Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

«Δυσφορία» για την φορολόγηση των δικαστικών αντιπροσώπων

Αντιδράσεις για την φορολόγηση αλλά και την επιβολή κρατήσεων στην ειδική εκλογική αποζημίωση που θα καταβληθεί κατά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές διατυπώνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι (δικηγόροι, δικαστές, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί υπάλληλοι, κα.).
Ο Γ.Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καταγγέλλει....
με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επιβολή κρατήσεων υπέρ τρίτων (π.χ. ΟΓΑ) και την υπαγωγή σε φόρο εισοδήματος της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης. Εξαιτίας των αντιδράσεων των δικαστικών αντιπροσώπων, ο Άρειος Πάγος προσανατολίζεται να εκδώσει σχετική εγκύκλιο, στην οποία θα αναφέρονται οι κυρώσεις που θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν στα εκλογικά τους κέντρα (και εφόσον έχουν παραλάβει τους διορισμούς τους).
Σημειώνεται πως σε εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο του το υπ.Οικονομικών αναφέρει τις κρατήσεις ανά κατηγορία δικαστικών αντιπροσώπων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην εκλογική αποζημίωση για τους δικηγόρους θα υπάρξει φορολόγηση 20% και κρατήσεις υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων 3% και χαρτόσημο και χαρτόσημο ΟΓΑ επί της κράτησης υπέρ του ΜΤΠΥ 3,6%.
«Όλα αυτά αποδεικνύουν την πλήρη επικράτηση λογικών εισπρακτικού χαρακτήρα που νοθεύουν μια αμιγώς θεσμική διαδικασία και εγκλωβίζουν την άσκηση των καθηκόντων δημοσίων λειτουργών σε φοροεισπρακτικές και φοροδοτικές λογικές, πρωτόγνωρες σε σχέση με τα μέχρι πρότινος ισχύοντα» επισημαίνει σε δηλώσεις του ο κ.Αδαμόπουλος, ο οποίος καλεί το αρμόδιο υπουργείο να προβεί άμεσα, έστω και την ύστατη στιγμή, σε σημαντική αναπροσαρμογή προς τα πάνω των καταβαλλόμενων ποσών προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους προκειμένου να ανταποκρίνονται επαρκώς και αξιοπρεπώς στο μέτρο των θεσμικών καθηκόντων που πρόκειται να ασκηθούν.
Πηγή: Α.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: