχε κανέναν ηθικό φραγμό κι εκτιμούσε περισσότερο όσους κατόρθωναν να κρύβουν κάτω από ωραία λόγια φοβερές πράξεις. Όσοι πολίτες ήταν μετριοπαθείς θανατώνονταν από την μια ή την άλλη παράταξη, είτε επειδή είχαν αρνηθεί να πάρουν μέρος στον αγώνα είτε επειδή η ιδέα και μόνο ότι θα μπορούσαν να επιζήσουν προκαλούσε εναντίον τους τον φθόνο.

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Άλλο να πεθαίνεις για την Ελλάδα & άλλο εκείνη να σε πεθαίνει...

"Καποτε 300 πέθαναν για την Ελλάδα,
τώρα όλη η Ελλάδα πεθαίνει για τους 300..."

Είναι η ώρα για το δικό μας ΟΧΙ.
Το ΟΧΙ το δικό μας είναι πάνω από οικονομικές διεκδικήσεις, απεργίες, λιγότερο χρόνο δουλειάς και εξασφάλιση.
Είναι το ΟΧΙ το απόκοσμο της νεολαίας του '40 που δεν δεχόταν ούτε εποίκους, ούτε εισβολείς, ούτε χαράτσι.
Είναι το ΟΧΙ του στρατιώτη με την πείνα στο στομάχι και είναι αντίθετο με το ΝΑΙ του στρατηγού και του ναυάρχου του σήμερα με τις φουσκωμένες κοιλιές και τα προγούλια...
Εμείς δεν θα γιορτάσουμε σήμερα με τις δηλώσεις του κάθε ξενόδουλου πολιτικού, δεν θα ανεχτούμε παραμύθια για συνταγματικούς πατριωτισμούς και φυλλάδες οδηγιών που μας στέλνουν οι Γκράτσι του 2010.
Θα γιορτάσουμε το ΟΧΙ του '40 που είναι ματωμένο και το λένε οι Έλληνες σε κάθε γειτονιά του Άγιου Παντελεήμονα και όλης της Ελλάδος.
Δεν θα γιορτάσουμε γιατί ο εχθρός δεν είναι στα βουνά μας. Είναι στις πόλεις μας.
Δεν θα γιορτάσουμε γιατί το '40 ο αρχηγός μας είπε ΟΧΙ και το 2010 αυτοί που το παίζουν αρχηγοί λένε ΝΑΙ.
Το ΟΧΙ το δικό μας δεν είναι ΟΧΙ γιορτινό, είναι ΟΧΙ αγώνα και μάχης.
Είναι ΟΧΙ για το οποίο θα ματώσουμε και θα ματώσετε κι εσείς.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΧΙ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΓΕΝΟΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ

Την 28η Οκτωβρίου 1940 ο Ιταλός πρέσβυς στην Αθήνα μεταβαίνει στον τότε κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Μεταξά και του ζητάει επίσημα η Ελλάδα να παραδοθεί για να διέλθουν οι δυνάμεις του άξονα από αυτήν. Η απάντηση του Ιωάννη Μεταξά είναι ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ. Έτσι επισήμως ξεκινάει και η εμπλοκή της χώρας μας στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο που έμελλε να γράψει μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας της μέσα από κακουχίες, βάσανα, πείνα, νεκρούς. Άλλωστε απ’ τα κόκκαλα είναι βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά.
Το επόμενο πρωί με την γνωστοποίηση της έναρξης του πολέμου γίνεται κάτι τρομακτικό! Νέοι, γέροι, γυναίκες, παιδιά, δεξιοί, αριστεροί όλοι βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας και πανηγυρίζουν! Σαν να ‘ναι εθνική γιορτή, σαν να ‘ναι πανηγύρι. Μα τί μπορεί να σκέφτηκαν τότε στην υπόλοιπη Ευρώπη για την Ελλάδα; Πώς να εξηγηθεί λογικά ότι οι Έλληνες, αντί να φοβηθούν τις τεράστιες δυνάμεις του άξονα, που εκείνη την στιγμή έμοιαζαν ανίκητες, βγήκαν στους δρόμους να χαρούν τον πόλεμο; Γιατί δεν κλείστηκαν φοβισμένοι σπίτια τους; Κανείς Ευρωπαίος δεν μπορεί να το εξηγήσει. Κανείς που δεν έχει μυηθεί στην ελληνική παιδεία, στην ελληνική σκέψη, στο “ίδιον” των Ελλήνων, σ’ αυτό που μας κάνει να είμαστε Έλληνες, στον χαρακτήρα, στην σκέψη, ή μάλλον στο “παράλογο” της σκέψης μας. Γιορτή λοιπόν, ήταν ο πόλεμος. Γιορτή γιατί ήταν δίκαιος.
Γιατί αφύπνισε στο αίμα τους τις θυσίες, τους αγώνες και τις μάχες χιλιετιών. Για το δίκαιο, την ελευθερία, το δικαίωμα στην δημιουργία του κόσμου μου, το δικαίωμα στο να μην γουστάρω τον γείτονα, αλλά αν τον βρίσει κάποιος άλλος να γίνομαι έξαλλος. Αυτοί ήμασταν πάντα.
Τρωγόμασταν μεταξύ μας, αλλά όταν άλλος μας πείραζε γινόμασταν γροθιά… Αυτό ήταν το οικουμενικό μήνυμα της απάντησης των ελεύθερων Ελλήνων στους Ναζί. Ένα ΟΧΙ εφάμιλλο με το “μολών λαβέ” του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και του “κοινῇ γὰρ γνώμῃ αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν”, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μωάμεθ τον Πορθητή. Αυτό έκανε τους ξένους να τρίβουν τα μάτια τους. Τότε πίστεψαν για τα καλά, χωρίς ποτέ να το παραδεχτούν δημόσια, ότι οι Έλληνες υπάρχουν ακόμα και δεν είμαστε μια “μπάσταρδη” ράτσα προϊόν αιμομιξίας και πολυπολιτισμού… Από τότε κατάλαβαν ότι έπρεπε να μας αλλοτριώσουν πλήρως για να μας κατακτήσουν.
Όσο φιλογερμανός κι αν ήταν στην πολιτική που ασκούσε ο δικτάτορας Μεταξάς υπήρχαν και όρια γι’ αυτόν. Δεν μπορούσε να αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της. Δεν θα υπηρετούσε αν και δικτάτορας, δουλοπρεπώς ξένα συμφέροντα. Και πήρε στην ιστορία την θέση του.
Σήμερα οι πολιτικοί μας αν και “δημοκράτες” υποδουλώνουν τον ελληνικό λαό μόνο και μόνο για να δείξουν πόσο πιστά σκυλάκια είναι στους ξένους. Ο Ναζισμός είναι και πάλι εδώ, με άλλη μορφή, με άλλα ονόματα, πιο ύπουλος, πιο διαβασμένος. Αλλά και οι Έλληνες είναι ακόμα εδώ. Μην κρίνεται με λογική τις αντιδράσεις τους. Η συλλογική τους συνείδηση ξέρει τί κάνει, πότε και με ποιον τρόπο θα αντιδράσει. Οι Έλληνες είναι εδώ 70 χρόνια μετά να κάνουν πάλι τα αδύνατα δυνατά και να πουν ξανά οι άλλοι πως “οι ήρωες πολέμούν ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ“
ΑΕΡΑ Έλληνες, ΑΕΡΑ να αναπνεύσουμε ξανά την ελευθερία που πάνε να μας στερήσουν!!!

Απορίες κι ερωτήματα

1. Αν “κερδίσει” τις αυτοδιοικητικές εκλογές η ΝΔ, θα ζητήσει να γίνουν βουλευτικές εκλογές;
2. Πόσο επίμονα;
3. Γιατί δεν ζητάει από τώρα η ΝΔ να γίνουν βουλευτικές εκλογές;
4. Δεν βλέπει το κόμμα της ΝΔ να υπάρχει ΤΩΡΑ λόγος για να γίνουν βουλευτικές εκλογές;
5. Γιατί δεν ζητάει η ΝΔ με κάποιον τύπου ΑΝΕΝΔΟΤΟ ένα δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, το Μνημόνιο 2, τα μέτρα, τα επόμενα μέτρα, τα χίλια δυο;
6. Γιατί η ΝΔ φοβίζει τους ήδη φοβισμένους πολίτες ότι αν “χάσει” τις αυτοδιοικητικές, το ΠαΣοΚ θα είναι ελεύθερο να πάρει κι άλλα μέτρα;
7. Τι εμποδίζει τώρα το ΠαΣοΚ να τα πάρει αυτά τα μέτρα;
8. Τι εμπόδισε το ΠαΣοΚ να πάρει αυτά τα μέτρα που έχει πάρει;
9. Εμπόδισε η ΝΔ το ΠαΣοΚ να πάρει αυτά τα μέτρα που έχει πάρει;
10. Τι εμπόδισε το ΠαΣοΚ να φέρει το Μνημόνιο;
11. Πως θα εμποδίσει η ΝΔ το ΠαΣοΚ να φέρει το Μνημόνιο 2, χωρίς να καλέσει παλλαϊκό συναγερμό;
12. Πως δηλαδή η “νίκη” της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα εμποδίσει το ΠαΣοΚ να πάρει κι άλλα μέτρα και να φέρει κι άλλα Μνημόνια;
13. Αφού η ΝΔ κάνει αντι-μνημονιακό αγώνα γιατί δεν λέει μια κουβέντα για ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ;
Κατά την ΝΔ το Μνημόνιο τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί;
14. Πόσο αποτελεσματικός είναι ο αντι-μνημονιακός αγώνας όταν η ΝΔ αφήνει ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που τρώνε τις σάρκες του έλληνα με το Μνημόνιο, στο απυρόβλητο;
15. Ας μας πουν οι αντι-μνημονιακοί υποψήφιοι, ποιος κερδίζει από το Μνημόνιο;
16. Φοβάται η ΝΔ να μας πει ποιοί κερδίζουν από το Μνημόνιο και τα μέτρα;
17. Κερδίζουν ναι ή όχι ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και τα κολλητάρια τους “τεράστια ποσά” από το Μνημόνιο;
18. Μα αν φοβάται η ΝΔ να μιλήσει για τους καταστροφείς μας, γιατί να πιστέψουμε ότι θα μας σώσει από αυτούς;
19. Αφού η ΝΔ δεν θα καταργήσει το Μνημόνιο την επόμενη μέρα από την ανάληψη της εξουσίας, πως φαντάζεται ότι θα έχει περιθώρια να κυβερνήσει προς όφελος του λαού, με τέτοια βαριά δέσμευση όπως αυτή του Μνημονίου;
20. Φαντάζεται η ΝΔ ότι χωρίς ΑΜΕΣΗ αποδέσμευση από το Μνημόνιο θα μπορέσει να εφαρμόσει το “πρόγραμμά” της, με όλους αυτούς τους επιτηρητές της Τρόϊκας στα υπουργεία;
Ολα τα κόμματα είναι μέρος του ΓΝΩΣΤΟΥ πολιτικού συστήματος που γνωρίζουμε πια πολύ καλά. Είναι τα κόμματα εκείνα που έχουν κάνει “κλύσμα με γαρμπίλι οδοποιΐας” στον ελληνικό λαό, τα τελευταία 30 χρόνια.
Τα κόμματα συνεχίζουν την πολιτική τους αντιπαράθεση σαν να μην άλλαξε τίποτε. Και μας ετοιμάζουν το καθένα το δικό του κλύσμα. Με λίγο χοντρότερο γαρμπίλι κάθε φορά.
Τα κόμματα συνεχίζουν την πολιτική τους αντιπαράθεση σαν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι η ίδια χώρα, όπως πριν από 8 μήνες.
Παρόλη την κοσμοχαλασιά κανένα κόμμα δεν συνδέει την διαφθορά με την οικονομική υπανάπτυξη. Κανένα κόμμα δεν μίλησε ακόμη για το πως σκέφτεται να πατάξει την διαφθορά.
Προφανώς τα κόμματα σκέφτονται να πατάξουν την διαφθορά, χρησιμοποιώντας τους ίδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς που τόσα χρόνια την αφήνουν απείραχτη: Εξεταστικές επιτροπές βουλευτών και ανακρίσεις από διορισμένους επαγγελματίες δικαστές.
Θέλουν τα κόμματα να πιστέψουμε πως μια τόσο διεφθαρμένη χώρα, θα μπορέσει χωρίς κάθαρση να βρει αξιόπιστους δανειστές. Που θα επενδύσουν στην εντιμότητα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης να διαχειριστεί τα όποια δάνεια.
Κανένα κόμμα ακόμη δεν μας υποσχέθηκε ότι θα δημοσιεύσει μια λίστα των δανείων ώστε να την μελετήσουν οι ειδικοί.
Ενα πράγμα θέλουν όλα τα κόμματα: την εξουσία.
Χωρίς εμάς.
Χωρίς έλεγχο από μας.
Και τώρα πάλι γι’ αυτό τσακώνονται. Οχι για την σωτηρία μας.
Η σωτηρία μας θα αρχίσει να φαίνεται όταν τα κόμματα αποφασίσουν να μοιραστούν ένα μέρος της εξουσίας τους με τον πολίτη.
Ακόμη και σε συνθήκες πλήρους αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και γενικευμένης πολιτικής διαφθοράς, οι ηγεσίες των κομμάτων, κράτησαν το προνόμιο της επιλογής υποψηφίων για τον εαυτό τους. Και δεν το μοιράστηκαν, παρά τον χαλασμό, ούτε με τις τοπικές κοινωνίες, ούτε με τον κομματικό τους λαό.
Αυτό και μόνο δείχνει τις επιδιώξεις τους.

Αρχηγοί έτοιμοι για όλα…

Ας πούμε ότι σπάει ο διάολος της ιστορίας το ποδάρι του, ότι βραχυκυκλώνει το modem που ελέγχει τη ροή του χρόνου κι ότι βρίσκονται οι Έλληνες πολιτικοί της σήμερον…, τρεις παρά δέκα τα χαράματα, με την τσίμπλα στο μάτι, μπρος στον Ιταλό πρέσβη Γκράτσι. Τους έχει μόλις θέσει θέμα παράδοσης της Ελλάδας στις δυνάμεις του Άξονα. Κι αυτοί πρέπει να δώσουν μιαν απάντηση…

Γιώργος Παπανδρέου (ενεργεία πρωθυπουργός)

«Κύριε Γκράτσι, σόρρυ που σας έκανα να περιμένετε, αλλά χωρίς ένα σετ πους- απς και 30 χιλιόμετρα διάδρομο δεν ξεκινάω τη μέρα μου, ακόμα κι αν είναι νύχτα. Σε ό,τι αφορά την ερώτηση που μου θέσατε για το αν θα παραδοθούμε αμέσως στον Άξονα…θα σας μαλώσω. Έπρεπε να την είχατε περάσει με e-mail στον κύριο Πεταλωτή από προχθές. Έτσι θα ήμουν κι εγώ έτοιμος να σας απαγγείλω επιτόπου την απάντηση που θα μου είχαν γράψει. Τέλος πάντων. Θα αναγκαστώ να είμαι αυθόρμητος και γαία «πυχθί μειρήτω»…
Λοιπόν, … αν τα πράγματα ήταν αλλιώς, θα το σκεφτόμουνα περισσότερο να βάλω τη χώρα σε πόλεμο, γιατί θα σκιαζόμουνα τις επιπτώσεις στις αγορές. Αλλά έτσι όπως το πάτε εσείς και οι πρόγονοι της κυρίας, Μέρκελ (που κάτι μου λέει ότι πολύ θα με ταλαιπωρήσει στο μέλλον) στην Ευρώπη σε λίγο θα υπάρχουν μόνο μαύρες αγορές. Κι εμάς οι μαύρες αγορές δε μας ενοχλούνε. Επιπλέον, η διάσπαση της Ευρώπης θα ευνοήσει την Αμερική. So far so good… Οπότε, γιατί να μην τη βάλω τη χώρα σε πόλεμο λέγοντας «ΌΧΙ»; Κωλώνω; Εδώ δε θα κώλωνα να τη βάλω στο ΔΝΤ λέγοντας «ΝΑΙ»…
Άιντε…Ίτε παίδες βαρβάρων, ίτε και παίδες σοσιαλιστών (καλά, εσείς οι παίδες σοσιαλιστών μην ίτε και πολύ, θα σας βάλουμε εσάς στα γραφεία και θα στείλουμε τους βαρβάρους να πολεμήσουν)… !
Μόνο να μας την πέσετε σύντομα κύριε Γκράτσι, για να γλυτώσω και τις εκλογές στις 7 Νοέμβρη»…

Αντώνης Σαμαράς (δυνάμει πρωθυπουργός…αλλά πάρα πολύ δυνάμει…)

«Μισό λεπτό. Στην ερώτηση θα σας απαντήσω με την ιδιότητα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ή με την ιδιότητα του πρωθυπουργού; Α, με την υποθετική ιδιότητα του πρωθυπουργού; ΟΚ! Λέω λοιπόν κατηγορηματικά «ΟΧΙ» στις δυνάμεις του Άξονα, στις δυνάμεις των κατακτητών και όχι μόνο λέω «ΟΧΙ»… αλλά βγάζω και γλώσσα στο Φύρερ, ρίχνω και μούντζα («Να –να- να!») στους Ναζί και δηλώνω ότι είμαστε έτοιμοι ως χώρα, με τη δική μου πάντα καθοδήγηση, να τους πετάξουμε όλους στη θάλασσα, να τους αναχαιτίσουμε, να τους κρεμάσουμε ανάποδα, να τους κόψουμε κομματάκια και να τους κάνουμε πακέτα των δύο κιλών…κλπ Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι for your party που θα έλεγε και ο δωσίλογος, μη υποθετικός πρωθυπουργός της χώρας. Βάσει του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και στην τούρλα τους πολέμου, η Ελλάδα θα διακριθεί στο επίπεδο των πολεμικών επιχειρήσεων, στο επίπεδο της διπλωματίας, στο επίπεδο της πολιτικής, της οικονομίας, της τεχνολογίας, των τεχνών, του αθλητισμού, της καποέιρα, της καλαθοπλεχτικής κλπ. Θα γίνουμε Νούμερο Ένα στην Αντάντ, στη Βορειοατλαντική συμμαχία, στην Νοτιοειρηνική συμμαχία, στη Δυτικοϊνδική συμμαχία και σε όποια άλλη συμμαχία τους κάνουμε την τιμή να συμμετάσχουμε. «ΌΧΙ» στους μακαρονάδες. «ΟΧΙ» στους βετζιτέριαν. «ΌΧΙ» σε όλα. «ΟΧΙ» και οι πολίτες πείθονται»…

Δηλώσεις αρχηγών λοιπών κομμάτων

Γιώργος Καρατζαφέρης: «Ως πατριώτες βροντοφωνάζουμε το ΟΧΙ στον εχθρό, αλλά καθίστε να δούμε κιόλας κατά πού θα γείρει η παλάντζα, για να ξανατοποθετηθούμε αναφορικά με τη θέση μας. Α!… και δώρο ένας τόμος της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους και μία σημαία σε όσους σκοτωθούν στο μέτωπο…»
Αλέκα Παπαρήγα: «Εμείς πάντα ήμασταν σε πόλεμο με τους ισχυρούς. Ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε κιόλας. Ελπίζουμε ότι όλο και κάποιος θα επιζήσει, για να διαβάζει Ριζοσπάστη ως τα βαθιά του γεράματα… Και να δείτε που κάποτε θα μας πούνε πάλι μαλάκες…»
Αλέξης Τσίπρας: «Θα πούμε το ΟΧΙ μας στον κατακτητή με ειδική ανακοίνωση που θα εκδοθεί μετά το Συνέδριο του προσεχούς Σαββατοκύριακου με σκοπό τη διενέργεια ψηφοφορίας μεταξύ των συνιστωσών»
Φώτης Κουβέλης: «Εμείς έχουμε κάνει όλοι Ναυτικό. Είμαστε άμαθοι. Θα μείνουμε στα μετόπισθεν και θα πλέξουμε και την κάλτσα του φαντάρου…»

Να και ποιοί είναι οι μετανάστες που θα ψηφίζουν αύριο:

Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο ελληνοποίησης χιλιάδων μεταναστών! Ετοιμάζεται να γίνει μεγάλη αλλοίωση στο εκλογικό σώμα ως αποτέλεσμα της ελληνοποίησής τους! Ταυτόχρονα οργιάζουν οι επιτήδιοι που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες ... Είναι σίγουρο πως η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης θα ενισχύσει αυτούς τους επιτήδιους ...
Πιο συγκεκριμένα η πλαστογράφηση ενός διαβατηρίου κοστίζει ακριβά, αφού απαιτούνται περισσότερα από 2.000 € , γι' αυτό και το κύκλωμα έχει φροντίσει να παραποιεί άδειες παραμονής ή ακόμη και βεβαιώσεις για έκδοση ή για ανανέωση των αδειών παραμονής.
Τους τελευταίους μήνες, όμως, εξίσου διαδεδομένο είναι να πλαστογραφούνται τα «Δελτία Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού». Πρόκειται για τα περιβόητα... ροζ χαρτάκια, για τη γνησιότητα των οποίων συνωστίζονται και ποδοπατούνται στο Τμήμα Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη οι εκατοντάδες αλλοδαποί.
Η κυβέρνηση αλήθεια έχει γνώση τι συμβαίνει; Ή πέρα βρέχει; Θα επιμένει να δώσει ελληνική ιθαγένεια σχεδόν χωρίς όρους και προϋποθέσεις; Όταν στις ΗΠΑ οι μετανάστες χρειάζεται να περιμένουν χρόνια και να δώσουν κι εξετάσεις γλώσσας, γνώσης της ιστορίας της χώρας και στάθμισης της ψυχολογικής τους ένταξης προκειμένου να πολιτογραφηθούν, εμείς θα τους πολιτογραφήσουμε με αυτόν τον τρόπο;

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ!!!

Ποιόν απείλησε ο πρωθυπουργός;
Ποιόν απείλησε ο πρωθυπουργός;

Α. Τη Ν.Δ.
Β. Τον λαό
Γ. Άλλον
Δ. Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ
Ο πρωθυπουργός, την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στην δια-καναλική συνέντευξή του, την οποία έδωσε σε έγκριτους και υψηλόμισθους, και πολύ καλοντυμένους, τηλεοπτικούς vip-δημοσιογράφους, καναλιών και μόνο, στα οποία κανάλια καμμία κυβέρνηση δεν έδωσε άδεια να εκπέμπουν, για ευνόητους λόγους εθνικού συμφέροντος, και τα οποία κανάλια είναι ιδιοκτησία μεγάλων οικονομικών παραγόντων…
της χώρας και της εταίρου μας (ο θεός να της το ξεπληρώσει) Γερμανίας, εξετόξευσε απειλή περί πρόωρων βουλευτικών εκλογών, σε περίπτωση που οι υποψήφιοι του κόμματός του, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, πατώσουν. (φίου, μεγάλη πρόταση)
Απειλή με πρόωρες εκλογές λοιπόν.
Μα καλά; Ποιος ζήτησε πρόωρες εκλογές; Η ΝΔ; Αφού δεν θέλει. Το ‘πε κι ο πρόεδρός της. Το ΛΑΟΣ; Το ΚΚΕ; Ο Σύριζα μήπως; Κανένα κόμμα δεν ζήτησε εκλογές. Μην τρελλαθούμε τώρα!
Μήπως ζήτησε πρόωρες εκλογές ο “κυρίαρχος” (λέμε τώρα) λαός; Πότε κατέβηκε ο κόσμος σε διαδηλώσεις να ζηταέι εκλογές; Δεν ζήτησε εκλογές ούτε ο “κυρίαρχος” λαός.

Τότε; Προς ποιον η απειλή;

Για να καταλάβουμε τον ή τους αποδέκτες της απειλής, πρέπει να προσπαθήσουμε να φανταστούμε την χώρα σε προεκλογικό σκηνικό βουλευτικών εκλογών. Και τι μπορεί να συμβεί σε μια τέτοια προεκλογική περίοδο. Μετά από όλα όσα έχουν γίνει. Κι αν έχουμε πολύ ζωηρή φαντασία, να προσπαθήσουμε να φανταστούμε τι είδους μετεκλογικό σκηνικό θα μας προκύψει από τις εκλογές, και τι πολιτικές αλλά και οικονομικές “διαρρυθμίσεις” μπορεί να φέρει μια τέτοια εκλογή.
Κατ’ αρχήν κανένα κόμμα, από τα υπάρχοντα, δεν θα κερδίσει ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές. Είναι όλα στον πάτο. Τι πάτο, πιο κάτω (κάνει και ρίμα αυτό). Ενα 80% δηλώνει, στις φανερές δημοσκοπήσεις, πως δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστά τα δυο μεγάλα κόμματα. Φαντάσου στις κρυφές δημοσκοπήσεις τι γίνεται. Χώρια που η αποχή καλπάζει σε ένα 40%. Αν μάλιστα στήσεις αυτί στα καφενεια κι ακούσεις τι λένε για όλα τα κόμματα…
Αυτή η κατάσταση είναι εκρηκτική. Με δεδομένο ότι κυκλοφορούν και συνθήματα του τύπου “φέρτε πίσω τα κλεμμένα”, “οι κλέφτες φυλακή” και το φοβερό των σιδηροδρομικών (εγώ από αυτούς το άκουσα πρώτη φορά) “κουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες”, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει. Οχι καλό βέβαια για το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Αν πεις δε για το ίντερνετ, βράζει σαν χύτρα ταχύτητας με χαλασμένη βαλβίδα.
Από την άλλη φαίνεται ότι μέσα στην κυβέρνηση γίνονται “κινήσεις”. Κάποιος του την χάλασε την δουλειά του πρωθυπουργού με την επένδυση στον Αστακό. Πολύ θα ήθελε ο πρωθυπουργός να έχει να μας λέει εκείνο το βράδυ ότι “να δείτε και την επενδυσάρα που θα γίνει στον Αστακό”.
Μη έχοντας να δείξει πολλά επιτεύγματα επενδυτικής φύσεως, και μη τολμώντας να ξεστομίσει ότι θα βάλει κι άλλους φόρους στα λαϊκά στρώματα, μας είπε, δεν ξέρω αν το προσέξατε απρόσεκτοι, πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι “πλούσιοι”. Ναι, αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε. Λόγω σοσιαλισμού ίσως. Και από το context (ελληνιστί τα συμφραζόμενα), δεν φάνηκε να εννοεί τους λίγο πλούσιους. Λες κάνας τέτοιος πλούσιος να του χάλασε τον Αστακό;
Την επομένη πάντως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ακούγοντας τον πρωθυπουργό ότι θα βάλει φόρους στους “πλουσίους”, βγήκε και τη μάλωσε την κυβέρνηση. Που σκέφτεται έτσι ιερόσυλα. Να φάλει φόρους στους “πλούσιους”. Και πρότεινε σε αντιστάθισμα να καταργηθούν οι τζάμπα καφέδες στα ΚΑΠΗ που πίνουν τα γερόντια. Ωστε με την εξοικονόμηση αυτή, να μπορέσει να πάρει τ’ απάνω του το δημόσιο ταμείο.
Αυτοί οι “πλούσιοι” πάντως, τελευταία ακούγεται (διακινητής φημών Αναρμόδιε, ε), ότι ετοιμάζουν σχήματα πολιτικά, και συγκυβερνήσεις και οικουμενικές και μπαλέτα υπερπαραγωγή και τέτοια. Και μέχρι και για γεύματα πήρε το αυτί το δικό μου. Μυστικά δείπνα. Και μάλλον αν γίνει κάποιο τέτοιο σχήμα, heavy metal μπάντα, ακόμη κιαν περιλαμβάνει το ΠαΣοΚ, ο τωρινός πρωθυπουργός, θα μπει σε δεύτερη μοίρα. Κι όχι τίποτ’ άλλο. Αλλά δεν πρόλαβε κιόλας να χαρεί ο άνθρωπος την πρωθυπουργία. Κι οι συγγενείς του ακόμα. Δεν πρόλαβαν οι άνθρωποι να χορτάσουν να τον καμαρώνουν…Είναι νωρίς, πως θα γίνει;
Αν γίνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, τα κόμματα δεν έχουν να χάσουν πολλά πράματα. Ούτε κι ο λαός. Τι να χάσει ο λαός; Τα χαμένα;
Από την άλλη πριν από τις εκλογές θα πάρουν φωτιά τα τόπια. Και ίσως κανείς και τίποτε να μην μπορεί να διαχειριστεί την προ-εκλογική λαϊκή οργή. Μετε-κλογικά τα πράματα θα είναι ακόμα πιο σκούρα. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτε.
Με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι δανειστές μας θα συνεχίσουν να εισπράττουν τα πολλά δισεκατομμύρια που εισπράττουν τώρα. Κι αυτό θα τους στενοχωρήσει πολύ. Και θα στενοχωρήσει και τους εδώ “πλουσίους”, τα συνεταιράκια των δανειστών μας.

Δισέγγονος του Χίτλερ έγινε εβραίος και ζει στο Ισραήλ

Διδάσκει μάλιστα το ιερό βιβλίο Ταλμούδ σε ισραηλινό πανεπιστήμιο.
O δισέγγονος εξ αγχιστείας του Αδόλφου Χίτλερ ζει εδώ και 25 χρόνια στο Ισραήλ, έχει ασπαστεί την εβραϊκή θρησκεία και διδάσκει το Ταλμούδ, το ιερό βιβλίο των εβραίων, σε ισραηλινό πανεπιστήμιο. Στα 52 του χρόνια διατηρεί γερμανικό ονοματεπώνυμο, αλλά προτιμά να μη δημοσιοποιήσει τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς του, που αποκαλύπτουν την εξ αγχιστείας συγγένεια με τον Φύρερ και το ναζιστικό παρελθόν της οικογένειάς του.
«Ο Χανς Χίτλερ, γιος του Αλόις Χίτλερ, ετεροθαλούς αδελφού του Αδόλφου Χίτλερ, ήταν γαμπρός στην οικογένειά μας. Ηταν ο δεύτερος σύζυγος της γιαγιάς μου Ερνα μετά το διαζύγιό της με τον παππού μου. Συνεπώς εγώ δεν έχω δεσμούς αίματος με τον Φύρερ» εξηγεί στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. «Οι γονείς μου χώρισαν λίγο καιρό μετά τη γέννησή μου. Με τη μητέρα μου, που τότε δεν είχε εισοδήματα, αλλάζαμε σπίτι συχνά. Μας πετούσαν στον δρόμο κάθε φορά που δεν υπήρχαν χρήματα για το ενοίκιο. Με χτυπούσε πολύ. Η γιαγιά Ερνα, μια γυναίκα αδιάφορη για τις δυστυχίες των άλλων, δεν μας συνέδραμε ποτέ, ούτε οικονομικά ούτε ηθικά»λέει.
Και οι δύο γονείς του ήταν μέλη της Βέρμαχτ, του γερμανικού σώματος στρατού του Γ΄ Ράιχ.
«Ο πατέρας μου ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Ναζιστικού Κόμματος και αξιωματικός της Βέρμαχτ. Τον έβλεπα πολύ σπάνια και χαιρόμουν τόσο πολύ που ποτέ δεν τον ρώτησα τι έκανε στον πόλεμο. Η γιαγιά μου πίστευε στην εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον πόλεμο. Ηταν πολύ υπερήφανη που είχε παντρευτεί έναν Χίτλερ. Η μητέρα μου ήξερε τι συνέβαινε με τους εβραίους. Οταν τη ρώτησα γιατί συνέχιζε να υπακούει στις διαταγές, μου απάντησε ντροπιασμένη ότι φοβόταν να κάνει διαφορετικά και την πίστεψα». Ο ίδιος μετακόμισε στο Ισραήλ και ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό.
«Ημουν νεαρός όταν πρωτοδιάβασα το βιβλίο “Ο Αγών μου”, του Χίτλερ. Πώς μπόρεσαν οι Γερμανοί να είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να εκλέξουν έναν άνθρωπο που έγραφε τέτοια πράγματα; Η πορεία μου προς την εβραϊκή θρησκεία υπήρξε μακροχρόνια. Προτού υπηρετήσω τη στρατιωτική μου θητεία επέλεξα να σπουδάσω θεολογία και, στο πλαίσιο των μαθημάτων, έπρεπε να περάσω έξι εβδομάδες στο Ισραήλ. Ηταν στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Οταν έφτασα, ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Ασπάστηκα την εβραϊκή θρησκεία και δεν έφυγα ποτέ» λέει.
πηγή: www.tovima.gr

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…

Το κωμικό είναι η εξωτερική και ορατή μορφή του παράλογου. Η δε ασυναρτησία είναι ο πυρήνας του κωμικού…. άρα όλα τα ψεύδη, η απατηλή εμφάνιση, οι διαβολιές, οι προσποιήσεις, κάθε αντίφαση ενεργειών είναι στοιχεία κωμικά.
Αλλά και το να κάνεις τους ανθρώπους να γελούν είναι μια μεγάλη, δύσκολη και παράξενη τέχνη την οποία σίγουρα δεν κατέχει εκ συνειδήσεως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Απλά … του βγαίνει! Είναι ένας πολιτικός που στην προσπάθεια του «φαίνεσθαι» -εν αγνοία του – αναπηδά στα όρια της ασυναρτησίας , του παράλογου και τελικά του κωμικού!
Προσέξτε τι απάντησε σε κάποια ερώτηση στη διακαναλική συνέντευξη.Παπανδρέου: «Η Κυβέρνηση μας, συγκρούστηκε με νοοτροπίες και αντιλήψεις, που ταλαιπωρούσαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα εδώ και χρόνια, και που θεωρούταν ότι δεν μπορούσαμε αυτά να τα κάνουμε. Αν σας έλεγα πριν από ένα χρόνο, ότι θα τα είχαμε κάνει αυτά, μέσα σε ένα χρόνο, δεν θα με πιστεύατε. Θα λέγατε, εντάξει, αυτά είναι προεκλογικά. Αυτές ήταν προεκλογικές υποσχέσεις, τις οποίες (όμως) και τηρήσαμε. Διότι εμείς είχαμε πει…πρέπει να φέρουμε τη διαφάνεια, να χτυπήσουμε τη διαφθορά. Αυτά τα είπαμε και αυτά κάνουμε. Αυτά κάνουμε,είμαστε συνεπείς.»
Την ίδια στιγμή βέβαια η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια» ( της οποίας οι εκθέσεις είχαν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον ως προπαγανδιστικό εργαλείο στα χέρια του ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο έτος) ανακοίνωσε ότι η χώρας μας κατρακύλησε στο δείκτη της διαφθοράς στην 78η θέση παγκοσμίως για το 2010 και στην τελευταία ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη βαθμολογία στο Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς (Corruption Perception Index CPI) για το 2010 η χώρα μας παρουσίασε την … τρίτη μεγαλύτερη επιδείνωση στην κατάταξη, καθώς υποχώρησε επτά θέσεις, από την 71η στην οποία βρισκόταν το 2009.
Βρισκόμαστε στην κατάταξη κάτω από χώρες όπως η Μποτσουάνα, η Γκάνα, το Ελ Σαλβαντόρ και… η FYROM! Μια θέση κάτω από την …Κολομβία ( αν αυτό σας λέει τίποτα !).
Παπανδρέου: «Αυτά τα είπαμε και αυτά κάνουμε. Αυτά κάνουμε, είμαστε συνεπείς» ….
Πηγή :filologos10.wordpress.com

Σκίτσο απο την Ελευθεροτυπία

Αδελφές και παληκάρια...

Ένα κλιμάκιο από υποψηφίους επισκέπτεται
μια δεξιά οικογένεια, στην Ερμιόνη

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Καλημέρα...
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Καλημέρα ρε παιδιά, πώς και από την γειτονιά μας και το σπίτι μας;
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Το 'χουνε τούτες οι μέρες, τούτες οι εβδομάδες...
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Καλώς, καλώς ήρθατε παιδιά, καθήστε.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Τι ψηφίζουμε;
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Ξέρω γω ρε παιδιά, τώρα που μας πήραν τον Δήμο δεν το 'χω και πολύ κέφι αλλά θα πάω μάλλον γιατί έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι για τον τόπο μας. Έχω ακούσει γι' αυτόν τον γιατρό τον Καμιζή. Καλός άνθρωπος, τον γνωρίζω, να τις προάλλες είχε έρθει στο σπίτι να παρακολουθήσει την υγεία μου και ήρθε μόνος του. Μπράβο του που ήξερε την γειτονιά μας και ανέβηκε μόνος στο σπίτι. Άλλά και πολύ περήφανος, προσπάθησα να του δώσω κάποιο φακελάκι και αυτός αρνήθηκε μέχρι παρεξηγήσεως.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Ναι, αλλά είναι Πασόκος .
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Βέβαια, αυτό με έχει βάλει σε προβληματισμό...και εσείς με ποιόν κατεβαίνετε;
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Με τον Σφυρή.
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Αυτόν ρε παιδιά δεν τον ξέρω τον άνθρωπο αλλά δεν ήταν Κνίτης;
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ:Πότε μωρέ, πολύ παλιά.
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Πότε παλαιά, το 1998 ήταν υποψήφιος Νομαρχιακός με την Αριστερά.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Nαι αλλά μετά του έκανε κάτι χατίρια η Έλσα και τον βοήθησε να γίνει Δήμαρχος. ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ:Έτσι τα κάνουμε εμείς οι ΝΟΥ ΔΟΥ και μετά επειδή δeν έχουν λιγδώσει το άντερο πέφτουνε με τα μούτρα, οπως οι ''ρουσόπουλοι'' στα ''Βατοπαίδια'' και οι ''Τατούληδες'' στις διαμαρτυρίες για τα υπoυργεία. Εν πάσει περιπτώσει για δώστε μου το ψηφοδέλτιο, σάς έχω εμπιστοσύνη.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Να εδώ είμαστε όλοι μας.
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Μα εδώ βλέπω τα παιδιά του Λεμπέση.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Ε, δεν είναι μόνο αυτοί.
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Και γιατί ο Καρακατσάνης υποστηρίζει Καμιζή;
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Προδότης.
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Και ο Γανώσης;
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Προδότης, του τάξανε την μισή θάλασσα δικιά του.
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Καλά...Και ο Μιχάλης ο Κοντοβράκης, η Αλεβίζου, ο Φασιλής, ο Γκάτσος, ο Προκόπης, ο Μακρής, ο Παλυβός που έβαλε την κόρη του, που ήταν στην Τ.Ο της Ν.Δ και αυτοί προδότες; Γιατί με τον Καμιζή;
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Έχουν θυμώσει για τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον Α'ι'βαλιώτη, την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την Θεοδότη, τον Λαφαζάνα, τον Σωτήρη και τους άλλους που συμμετέχουν. ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Για πάμε παρακάτω..Ο Χρυσούλης με την δεξιά;
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Πάντα δεξιός ήτανε μέσα του. Από την εποχή του Γαρουφαλιά και του Κατσογιώργη. Να τις προάλλες μπορεί να ψήφισε και ΜΑΝΩΛΗ
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Πολύ ''ΧΡΥΣΟΣ'' ρε παιδιά στο ψηφοδέλτιο σας , και ''Χρυσούλης'' και ''Χρύσα'', ΜΠΡΑΒΟ την υγειά σας να έχετε.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Τι τα θέλεις αυτά, αλλάξανε οι εποχές.
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Για πάμε παρακάτω, έχει ενδιαφέρον...και ο Μαντάς; Δεν είναι με τον Γανώση; .
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Όχι ο Γανώσης τον πούλησε, αλλά αυτός παρέμεινε στον χώρο μας
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Τώρα το θυμήθηκε; Σε όλες τις δημοτικές εκλογές από το 1990 ψήφιζε τον ''ΓΑΜΠΡΟ''του.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Είναι και ο ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ο ψηλός, όχι αυτός με το επάγγελμα. ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ:Αυτόν τι τον θέλατε; Όλα τα χρόνια μας τα κάνει ανω-κάτω. Για ομορφιά τον βάλατε;
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Είναι και ο Σούλης...
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Καλό παιδί, αλλά πώς ταιριάζει αυτός με τον Α'ι'βαλιώτη, τον Μπουρίκα και τους άλλους;
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Εχουν ταξιδέψει μαζί στας Ευρώπας τελευταία: Λόνδρα-Παρίσι-Βιέννη κλπ , μαζί θα αναλάβουν τον τουρισμό
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Και ο Ζωγράφος ο Αργύρης; Μπράβο, αγωνιστής δικός μας, πώς και έτσι; Τον είδα τις προάλλες συντροφιά με τον Πότη... φαίνεται θα ξέχασε τις ''καραμπίνες''.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Ελα, όλα αυτά περασμένα ξεχασμένα. Υπάρχουν και άλλα παιδια δικά μας.
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Ναι τα διαβάζω, αλλά αυτοί νόμιζα έιναι με τον Τατούλη, τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ που είναι και ο Λεμπέσης.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Ναι γιατί ο Λεμπέσης μας στηρίζει, αγωνίζεται για μας, δεν τον άκουσες στην τηλεόραση; Όσο για τον Τατούλη είναι πατριώτες από τα μέρη της Τρίπολης, τι θέλεις να κάνουμε ;
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Α!! και δεν είναι αυτό ΠΑΣΟΚ. Καλά ρε παιδιά θα το συζητήσω με την γυναίκα μου και θα σας ενημερώσω.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: Ευχαριστούμε και με την νίκη!!!
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Καλόν αγώνα , γειά σας..

ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Γυναίκα...!!!
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑ: Πές μου.
ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Θέλω να σε ρωτήσω κάτι πολύ σοβαρό και να μου πείς την αλήθεια, αλλιώς να φωνάξεις τον ''ΓΙΑΤΡΟ...''

ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ Ή ΦΑΙΝΟΜΑΙ..........

Ένας N.Δ

Πηγή:paratiritis-news.blogspot.com