Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ηρέμησαν οι Ευρωπαίοι και οι τροικανοί γιατί περιμένουν κυβέρνηση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ βλέπουν διεθνή μέσα ως το μόνο τρόπο να προκύψει μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει το πρόγραμμα διάσωσης και θα κρατήσει τη χώρα εντός της ευρωζώνης.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η βρετανική Telegraph, οποιαδήποτε κυβέρνηση υπό τη ΝΔ θα δεχθεί μεγάλη πίεση να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου, προκειμένου να αποφύγει μια ακόμα πολιτική κατάρρευση και κοινωνική αναταραχή.
Όπως υποστηρίζει το σχετικό βρετανικό δημοσίευμα, καθώς οι αγορές χρήματος αναμένεται να αντιδράσουν με σκεπτικισμό στα οριακά εκλογικά αποτελέσματα, εν μέσω φημολογίας για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Γερμανία ίσως κληθεί να διαθέσει και άλλα χρήματα για ένα νέο πακέτο διάσωσης. Κορυφαίοι Γερμανοί πολιτικοί, τονίζει, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, φάνηκαν πρόθυμοι να επαναδιαπραγματευθούν τους όρους του μνημονίου με την Ελλάδα. Ωστόσο, η εύθραυστη φύση της όποιας ελληνικής κυβέρνησης σημαίνει ότι αυτή η στρατηγική μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση της κρίσης σε άλλες οικονομίες.
Πάντως, τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι πρόθυμες να δώσουν λίγα περιθώρια στη χώρα, για την εφαρμογή του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: