Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Ο Μπαρόζο, ο βαν Ρομπάι και το φέρετρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις
Μα ποια μύγα τσίμπησε τους μεξικανικές διοργανωτές της συνόδου κορυφής του G20 που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Los Cabos;
Ίσως να είχαν στο μυαλό τους την υποτιθεμένη... «προφητεία των Μάγιας», η οποία ορίζει το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012;
Εκτός αν απλώς ήθελαν να κοροϊδέψουν τους επικεφαλείς των Ευροατλαντικών υπευθύνων;
Όποιος και να είναι ο λόγος, κανόνισαν να μιλήσουν ενώπιον του διεθνούς τύπου, πλάι-πλάι, ο Χέρμαν βαν Ρομπάι, σημερινός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και ο Χοσέ Μανουήλ Μπαρόζο, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τοποθετώντας τους πίσω από θρανία που είχαν ακριβώς το σχήμα όρθιων φέρετρων.
Ξαφνικά, ο κόσμος είδε τα δύο παραισθησιακά κεφάλια των επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ να εξέλθουν από αυτά τα δύο κιβώτια, σαν να είναι ο ένας ο Δράκουλας και ο άλλος ο Νοσφεράτος που έβγαλαν το ρύγχος τους από τα φέρετρα στις 12 τα μεσάνυχτα.
Ο Ναπολέων ήταν που έλεγε ότι «μια καλή εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις». Μια φωτογραφία επίσης. 
Με την αλληγορία που αντιπροσωπεύει, αυτή η φωτογραφία είναι τόσο εντυπωσιακή όσο ήταν αυτή του ναυάγιου του κρουαζιερόπλοιου Concordia την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 κοντά στη νήσο Giglio στην Ιταλία.
Ο κόσμος ολόκληρος, έκπληκτος, μπορούσε τότε να δει το πλοίο ναυάγιο, με νεκρά πτώματα στο εσωτερικό αυτού του τεράστιου και αλαζόνα σκάφους με την τεράστια ευρωπαϊκή σημαία στην πρύμνη, τα καταστρώματα του οποίου έφεραν τα ονόματα της κάθε χώρας μέλους της ΕΕ.
François Asselineau

Δεν υπάρχουν σχόλια: