Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Υποσχέσεις Σαμαρά σε όλους

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Σε μια άκρατη παροχολογία, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας αλλά και με τις ρητές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική πολιτεία έναντι της τρόικας, επιδίδονται μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ , σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους του κόμματός τους.
Μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα θα είναι οι δύο αντιπρόεδροι Στ. Δήμας και Δ. Αβραμόπουλος
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, υπό την πίεση και των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η αυτοδυναμία απέχει μακράν των ποσοστών που σήμερα έχει η ΝΔ, όχι μόνον αποφεύγει να περιορίσει τις υποσχέσεις και τα «θα», αλλά «κλείνει» και ο ίδιος «το μάτι» σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ελπίζοντας στην υποστήριξή τους.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 
Η παροχολογία, που ελάχιστα απέχει από το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι όσο η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κοντά στα επίπεδα του 20% στην πρόθεση ψήφου, τόσο οι βουλευτές του κόμματος θα ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών για αυξήσεις, καταργήσεις φόρων, αποκατάσταση ασφαλιστικών δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων κ.λπ., χωρίς ωστόσο να αναφέρονται στα λεγόμενα ισοδύναμα μέτρα που πρέπει η ελληνική κυβέρνηση -που θα προκύψει μετά τις εκλογές- να λάβει προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο μήνα, ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΝΔ που ανήκουν στην ηγετική ομάδα του κόμματος έχουν υποσχεθεί:
Τη μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων.
Την αποκατάσταση των συντάξεων των χαμηλο-συνταξιούχων που επλήγησαν από τις περικοπές. Πρόκειται για δέσμευση που έχει δώσει εδώ και καιρό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.
Την επιστροφή των επιδομάτων που ελάμβαναν οι πολύτεκνοι.
Την κατάργηση του φόρου στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.
Το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών των ακίνητων για πέντε χρόνια.
Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων στα επίπεδα των ευρωπαϊκών χωρών.
Την επανεξέταση των συντελεστών φορολογίας κληρονομιάς και γονικής παροχής στην κατεύθυνση της απλούστευσης και της μείωσης.
Την αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν λόγω του psi οι μικρο-ομολογιούχοι.
Την επιστροφή των 60 εκατομμυρίων ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους.Πρόκειται για τη μοναδική εξαγγελία για την οποία ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ισοδύναμο μέτρο και το οποίο -όπως είπε- θα μπορούσε να είναι η αύξηση της φορολογίας στον ηλεκτρονικό τζόγο.
Την επανεξέταση αμέσως μετά τις εκλογές των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων των αστυνομικών.
Αποστάσεις
Την πολιτική των παροχών αποφεύγουν να στηρίξουν βουλευτές της ΝΔ που θεωρούν ότι όσο λιγότερα υπόσχεται τώρα ο κ. Σαμαράς, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσει να κυβερνήσει την επομένη των εκλογών.
Παράλληλα, σημειώνουν ότι η τακτική αυτή μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι οι πολίτες γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση της χώρας και ίσως επιλέξουν να τιμωρήσουν εκείνους που προσπαθούν να τους πείσουν ότι «λεφτά υπάρχουν».
Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
Επιστρέφουν διαγραφέντες, έτοιμη η εκλογική επιτροπή
Θέμα ολίγων ωρών είναι η ανακοίνωση της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΝΔ. Ο Αντ. Σαμαράς έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το κομματικό όργανο, το οποίο και θα κληθεί να λάβει το επόμενο διάστημα σημαντικές αποφάσεις για την εκλογική τακτική του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της επιτροπής θα είναι οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ κ. Δήμας και Αβραμόπουλος, ο γραμματέας ΚΕ, Αν. Λυκουρέντζος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Αν. Παπαμιμίκος, ο γραμματέας οργανωτικού, Κ. Ζωντανός, και οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του κόμματος κ. Λαζαρίδης, Μιχελάκης και Μουρούτης.
Το πρόσωπο-έκπληξη ωστόσο θα είναι ο Β. Μεϊμαράκης, από τον οποίο ζητήθηκε να συμμετάσχει και ο πρώην υπουργός δέχθηκε. Πρόκειται για την επιστροφή του έμπειρου -στα κομματικά- στελέχους, ο οποίος πιθανότατα θα δραστηριοποιηθεί στον οργανωτικό τομέα.
Την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς ανοίγει στους επτά βουλευτές που καταψήφισαν το «Μνημόνιο 2», αλλά υπερψήφισαν τη δανειακή σύμβαση, την πόρτα του κόμματος. Πρόκειται για τους κ. Βαγιωνά, Παπασιώζο, Τζίμα, Καρασμάνη, Γκιουλέκα, Βλάχο και Βόζεμπεργκ.
O κ. Τζίμας επανεντάχθηκε και επισήμως χθες το βράδυ, έπειτα από σχετική επιστολή που απηύθυνε στον κ. Σαμαρά. Ανάλογες επιστολές είναι θέμα χρόνου να στείλουν και οι κ. Βαγιωνάς, Παπασιώζος και Καρασμάνης.
Οι άλλοι τρεις έχουν δεσμευθεί ότι το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα προβούν σε δήλωση στήριξης του κ. Σαμαρά και θα τονίσουν ότι συμφωνούν με τις κινήσεις που έκανε ο πρόεδρος του κόμματος προκειμένου η χώρα να αποφύγει τα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: