Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι

Πόλεμος έχει κηρυχθεί στην ελληνική αγορά μετά την πρόθεση των αλευροβιομηχάνων να προχωρήσουν σε αύξηση των τιμών του αλευριού, εκμεταλλευόμενοι το εμπάργκο στα σιτηρά από τη Ρωσία.
Οι δηλώσεις περί αυξήσεων προκάλεσαν την έντονη αντίδραση τόσο της κυβέρνησης όσο και των αρτοποιών. Το υπουργείο Οικονομίας διεμήνυσε ότι όσοι προχωρήσουν σε κερδοσκοπικά παιχνίδια θα παραπεμφθούν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Παράλληλα, ξεκίνησαν κοστολογικοί έλεγχοι στην αγορά προκειμένου να προληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι στην αγορά υπάρχει μεγάλη επάρκεια αλεύρων, γεγονός που θα καθιστούσε παράλογη τυχόν αύξηση στην τιμή του αλευριού. Τα υπάρχοντα αποθέματα αρκούν για ένα διάστημα τουλάχιστον τριών ακόμα μηνών.
Πάντως πόλεμος φαίνεται να έχει ξεσπάσει και εντός των τάξεων των βιομηχάνων καθώς τη Δευτέρα ακόμα και ο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων Ελλάδος Κ. Λούλης είπε ότι υπάρχουν αποθέματα στις αποθήκες και έκανε λόγο για ύποπτα συμφέροντα «δείχνοντας» όσους βιομηχάνους συνέστησαν να γίνουν ανατιμήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: