Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο μοναχός Αρσένιος

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά από μαραθώνια απολογία ενώπιον της Εφέτη Ειδικής Ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, ο μοναχός Αρσένιος, κατηγορούμενος σε… βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.
Ο Αρσένιος ξεκίνησε να απολογείται τη Δευτέρα το πρωί και η διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες μετά τα μεσάνυχτα, αφού χρειάστηκε να διακοπεί, λόγω κόπωσης, τόσο την Δευτέρα όσο και την Τρίτη το βράδυ.
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο μοναχός θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200 χιλιάδων ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Η απολογία του αγιορείτη μοναχού είναι η προτελευταία που λαμβάνει η κ. Καλού για το λεγόμενο «σκάνδαλο των ιερών ανταλλαγών», υπόθεση που θα κλείσει με την απολογία του ηγούμενου Εφραίμ στις 29 του μήνα.
ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚYΝHΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ (Η ΜΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ, ΜΑΥΡΑ ΡΑΣΣΑ ΣΕ ΣΤΥΛ ΡΟΜΠΑΣ ΚΑΙ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: