Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Συμπτώσεις;;Δεν νομίζω!!!

Δείτε δύο συμπτώσεις καθόλου τυχαίες:
Σύμπτωση 1η : Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, ένας τραπεζίτης και πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.
Σύμπτωση 2η :Τα αποθεματικά που διατηρούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία στην Τράπεζα της Ελλάδας από κακή διαχείριση της Τράπεζας καθώς και το επικείμενο «κούρεμα» κινδυνεύουν να κάνουν φτερά. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα ο μειλίχιος Κουτρουμάνης θα ανακοινώσει ότι οι αναλογιστικές μελέτες που διενήργησε (αξιόπιστες όσο και η αφεντιά του!) επιβάλουν κούρεμα των συντάξεων κατά 50% ή εναλλακτικά διπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών μας!!
Ήδη οι επιστημονικοί φορείς έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών (κλικ εδώ) ζητώντας διερεύνηση του θέματος.
Όμως η αρθρογραφία έγκυρων οικονομολόγων αναδεικνύει περίεργες πτυχές αυτής της απώλειας των 13 δις ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ενώ λοιπόν ισχυρίζονται σε όλους τους τόνους ότι ο σφαγιασμός γίνεται με σκοπό τη μείωση του δημόσιου χρέους, αποδεικνύεται ότι από το άρπαγμα των 13 δις της περιουσίας των ταμείων μας δεν μείώνεται ούτε χιλιοστό το δημόσιο χρέος!!
Γιατί λοιπόν Παπαδήμος και Βενιζέλος λεηλατούν τα Ταμεία μας;
Η ερμηνεία που δίδεται είναι εξόχως σοκαριστική: «στόχος κυβέρνησης και τρόικας είναι η κατάρρευση των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να ισοπεδωθούν πλήρως οι παροχές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: