Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Άγνωστο θαλάσσιο πλάσμα, εντοπίστηκε στις βρετανικές ακτές!

Η εικόνα που βλέπετε (κλικ για μεγέθυνση) δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Daily Mail. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένα άγνωστο θαλάσσιο είδος εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών του Ντέβον στο αλατοποιείο Cove, στο Paignton, από κατοίκους της περιοχής.
Αρχικά πίστεψαν ότι ήταν μία τεράστια θαλάσσια χελώνα αλλά η φωτογραφία που τράβηξε η αυτόπτης μάρτυρας κ. Πιρς στις 27 Ιουλίου, τους διέψευσε. Η κ. Πιρς υποστηρίζει ότι το άγνωστο πλάσμα είχε μακρύ λαιμό σε πρασινο-καφέ χρώμα και θύμιζε ερπετό!
Τις εικόνες μελέτησαν ειδικοί από το κέντρο Marine Conservation Society (MCS) και όπως δήλωσε η εκπρόσωπός Κλαίρ Φίσερ "'η μάρτυρας εντόπισε το πλάσμα περίπου 20 μέτρα από τον όρμο στο αλατοποιείο Cove, κοντά Goodrington. Το είδε να ακολουθεί ένα κοπάδι ψαριών. Το πλάσμα παρέμεινε στη θάλασσα για αρκετή ώρα, στη συνέχεια βγήκε για λίγο στα ρηχά πριν χαθεί στο βυθό. Έδειχνε φοβισμένο, σύμφωνα με την κ. Πιρς. Θα θέλαμε πολύ να ξέρουμε αν και άλλοι άνθρωποι έχουν δει κάτι τέτοιο στην ίδια περιοχή, ώστε να καταφέρουμε να διαλύσουμε το μυστήριο".
Οι κάτοικοι πάντως μιλούν ήδη για "εκλπηκτική ομοιότητα" του άγνωστου πλάσματος με το τέρας του Λοχ Νες και το αποκαλούν "η νέα Νέσι"! Διαβάστε την ιστορία της πιο διάσημης φωτογραφίας του τέρατος του Λοχ Νες, εδώ! Κι άλλες φωτογραφίες του "άγνωστου πλάσματος" στην Daily Mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια: