Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Σαρκοζί: Ψηφίστε με για να μη γίνουμε Ελλάδα

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Μετά τον Μάριο Μόντι, ήρθε η ώρα του Νικολά Σαρκοζί να «αξιοποιήσει» ως φόβητρο την χώρα μας, προτρέποντας χθες τους Γάλλους να τον ψηφίσουν για να μην βρεθούν στην θέση της Ελλάδας, ενώ δεν δίστασε να συμπεριλάβει στα παραδείγματα προς αποφυγήν ακόμη και την Ισπανία.
Παρουσιάζοντας χθες το πρόγραμμά του, ο Νικολά Σαρκοζί, επανέλαβε την ανάγκη της εξυγίανσης των δημοσιονομικών και την παρουσίαση ενός πιο ισορροπημένου προϋπολογισμού. Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση εναντίον του σοσιαλιστή αντιπάλου του, Φρανσουά Ολάντ- ο οποίος παρουσίασε προ διημέρου, τον δικό του οδικό χάρτη- λέγοντας πως η αριστερά, σχεδιάζει ένα «φεστιβάλ δαπανών ωσάν ο κόσμος, η Ευρώπη, η κρίση, δεν υπήρξαν ποτέ».
Προκειμένου να υποστηρίξει την θέση του, ο γάλλος πρόεδρος, φρόντισε να υπενθυμίσει στους συμπατριώτες του, τον οικονομικό εφιάλτη που ζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.
«Η κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι φίλοι μας οι Ισπανοί, μετά από αυτή που βίωσαν οι Έλληνες φίλοι μας, μας θυμίζει την πραγματικότητα» δήλωσε ο Σαρκοζί, μιλώντας παράλληλα για «ανικανότητα (ης Ισπανίας)» να ανταποκριθεί εγκαίρως στις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ.
Τα σχόλια του Σαρκοζί σίγουρα δεν χαροποίησαν την συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι που μόλις πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε τον πιο αυστηρό προϋπολογισμό στην ιστορία της ισπανικής δημοκρατίας, με περικοπές ύψους 27 δισ. ευρώ για το 2012.
Δημοσκόπηση
Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά το βαρόμετρο της TNS Sofres, δείχνει τον Σαρκοζί να προηγείται μία μονάδα (26%) έναντι του Ολάντ (25%) στην ερώτηση «ποιος επιθυμείτε να νικήσει στις εκλογές».
Ο γάλλος πρόεδρος κερδίζει 5 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο σοσιαλιστής αντίπαλός του χάνει 2 μονάδες.
Όπως επισημαίνει ωστόσο η Parisien τα εν λόγω αποτελέσματα θα πρέπει να εξεταστούν με προσοχή, λόγω του μεγάλου περιθώριου λάθους της τάξης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων.
Οι έρευνες των υπόλοιπων ινστιτούτων δίνουν όλες προβάδισμα τον Ολάντ, ωστόσο η ψαλίδα έχει κλείσει τις τελευταίες δυο-τρεις εβδομάδες.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: