Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Το ΚΚΕ στηρίζει τους μνημονιακούς;

Το έχουμε πει και στο παρελθόν ότι αυτή την κρίση θα την πληρώσει πρώτη απ’ όλους η Αριστερά και κυρίως το ΚΚΕ που αδυνατεί να προσαρμοστεί στις νέες λαϊκές ανάγκες. Δυστυχώς το ΚΚΕ υπήρξε και είναι ένας από τους στυλοβάτες του σάπιου ελληνικού συστήματος. Στην ουσία αποτελεί, το ηθικό του άλλοθι. Τα δύο μεγάλα κόμματα κρύβονταν πάντα πίσω από το ΚΚΕ, προκειμένου να μην κάνουν τις μεγάλες αλλαγές που είχε ανάγκη η δημοκρατία και έτσι φτάσαμε στο σημερινό χάλι.
Σ’ αυτήν όμως την προεκλογική μάχη το ΚΚΕ, ενώ υποτίθεται ότι είναι στο προοδευτικό αντιμνημονιακό μπλοκ, ταυτόχρονα στρέφεται ευθέως εναντίον των άλλων αριστερών και λοιπών αντιμνημονιακών δυνάμεων και αφήνει εκτός ουσιαστικής κριτικής τα δύο κόμματα του μνημονίου. Εναντίον των τελευταίων κάνει την γνωστή πάγια και «ξύλινη» κριτική του ευρωμονόδρομου, χωρίς κάτι πιο πάνω και ουσιαστικά αθωώνει τα ίδια, επιρρίπτοντας την κρίση στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα και όχι στο ελληνικό σάπιο σύστημα, μέρος του οποίου είναι και το ίδιο.
Στρέφεται με σφοδρότητα εναντίον των λοιπών αριστερών κομμάτων που λένε ναι στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όχι όμως με μνημόνια αλλά με ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ισότιμων κρατών και λαών. Διασπά το μέτωπο της Αριστεράς, προς τέρψιν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τροϊκανών και απορρίπτει ασυζητητί κάθε πρόταση συνεργασίας μαζί τους, όταν ήδη στο παρελθόν έχει συγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε δύο κυβερνήσεις, επιμένοντας στην αλλοπρόσαλλη και εκτός πραγματικότητας πρότασή του, να μετατραπεί δήθεν η χώρα σε κάτι χειρότερο από την Β. Κορέα.
Δικαίωμά του είναι να εξακολουθεί να στηρίζει το σάπιο κρατικοδίαιτο πολιτικοοικονομικό σύστημα και να επιζητεί την ασφάλεια της επιβίωσης που του εξασφαλίζει απλόχερα το ισχύον πολιτικό σύστημα, αλλά και δικό μας δικαίωμα, ως απλών πολιτών, είναι να το κρίνουμε για τις πολιτικές επιλογές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: