Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μπαρόζο: Η επιλογή παραμονής στο ευρώ ανήκει μόνο στους Έλληνες

Η τελική απόφαση για το αν θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ ανήκει στην Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος μάλιστα συμπλήρωσε ότι η Ευρώπη θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Ο κ. Μπαρόζο στις δηλώσεις που έκανε μετά τη σύσκεψη της Κομισιόν, όπου συζητήθηκε και η κατάσταση στην Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιουνίου καλείται να κάνει μια «ιστορική» επιλογή, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως οι ψηφοφόροι θα λάβουν την απόφαση «έχοντας πλήρη γνώση των συνεπειών της επιλογής τους».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε πως για την Ελλάδα δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος πέρα από την εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που προβλέπει η δεύτερη δανειακή σύμβαση, μάλιστα, όπως σημείωσε αυτός είναι και ο «λιγότερο δύσκολος» δρόμος για την Αθήνα.
«Η τελική απόφαση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ πρέπει να είναι ελληνική», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «θα είμαστε ελαστικοί όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: