Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Πιείτε νερό πριν το φαγητό

Η κατανάλωση νερού πριν το φαγητό μπορεί να συντελέσει στην απώλεια βάρους, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο διεθνές συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στη Βοστόνη.
Ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια διαπίστωσαν ότι τα άτομα που κάνουν δίαιτα μπορούν να χάσουν κατά μέσο όρο 2,2 κιλά επιπλέον, αν πίνουν δύο ποτήρια νερό τρεις φορές την ημέρα, πριν από κάθε γεύμα. Μάλιστα επιβεβαίωσαν την θεωρία αυτή, σε δείγμα 48 ηλικιωμένων ατόμων, που τους χώρισαν σε δύο ομάδες, για 12 εβδομάδες.
Οι συμμετέχοντες ήταν μεταξύ 55 και 75 ετών. Η πρώτη ομάδα έκανε διατροφή με λίγες θερμίδες αλλά δεν έπινε επιπλέον ποσότητα νερού πριν από τα γεύματα. Η δεύτερη ομάδα έκανε επίσης διατροφή χαμηλού θερμιδικού περιεχομένου αλλά έπινε επίσης δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα. Κατά τη διάρκεια των 12 εβδομάδων, τα άτομα της δεύτερης ομάδας είχαν χάσει περίπου 6,8 κιλά, ενώ η πρώτη ομάδα περίπου 4,9 κιλά.
Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι τα αναψυκτικά διαίτης και άλλα ροφήματα με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες ίσως είναι αποτελεσματικά στη μείωση της θερμιδικής πρόσληψης και στην απώλεια βάρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ανθρακούχο αναψυκτικό περιέχει δέκα κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Τρομακτικό; Τρομακτικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: