Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δεν γίνεται

«Πιο σοκολάτα γάλακτος δεν Γίνεται!», το μότο, της γνωστής τηλεοπτικής διαφήμισης, φαίνεται πως ήταν το ερέθισμα για την πρώτη απόπειρα επικοινωνίας του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, με τους ψηφοφόρους.
Ο κ. Βενιζέλος, εμφανίζεται να υποβαστάζει το κεφάλι του, να σκέφτεται και να αναρωτιέται με τη βοήθεια του κοινού, αν κάτι.Γίνεται;
Δίνει μόνος του την απάντηση, πως Ναι Γίνεται!
Η αφισο-δημοσκόπηση, με τη σημειολογία της, αναφέρεται στην «Αυτοδύναμη Ελλάδα», που βρίσκεται δίπλα από τον γκριζοπράσινο ήλιο.
Ανοικτά πλέον, τίθεται το ζήτημα της αυτοδυναμίας της Ελλάδας, μιας αυτοδυναμίας που χάθηκε επί του προκατόχου του κ. Βενιζέλου. Επιχειρείται η ρήξη αλλά και η ανάδειξη του θλιβερού προβλήματος, όχι μόνο της προηγούμενης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της χώρας.
Το ερώτημα «Γίνεται;» σαφώς και δεν είναι διαδραστικό.
Αν είχε τη δυνατότητα, ο άνεργος, ο άστεγος, ο συσσιτιούχος, ο συνταξιούχος, αυτός που έχει αυτοκτονήσει για χρέη (από τον άλλο κόσμο), θα απαντούσε πως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
Η πολιτική επικοινωνία δεν πρέπει να προσβάλλει, ούτε να μειώνει τη νοημοσύνη των πολιτών. Αυτών που έχουν δεχθεί τα πιο άδικα χαράτσια από συστάσεως του Ελληνικού κράτους.
Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να ερεθίζει.
Πρέπει να δίνει ασφάλεια και προοπτική επάνω σε ρεαλιστικές λύσεις, ανάλογες της κοινωνικής τραγωδίας που βιώνει η Ελλάδα.
Ειδικότερα όσοι ευθύνονται για την κατάντια μας, πρέπει να είναι ενωτικοί και όχι διχαστικοί ή διλληματικοί, ούτε υπερόπτες, καθώς μία απλή «συγνώμη» δεν φτάνει.
Η προεκλογική καμπάνια του νέου ΠΑΣΟΚ, αν συνεχίσει να εμπνέεται από καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες, σε απόλυτη κοινωνική συνέπεια με τα μότο «Λεφτά υπάρχουν», και «Τιτανικός», μπορεί να βρει εφαρμογή μόνο στην τηλεοπτική διαφήμιση για ασφάλειες αυτοκινήτου που αναφέρει:
«Άσε με σου λεω.Έχω σκάσει !!»
Το μέλλον και το «αυτοδύναμο» του ΠΑΣΟΚ, ίσως και να μπορεί να γίνει αντικείμενο κουίζ:
«Γίνεται;
Ναι γίνεται,
Γίνεται λίγο,
Δεν γίνεται,
Δεν γνωρίζω, Δεν απαντώ»,
Το μέλλον της Ελλάδας ΟΧΙ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: