Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

10 χρόνια φυλακή για πλαστές συνταγές

Σε 10 χρόνια και 5 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε την Πέμπτη (19/8) ο πρώην καθηγητής της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής του Πανεπιστήμιου Πατρών, Βασίλης Τζιγγούνης, ο οποίος κατηγορείτο για πλαστές συνταγογραφήσεις.
Μαζί με τον κ. Τζιγγούνη καταδικάστηκε και ο Θανάσης Παππάς, πρώην βοηθός του καθηγητή, ο οποίος και έλαβε 12 χρόνια και πέντε μήνες φυλάκισης.
Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι σε δεύτερο βαθμό, για πλαστογράφηση πολλών συνταγών, βάσει των οποίων γινόταν προμήθεια πανάκριβων φάρμακων για εξωσωματική γονιμοποίηση, τα οποία γράφονταν σε βιβλιάρια ασθενείας γυναικών, που δεν τα είχαν ανάγκη.
Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δυο για τρία χρόνια, καθώς και χρηματική αποζημίωση των ασφαλιστικών ταμείων, που υπέστησαν ζημία.
Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 8 χρόνια όταν ο Βασίλης Τζιγγούνης ήταν διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Και οι δύο πρόκειται να οδηγηθούν στις φυλακές, αφού το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων τους, η απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δικηγόροι των καταδικασθέντων, θα υποβάλουν αίτημα αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: