Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το bonus των 50 εδρών.

Πολλές δημοσκοπήσεις δημοσιεύτηκαν χθες και σήμερα και δημοσιεύονται και αύριο. Εκείνο που διακρίνεται σε όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις, είναι ένα ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη θέση, η οποία και θα δώσει στο κόμμα που θα έρθει πρώτο και το bonus των 50 εδρών του εκλογικού νόμου και φυσικά θα το ανεβάσει αυτή τη φορά, έστω και για λίγο, στην κυβέρνηση της χώρας.
Είτε έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε έρθει πρώτη η ΝΔ, αυτόματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης σε όποιο από τα δύο έρθει πρώτο. Υπάρχει μόνο μια διαφορά. Αν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα έχει αντιμνημονιακή κυβέρνηση, ενώ αν έρθει πρώτη η ΝΔ, θα έχουμε και πάλι κυβέρνηση του μνημονίου.
Σε μια από τις δημοσκοπήσεις αυτές και συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της εταιρίας PUBLIC ISSUE για την «Καθημερινή», στην οποία εξετάζεται η εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 24% και το ΠΑΣΟΚ 15%, ενώ ακολουθούν: Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, ΔΗΜΑΡ 7%, ΚΚΕ 5%, Χρυσή Αυγή 4,5%, Δημιουργία Ξανά 3%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%, Άλλο Κόμμα 4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: