Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ασφαλιστικά μέτρα από το δήμο Αχαρνών κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, κατέθεσε ο δήμος Αχαρνών για «παράνομη εγκατάσταση Κέντρου Κράτησης παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα».
Παράλληλα, ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο της αποβολής της σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα καθώς, όπως υποστηρίζει,η εγκατάσταση του Κέντρου Κράτησης έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το δήμο.
Σε εξώδικο που είχε αποστείλει ο δήμαρχος Αχαρνών, Σ. Ντούρος, στις 12 Απριλίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – και το οποίο είχε κοινοποιηθεί, μεταξύ άλλων, στο γραφείο πρωθυπουργού, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής – εξηγεί ότι η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου, αναγνωρισμένη από το δημόσιο και ως εκ τούτου «προκειμένου να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια [σ.σ το υπ. Προστασίας του Πολίτη] οφείλει να ζητήσει την άδεια-έγκριση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αχαρνών».
Τότε, στις 12 Απριλίου, ο δήμος καλούσε εντός πέντε εργάσιμων ημερών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να συμμορφωθεί «προς το διατακτικό των ανωτέρω αποφάσεων» και να απόσχει «από κάθε ενέργεια που προσβάλλει τα εμπράγματα δικαιώματά μας στην έκταση».
Από: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: