Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για την Ελλάδα!!

«Αντίο» στο Euro 2012 με ψηλά το κεφάλι είπε η εθνική ομάδα, που ηττήθηκε 4-2 από τη Γερμανία στο δεύτερο προημιτελικό.
Πάλεψε όσο μπορούσε η Ελλάδα, αλλά απέναντί της είχε μία πολύ καλύτερη ομάδα.
Από το ξεκίνημα του αγώνα τα «πάντσερ» κυριάρχησαν στο γήπεδο, δημιουργούσαν ευκαιρίες ό,τι ώρα ήθελαν και δικαιολογημένα έφτασαν στη νίκη που τους έστειλε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Εκεί όπου περιμένουν τον αντίπαλό τους, που θα βγει από την κυριακάτικη αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία.
Με τρεις αλλαγές στην επίθεση παρέταξε την ομάδα του ο Γιόακιμ Λεβ. Αντί των Γκόμεζ, Ποντόλσκι και Μίλερ, ξεκίνησαν οι Ρόις, Σούρλε και Κλόζε. Kινήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού δεν επηρέασαν τη Γερμανία, που από το πρώτο λεπτό έδειξε τις διαθέσεις της κι αν δεν ήταν σε μεγάλη βραδιά ο Μιχάλης Σηφάκης, τότε το σκορ θα είχε...ξεφύγει από το ημίχρονο.
Στα πρώτα τρία λεπτά οι Γερμανοί είχαν δημιουργήσει τρεις προϋποθέσεις για γκολ.
Με το που ξεκίνησε το ματς ο Ρόις υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, λίγο πριν το 2΄ ο Κλόζε δεν γύρισε καλά στο σημείο του πέναλτι που ήταν μόνος του ο Κεντίρα και στο 3΄ ο Σβαϊνστάιγκερ πέτυχε γκολ, μετά την ασθενή απόκρουση του Σηφάκη στο σουτ του Κεντίρα, αλλά δεν μέτρηση καθώς ο μέσος της Μπάγερν ξεκίνησε από οριακή θέση οφσάιντ.
Οι Γερμανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς και στο 23΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Οζίλ να προηγηθούν, όταν το σουτ που επιχείρησε ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης έδιωξε σε κόρνερ ο Σηφάκης.
Μετά το κόρνερ ακολούθησε ένα εφιαλτικό δίλεπτο για την εθνική με τον Μάρκο Ρόις να φτάνει απέναντι από τον Σηφάκη, αλλά να αστοχεί, ενώ ενδιάμεσα ο Κλόζε δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή στο σουτ του Κεντίρα.
Στο 27΄ ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική ομάδα βγήκε με καλές προϋποθέσεις στην κόντρα, από την ασίστ του Κατσουράνη στον Σαλπιγγίδη, αλλά ο Νόιερ είχε «διαβάσει» την φάση και απομάκρυνε έξω από την εστία του.
Τα «πάντσερ» συνέχισαν να πιέζουν, ο Σηφάκης ήταν ανίκητος από μακριά, αλλά στο 39΄ δεν μπόρεσε να κάνει και νέα σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Λαμ. Ο αρχηγός της Μπάγερν με «κεραυνό» έξω από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στη Γερμανία, η οποία βάσει της εικόνας του ματς δικαιούτο το γκολ.
Βλέποντας ο Σάντος την εθνική να μην μπορεί να αλλάξει δεύτερη πάσα, έριξε στο ματς με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τους Φωτάκη και Γκέκα αντί των Νίνη, Τζαβέλα. Η εθνική μας ομάδα άρχισε να βγαίνει πιο οργανωμένα στην επίθεση και στο 55΄ έφτασε στην ισοφάριση.
Από ασίστ του Φωτάκη στον Σαλπιγγίδη ο τελευταίος με εξαιρετικό γύρισμα στην «καρδιά» της μικρής περιοχής έδωσε τη δυνατότητα στο Σαμαρά να κάνει το 1-1. θα περίμενε κανείς από την ελληνική ομάδα να γεμίσει με αυτοπεποίθηση από το γκολ της ισοφάρισης, αλλά αντίθετα «κατέρρευσε».
Μέσα σε 20 λεπτά η ομάδα του Λεβ πέτυχε 3 γκολ κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.
Στο 61΄ με το φοβερό γκολ του του Κεντίρα με δυνατό σουτ από το σημείο του πέναλτι, τα «πάντσερ» προηγήθηκαν 2-1, ενώ στο 68΄ από την άστοχη έξοδο του Σηφάκη ο Κλόζε με κεφαλιά από το κόρνερ του Οζίλ «έγραψε» το 3-1. Ασταμάτητοι οι Γερμανοί πέτυχαν και τέταρτο γκολ στο 74΄ με το βολέ του Ρόις στην άδεια εστία, καθώς ο Σηφάκης είχε νικήσει στο τετ-α-τετ τον Κλόζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: