Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η Μέρκελ κοροιδεύει τον Τσίπρα - Συνεχάρη την Ελλάδα για τις υπογραφές που έχουμε βάλει

Όλες οι χώρες που έχουν υπογράψει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο θα πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα σε αυτό, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Βερολίνο.
"Όλοι θα πρέπει να τηρήσουν αυτά που αποφασίσαμε. Είκοσι πέντε χώρες έχουν υπογράψει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο", υπενθύμισε η Μέρκελ, η οποία έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία που έχουν ήδη επικυρώσει τη συνθήκη αυτή.
Έκκληση προς τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα της Γερμανίας (Άνω και Κάτω Βουλή) να συνεδριάσουν προκειμένου να εγκρίνουν το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ) πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου απηύθυνε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.
Ερωτηθείς σχετικώς με φήμες που ήθελαν την προγραμματισμένη για τις 25 Μαΐου ψηφοφορία να αναβάλλεται, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι η Καγκελαρία επιθυμεί η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν η Βουλή κλείσει για τις θερινές διακοπές, στις 29 Ιουνίου.
Για την έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του ΕΜΣ απαιτούνται οι ψήφοι των δύο τρίτων των βουλευτών και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η "εμπλοκή" οφείλεται στους όρους τους οποίους θέτουν οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι για προσθήκη μέτρων αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: