Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Στους 41 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας - Μικρή ανάσα στα βόρεια - Καμίνι και τα νησιά

- Η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού σήμερα
- Άπνοια και υγρασία σε όλη τη χώρα
- Έως 36 στα νησιά του Ιονίου σήμερα
- Θα πέσουν λίγες βροχές αύριο στα βόρεια
- Να μην μετακινούνται άσκοπα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού
Οι υψηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια, η μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας στα βορειοδυτικά και η ενίσχυση των βορειοδυτικών ανεμών στο Ιόνιο θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού σήμερα.
Μικρή ανάσα θα πάρουν από αύριο οι περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας όπου αναμένονται από το απόγευμα λίγες βροχές.

Στις 11:30 το πρωί η θερμοκρασία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ήταν:

Αθήνα: 36 βαθμούς
Θεσσαλονίκη: 34 βαθμούς
Λάρισα: 34 βαθμούς
Ιωάννινα: 32 βαθμούς
Καλαμάτα: 33 βαθμούς
Σάμος: 33 βαθμούς
Αλεξανδρούπολη: 32 βαθμούς
Πήλιο: 30 βαθμούς

Ο καιρός σήμερα

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά έως 36 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος, Άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και πρόσκαιρα κατά τόπους δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 41 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, στα Δωδεκάνησα η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με ασθενείς ανέμους, που πρόσκαιρα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου και στο κέντρο της πόλης 41 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους και στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: