Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Αντώνη και Βαγγέλη, γιατί ο Γιώργος συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος;

Η αίσθηση περί δικαίου των πολιτικών, χαρακτηρίζει την αίσθηση περί διοίκησης των πολιτών.
Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε και μάλιστα σε μία άκρως ιδιαίτερη –αν όχι μοναδική- εκλογική αναμέτρηση. Η χώρα βυθίζεται οικονομικά, με τις υπογραφές των συγκυβερνώντων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (οποία σύμπτωσις, αφού κυβέρνησαν αποκλειστικά τα τελευταία 30 χρόνια και κατέστρεψαν την οικονομία και όχι μόνο), αλλά κανείς δεν συζητά για το πώς και από ποιους φτάσαμε στο απελπιστικό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα!!!
Ο πρώην πρωθυπουργός (λέμε τώρα) Γιώργος Παπανδρέου, έχει εξαφανιστεί κυριολεκτικά και μόνο κάποιες σκόρπιες αναφορές γίνονται γι αυτόν. Πέραν τούτων ουδέν! Όλοι ξέχασαν αιφνιδίως πως κάτι πειράχτηκε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και άνοιξαν οι πόρτες για το ΔΝΤ, όλοι ξέχασαν πως δεν δανειστήκαμε (ο Παπανδρέου και η παρέα του) ενώ μπορούσαμε και στη συνέχεια βρεθήκαμε μπροστά σε αδιέξοδο, αφού είχαν προηγηθεί «τιτανικοί», «πιστόλια» και άλλα φαιδρά.
Τι έγινε, καλόπαιδα, που τολμάτε να μας ζητάτε την ψήφο, την εμπιστοσύνη μας, προκειμένου να συνεχίσετε ειρωνευόμενοι να κυβερνάτε (λέμε τώρα…) λέγοντάς μας μετά την 6η Μαΐου πως «έχετε την λαϊκή εντολή»; Όλα καλώς καμωμένα δηλαδή; Βγαίνει ο Βαγγέλης (ο Βενιζέλος) και μας λέει πως δεν συμφωνούσε με το πρώτο μνημόνιο (λεπτομέρεια, αλλά το ψήφισε και με τα δύο του χέρια), μας ζητάει συγνώμη (ως πολιτική πράξη) και τολμάει να τον εμπιστευτούμε!!! Από την άλλη, ο Αντωνάκης ο ευλύγιστος, ξέχασε πως το μνημόνιο είναι κάτι κακό (αλλά ψήφισε σχεδόν όλα τα νομοσχέδια του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού) και για να μας σώσει (γεμίσαμε σωτήρες) υπέκυψε και ψήφισε (για την ακρίβεια στήριξε τον Παπανδρέου ο οποίος έχασε 10 βουλευτές που αρνιόντουσαν να ψηφίσουν «ναι» και άρα θα έπεφτε η κυβέρνηση, όπως μας δήλωσε πριν μερικές ημέρες ο Πάγκαλος) το δεύτερο μνημόνιο, το οποίο ισοπεδώνει την κοινωνία, καταστρέφει ολοσχερώς την οικονομία, μετατρέπει την Ελλάδα σε κανονικό προτεκτοράτο και τους κατοίκους της σε ευρω-κινέζους.Τόσο καλά για τον Αντώνη, τόσο καλά και για τον Βαγγέλη!!!
Άνθρωποι προσπαθούν να επιζήσουν με 200 ευρώ μισθό, η ανεργία ανεπίσημα βρίσκεται κοντά στο 35%, αλλά κανείς δεν θυμάται τον Γιώργο Παπανδρέου που υποσχέθηκε (ειρωνικότατα) πως θα φροντίσει να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια! Βέβαια, ο Αντώνης έβαλε κάποιον να πει πως θα γίνει Ειδικό Δικαστήριο για τον Παπανδρέου, αλλά ο ίδιος σφυρίζει αδιάφορος προσπαθώντας να βρει ψηφοφόρους προβάλλοντας το φαιδρό επιχείρημα του κινδύνου εξόδου από το ευρώ (την παράγραφο, την απόφαση έστω, που επιτρέπει την έξοδο μίας χώρας από την ευρωζώνη, ξεχνάει να μας την πει αφού δεν υπάρχει!).
Φαιδρότητες από κενούς περιεχομένου και ηθικής υπόστασης πολιτικούς «λαγούς», οι οποίοι δεν τολμούν να αγγίξουν τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου (γιατί όχι και τον Αλογοσκούφη). Όλα «μυρίζουν» συμφωνία, όλα «βρωμάνε» σχέδιο και βαδίζουμε ολοταχώς σε μία εκλογική αναμέτρηση κάτω από ένα συνεχές βομβαρδισμό ανύπαρκτων απειλών, κάτω από μία συνεχή επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών.
Και ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να αισθάνεται άνετα, αφού συμμαθητές και σύντροφοι φαίνεται πως τηρούν τον λόγο τους. Ατιμωρησία του Γιώργου, συγκάλυψη και παραγραφή όλων των εγκλημάτων κατά της χώρας στην επόμενη Βουλή και εις υγείαν των κορόιδων, που θα τους ψηφίσουν, που θα τους δώσουν την «λαϊκή εντολή» να κυβερνήσουν συνασπιζόμενοι, συναγελαζόμενοι και άψογα συνεργαζόμενοι προς την κατεύθυνση της απόλυτης υποδούλωσης μίας μοναδικά υπερήφανης χώρας.
Αν θέλουμε, λοιπόν, να διασωθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (ή τα εξαπτέρυγά τους). Αν δεν θέλουμε, τότε ψηφίζουμε με τέτοιο τρόπο που θα εξαναγκάσουμε όσους μας υπόσχονται τιμωρία των υπευθύνων και όσους μας υπόσχονται μία λύση μακριά από την Ιθάκη και τις αχαρτογράφητες θάλασσες. Αυτοί τολμούν να μας κοροϊδεύουν καταπρόσωπο. Εμείς μπορούμε να τους ανατρέψουμε τα καλομετρημένα καταστροφικά σχέδιά τους; Αν ναι, ας το κάνουμε τώρα. Αν όχι, ας σκάψουμε μία τρύπα να μπούμε μέσα, αφού αυτή θα μας αξίζει

Δεν υπάρχουν σχόλια: