Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η καλοσύνη των ξένων

Η εισδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην δημόσια ζωή υπήρξε εντυπωσιακή. Πριν καλά-καλά προλάβει να ζεστάνει την καρέκλα του αρχηγού πρόλαβε να ζεστάνει τα σπίτια μας λύνοντας το πρόβλημα της θέρμανσης με το πετρέλαιο του Τσάβες. Ότι ο ίδιος ο Τσάβες δεν το γνώριζε πρόκειται για λεπτομέρεια που διογκώνουν οι εχθροί του αρχηγού.
Στη συνέχεια έλυσε το δανειακό πρόβλημα της χώρας με αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από τους Ρώσους (που το είχαν αρνηθεί στον Γιώργο γιατί δεν είχαν πληροφορηθεί προφανώς την εξαγγελία του Αλέξη) και τους Κινέζους, οι οποίοι όντως τον επιβεβαίωσαν εκδηλώνοντάς το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν κάποτε στο μέλλον ομόλογα αξίας 5-6 δισεκατομμυρίων (σε σύνολο χρέους καμμιάς τρακοσαριάς). Αυτά πάντως ελάχιστη σημασία έχουν γιατί, άσχετα με το τι πιστεύουν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, ο Μίκης Θεοδωράκης, που ο λόγος του είναι νόμος για όλους μας, πιστεύει ότι θα αγοράσουν όλο το χρέος.
Σε κάθε περίπτωση, ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να βάλουμε τους Ρωσοκινέζους να μας αγοράσουν το χρέος και τους κακοκαρδίσουμε, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας στο μεταξύ αποφάσισε ότι οι δανειστές θα δεχτούν να διαγράψουμε το σύνολο του χρέους (και ασφαλώς θα συνεχίσουν να μας δανείζουν γιατί ο Αλέξης δεν έχει ακόμα ασχοληθεί με το πώς θα αρχίσουμε να βγάζουμε δικά μας λεφτά). Και αν παρ΄ελπίδα κάποιοι δύστροποι από αυτούς, για ακατανόητους λόγους, φέρουν αντιρρήσεις, ο αρχηγός έχει εξαγγείλει μαζικές πύρινες διαδηλώσεις εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης που θα διατρανώσουν την στήριξή τους στην Ελλάδα και ασφαλώς θα υποχρεώσουν τις αγορές να συμμορφωθούν, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.
Η κυβέρνηση που θα τα κάνει όλα αυτά έχει ήδη σχηματισθεί. Τρικομματική, από τα τρία κόμματα της αριστεράς με πρωθυπουργό Παπαρήγα, και με ψήφους, αν χρειαστεί, και του Καμμένου. Η ίδια η γενική γραμματέας βγάζει φλύκταινες μόνο που το ακούει ενώ ο Κουβέλης τις βγάζει έτσι κι αλλιώς με το που τον βλέπει. Επίσης δεν έχει καμμία σημασία. Γιατί ο Αλέξης έχει προεξαγγείλει την αυθόρμητη προσέλευση 200.000 πολιτών στο Σύνταγμα και 500.000 σε όλην την Ελλάδα το βράδυ της ψήφου εμπιστοσύνης οι οποίοι θα υποχρεώσουν τους άλλους ηγέτες της αριστεράς να κάνουν γαργάρα τις παράλογες αντιρρήσεις τους.
Το σχέδιο του Αλέξη δεν είναι κακό αλλά έχει μια μικρή ιδιορρυθμία. Δεν λέει τι θα κάνει ο ίδιος αλλά τι θα κάνουν οι άλλοι. Ο Τσάβες, οι Κινέζοι, οι Ρώσοι, η Αλέκα, ο Κουβέλης, ο Καμμένος, οι αγορές, οι ηγέτες της Ε.Ε., δεκάδες χιλιάδες έλληνες και εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες. Από όλους αυτούς μέχρι τώρα έχει απαντήσει θετικά μόνο ο Καμμένος, αλλά είναι οπωσδήποτε μια αρχή. Και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δανειστεί τίτλο για να επιγράψει το πρόγραμμά του από το εξαιρετικό βιβλίο του υποψηφίου του Πέτρου Τατσόπουλου “η καλοσύνη των ξένων”.
Το βιβλίο του Ανδρέα Πετρουλάκη "openGAP.gr" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός. 
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=14834

Δεν υπάρχουν σχόλια: