Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Bigfoot (Μεγαλοπόδαρος)

Πλάσμα που υποτίθεται οτι εμφανίζεται σε ορισμένες περιοχές του Όρεγκον και της Καλιφόρνια και μοιάζει με πελώριο πιθηκάνθρωπο. Οι πιο πολλές εμφανίσεις γίνονται σε δυσπρόσιτες περιοχές αλλά υπάρχουν μαρτυρίες για θεασή του και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Κατά καιρούς έχουν βρεθει τρίχες, αποτυπωμάτα και περιττώματα που έχουν εξεταστεί από επιστημονικές ομάδες. Αν και επισήμως δεν έχει γίνει καμμία ανακοίνωση ο θρύλος λέει οτι η ανάλυση DNA έδειξε ότι δεν πρόκειται ούτε για αρκούδα ούτε για άνθρωπο και ούτε για κάποιο γνωστό ζώο.
Αυτόπτες μάρτυρες του Μεγαλοπόδαρου έχουν καταφέρει να φωτογραφήσουν το περίεργο πλάσμα. Η πρώτη φωτογραφία δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1965 και απεικόνιζε μια μαύρη ανθρωποειδή φιγούρα ανάμεσα στα δέντρα. Από τότε εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο έχουν κυκλοφορήσει χωρίς όμως ποτέ να θεωρηθούν αξιόπιστα.
Ο χαρακτηρισμός "Bigfoot" χρησιμοποιείται και με ευρύτερη ένοια ως όρος για να περιγράψει άλλα παραδείγματα του μυστηρίου πρωτευόντων θηλαστικών σε όλο τον κόσμο, όπως είναι η Yeti ή ο Dogman of Michigan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: