Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Καρατζαφέρης: Τσοχατζόπουλε, θα σου στείλω παρέα στη φυλακή

«Ούτε σε 30 χρόνια δεν θα βγει η χώρα από το Μνημόνιο, διότι Σαμαράς και Βενιζέλος υπέγραψαν στην επιστολή τους προς την Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δεν θα ασκήσουν πολιτικές ενάντια στο Μνημόνιο», τάδε έφη Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη.
Ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ είπε ότι διακύβευμα των εκλογών είναι το «αν η Ελλάδα θα διατηρήσει την αξιοπρέπειά της, ή θα την εκχωρήσει στους δανειστές της κι εκβιαστές της».
Διεξοδικά αναφέρθηκε στο θέμα της διαφθοράς, ο κ. Καρατζαφέρης. «Κάποιοι έκλεψαν, όχι μόνο ένας», τόνισε για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ζήτησε να γίνει έρευνα για όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, τα οποία υπέγραψαν μαζί με τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Δεσμεύτηκε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ θα φέρει τέτοιες υποθέσεις άμεσα στη Βουλή και έδωσε μια ... υπόσχεση στον ποινικά διωκόμενο τέως υπουργό: «Δεσμεύομαι απέναντι στον κ. Τσοχατζόπουλο. Ακη Τσοχατζόπουλε, εκεί που βρίσκεται, σύντομα θα σου στείλουμε παρέα».
«Κοροϊδεύουν και οι δυο»
Για τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ είπε: «Κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και προσπαθούν να κοροϊδέψουν και τους Έλληνες».
Συγκεκριμένα, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας καταλόγισε πανικό και διάθεση να «τάξει» τα πάντα. Παραλλήλισε δε την τακτική του κ. Σαμαρά με το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο κ. Καρατζαφέρης υπενθύμισε τη δέσμευσή του κ. Βενιζέλου για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια, καλώντας τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, να πουν αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλιώς «θα είναι ένοχοι».
Για τον εαυτό του ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι απέτρεψε το ενδεχόμενο να γίνει πρωθυπουργός ο Φίλιππος Πετσάλνικος και ισχυρίστηκε πως αν είχε συμβεί αυτό η Ελλάδα θα είχε πτωχεύσει και σήμερα θα είχαμε τη δραχμή.
«Ουδέποτε πρόδωσα, όπως έκαναν άλλοι, ουδέποτε είπα ψέματα στον ελληνικό λαό, ουδέποτε έβλαψα την Ελλάδα», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: