Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Κουρουμπλής: Στις 6 Μαΐου ο λαός θα πει στο Βερολίνο «δεν αντέχουμε άλλο»

Στο ιστορικό και ηρωικό γεγονος της θυσίας 200 πατριωτών στην Καισαριανή, τους οποίους εκτέλεσαν οι Ναζί την 1η Μαΐου του 1944 αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο γερμανικό κανάλι ARD.
«Ημέρα μνήμης η σημερινή, της ηρωικής θυσίας των 200 πατριωτών στην Καισαριανή μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα των ναζί την Πρωτομαγιά του 1944. Ημέρα μνήμης, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κατάλυση του κοινωνικούς κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων σε Ελλάδα και σε Ευρώπη, η ακραία φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός δημιουργούν συνθήκες εκκόλαψης του αυγού του φιδιού, της άκρας δεξιάς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Π. Κουρουμπλής.
Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι, «Ο ελληνικός λαός αποδεσμευμένος από εμμονές και πολιτικές ταυτίσεις που τον συνέδεαν με τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι πλέον αποφασισμένος να στείλει πολιτικό μήνυμα στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, ένα ισχυρό μήνυμα που θα λέει ότι ..δεν αντέχουμε άλλο, δεν αντέχουμε άλλο!».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις απάντησε ότι, «Ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα μήνυμα απαιτώντας από την Αριστερά -με πρωτοπόρο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ που θα είναι και η πολιτική δύναμη της επόμενης ημέρας- να καταστεί η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: