Η καθημερινή κατανάλωση μπρόκολου προστατεύει από ένα μικρόβιο που χτυπά το στομάχι και μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερίτιδα, ακόμα και σε καρκίνο.
Πιο συγκεκριμένα, έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων απέδειξε ότι το φρέσκο μπρόκολο περιέχει σουλφοραφάνη, ένα φυσικό βιοχημικό στοιχείο που ενεργοποιεί τη δράση ενζύμων στο στομάχι. Τα ένζυμα αυτά λειτουργούν σαν ασπίδα και προστατεύουν από τις φλεγμονές.Στο άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Cancer Prevention Recearch, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η κατανάλωση μπρόκολου δυο φορές τη μέρα, σε καθημερινή βάση, προστατεύει από γαστρεντερολογικά προβλήματα και προλαμβάνει τον καρκίνο.Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες έδωσαν σε 25 Ιάπωνες, που είχαν ελικοβακτηρίδια στο στομάχι, φύτρο μπρόκολου. Οι ασθενείς κατανάλωναν 70 γραμμάρια μπρόκολου καθημερινά για δυο μήνες.
Στο μεταξύ, οι επιστήμονες έδωσαν σε άλλους 25 ανθρώπους, που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα, μικρά τριφύλλια. Η θεραπεία κράτησε ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα, όμως η διαφορά είναι ότι τα τριφύλλια δεν περιέχουν σουλφοραφάνη.
«Γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση μπρόκολου σε μικρές ποσότητες αρκεί για να ενεργοποιηθούν σημαντικά ένζυμα του σώματος», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας προσθέτοντας ότι δημιουργείται ένας ολόκληρος μηχανισμός που προστατεύει από διάφορα προβλήματα υγείας.«Το γεγονός ότι τα επίπεδα της μόλυνσης και της φλεγμονής μειώθηκαν στους ασθενείς, μας κάνει να ελπίζουμε ότι μειώνονται και οι πιθανότητες για γαστρεντερολογικά προβλήματα και καρκίνο», κατέληξε ο ερευνητής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου