Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Της Δευτέρας γιορτή της Τρίτης λύπη;

Αν θέλεις να καταστρέψεις κάποιον βάλτον να αγωνιστεί για λάθος πράγματα.
H Ελλάδα χρεοκόπησε και θα γίνει φτωχότερη γιατί έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής στον πολιτισμένο κόσμο, έχει υψηλές κρατικές δαπάνες, υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε ό,τι αφορά τη διαφθορά και έχει μια οικονομία με ανταγωνιστικότητα στα επίπεδα των χωρών της Αφρικής.
Δεν έχουμε ακούσει από τα δυο ντουζίνες κόμματα που συμμετείχαν στις χθεσινές εκλογές μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις για την θεραπεία των αιτιών της χρεοκοπίας.
Αντ’ αυτών η διελκυστίνδα εδώ και μήνες παίζεται μεταξύ των συνθημάτων μνημονίου και αντιμνημονίου.
Αυτός είναι ένας λόγος που κάνει κάποιον να μην είναι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα των εκλογών.
Συνήθως στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρώπινη κατάσταση η λύση δρομολογείται όταν τεθούν τα σωστά ερωτήματα.
Όταν τίθενται ευθύς εξ αρχής λάθος ερωτήματα είναι απίθανο να δοθούν οι σωστές απαντήσεις.
Ο κ. Σαμαράς κέρδισε τις χθεσινές εκλογές με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Παρά την κρισιμότητα του διλήμματος η διαφορά μοιάζει φτωχή.
Η διαφορά αυτή γίνεται ακόμη πιο φτωχή αν εκτιμήσει κάποιος την δυσκολία της χώρας να κυβερνηθεί λόγω του συντεχνιακού και πελατειακού κατακερματισμού της κοινωνίας και του εθισμού μεγάλων τμημάτων της στην παράνομη παρεμπόδιση της εφαρμογής των νόμων.
Μοιραία οποιαδήποτε πίεση από την πραγματικότητα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θα προσκρούσει σε μια διευρυμένη αντιπροσωπεία στη Βουλή και στο πεζοδρόμιο που θα αρνείται να εφαρμόσει τις αλλαγές.
Μέχρι η ευρεία πολιτική ηγεσία του τόπου να βρει το κουράγιο να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και τις πιθανές επιλογές που έχει, η παρουσία της χώρας στην Ευρωζώνη τελεί υπό τον κίνδυνο της αποπομπής.
http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: