Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Καμμένος: «Αν η Μέρκελ θέλει δημοψήφισμα, να το κάνει στη χώρα της»

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε «είμαστε στην Ευρώπη και το ευρώ»
Την αντίθεσή του στην πρόταση της Ανγκελα Μέρκελ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με το ερώτημα της παραμονής ή όχι στο ευρώ, εξέφρασε και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος μάλιστα κάλεσε την κ. Μέρκελ αν επιμένει στο δημοψήφισμα, ας το κάνει η ίδια στη χώρα της.
«Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε δημοψήφισμα. Είμαστε μέσα στην Ευρώπη, είμαστε μέσα στο ευρώ, και καμία διαδικασία δεν προβλέπει είτε να βγούμε μόνοι μας είτε να μας βγάλουν από το ευρώ» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Αν η Γερμανία, η κ. Μέρκελ, επιμένει σε δημοψήφισμα, ας το κάνει για τη χώρα της, ας το κάνει για τη Γερμανία αν θέλει να παραμείνει εκείνη στο ευρώ».
Επίσης σε δηλώσεις για την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, είπε ότι ανέφερε στον συνομιλητή του πως «είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα», και τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει μια Ευρώπη των εθνών και όχι των τραπεζιτών.
Επίσης σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε στον κ. Σούλτς, ότι το μνημόνιο έβαλε τη χώρα μας σε δυο βάρκες και «ξέρουμε ότι όταν κάποιος πατάει σε δύο βάρκες πέφτει κατά κανόνα στη θάλασσα». Ανέφερε ότι του μίλησε για τη διαφθορά εκείνων που δωροδοκούνται, «ελλήνων πολιτικών, αλλά και για τη διαφθορά εκείνων που δωροδοκούν. Και του μίλησα ευθέως για γερμανικές εταιρίες όπως η SIEMENS, όπως οι εταιρείες εξοπλισμών», υποστήριξε.
Τέλος ο κ. Καμμένος είπε ότι ανέφερε στον κ. Σούλτς, «για τους τραπεζίτες και συμφώνησε σε αυτό και μου έκανε μεγάλη εντύπωση, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να δανείζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με 1% και οι Ελληνες να δανειζόμαστε με 5%, με 6%, με 7%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: