Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

…και ο Θεός προστάτεψε τον Καμμένο!

Η αριστερά εκφράζεται με 2 πόλους τον Σύριζα και την Δημάρ. Ο Σύριζα πλέον παίζει το ρόλο του ηγέτη της Αριστεράς βάσει αποτελέσματος. Ο Σύριζα δεν θα αποδεχτεί την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Το Πασόκ πλέον αποτελεί την ουρά του νεοφιλελεφθερισμού, δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και ταυτίζεται όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο, όχι με τις θέσεις Σαμαρά, αλλά με τις θέσεις της πιθανώς νέας αρχηγού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη. Ο σοσιαλισμός ως ιδεολογία στην Ελλάδα δεν έχει πλέον εκφραστή.
Η δεξιά πάλι εκφράζεται από 2 πόλους τη ΝΔ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η δεξιά καλείται ως πρώτο κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση, όχι ως ενιαία όμως διότι το πατριωτικό της κομμάτι (Ανεξάρτητοι Έλληνες) δεν έχει ουδένα κοινό με την πολιτική Σαμαρά, Ντόρας, Βορίδη.
Κανένας δεν θέλει την καυτή πατάτα και ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ το οποίο μαζεύει τα κομμάτια του, αν και ουδέποτε θα επανακάμψει ύστερα από τις ανανεώσεις και τις ευθύνες που θα απονεμηθούν από τον Ηγέτη και τιμητή του μνημονίου Βενιζέλο. Από την άλλη η Δημάρ γνωρίζει ότι αν θα συμμετάσχει σε μια δεξιά κυβέρνηση θα έχει την τύχη του ΛΑΟΣ.
Το επικρατέστερο σενάριο λοιπόν κυβέρνησης, δεν είναι συγκυβέρνηση αλλά ψήφος ανοχής στη ΝΔ από ΠΑΣΟΚ και Δημάρ, ώστε να σχηματιστεί μεν κυβέρνηση αλλά να μην υπάρξει ευθύνη σε βαθμό συγκυβέρνησης με ΄τι σημαίνει αυτό για τις επόμενες εκλογές οι οποίες δεν πρόκειται να αργήσουν.
Η φθορά της ΝΔ ενόσω θα εφαρμόζει το μνημόνιο άρα και τα ανελέητα φορολογικά μέτρα θα είναι τέτοια που το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ θα μοιάζει με άπιαστο όνειρο.
Στις επόμενες εκλογές θα κληθεί πάλι ο κόσμος να αποφασίσει. Οι αριστεροί θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι δεξιοί θα βρουν λιμάνι στο κόμμα Καμμένου, μιας και ο Σαμαράς φρόντισε να πάρει μαζί του κάθε πτυχή της δεξιάς και στην πρόσκαιρη επιτυχία αλλά και στον επερχόμενο αδιαμφισβήτητα καταποντισμό της.
Αν ο Καμμένος είχε αυξημένα ποσοστά σε βαθμό 3ου κόμματος, αυτή τη στιγμή σε μια ενδεχόμενη συνεργασία (συγκυβέρνηση), είτε με Σύριζα είτε με ΝΔ θα είχε να αντιμετωπίσει εκτός τη διγλωσσία των δυο πρώτων (άρα ασυνεννοησία), και τον απόηχο της διακυβέρνησης ενός κατεστραμμένου κράτους με συμβιβαστικές πολιτικές όπου δύσκολα θα μπορούσαν να εφαρμόσουν ένα κοστολογημένο πρόγραμμα αναδόμησης ένος κράτους από προτεκτοράτο σε κυρίαρχο έθνος.
Η σοφία του Θεού προστάτεψε τελικά την πολιτική Καμμένου, αλλά επεφύλαξε και την τιμωρία όσων ψήφισαν φιλοτομαρικά! Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κληθούν να κυβερνήσουν τις στάχτες της μεταπολίτευσης. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: