Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΟΖ τώρα, διαφορετικά θα έχουμε πάλι casus belli.

Η Χώρα μας πρέπει να προχωρήσει άμεσα τώρα στον καθορισμό και την κατοχύρωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), κατ’ αρχήν με την Κύπρο και στη συνέχεια με άλλα γειτονικά κράτη με τα οποία πρέπει να καθοριστεί ΑΟΖ. Είναι γνωστό ότι η άμεση επαφή της ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή ΑΟΖ περνάει από το Καστελόριζο, το οποίο έχει ΑΟΖ σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και είναι η ΑΟΖ του Καστελόριζου το εμπόδιο της Τουρκίας προκειμένου να.....
βγει στη Μεσόγειο και να επεκτείνει τη δική της ΑΟΖ μέχρι την ΑΟΖ της Αιγύπτου, για να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να βάλει χέρι στα κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία φημολογούνται ότι υπάρχουν νότια της Κρήτης.
Με δεδομένο ότι η Τουρκία όρισε ως casus belli, δηλαδή μας απειλεί με πόλεμο, εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως έχει το δικαίωμα αυτό και πάλι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, είναι περίπου βέβαιο ότι εάν δεν προλάβει η χώρα μας να καθορίσει άμεσα με την Κύπρο τις μεταξύ τους ΑΟΖ, τότε η Τουρκία θα ορίσει και πάλι ως casus belli μια τέτοια εξέλιξη. Εδώ είμαστε και να το θυμηθείτε. Γι’ αυτό εξάλλου και ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τώρα άμεσα καθορισμό ΑΟΖ με την Κύπρο. Κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος μας. Και γιατί όχι και συνεργασία με το Ισραήλ.
Αν και πάλι λιποψυχήσουμε, αν και πάλι φοβηθούμε, αν βάλουμε και πάλι την ουρά στα σκέλια και δεν προχωρήσουμε σε κατοχύρωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τότε θα δώσουμε το δικαίωμα στην Τουρκία να αμφισβητήσει ανοιχτά πλέον την Εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο και όχι μόνο.
Την ίδια όμως στιγμή η Τουρκία καθόρισε τη δική της ΑΟΖ στον Βορά, ενώ ταυτόχρονα εξανάγκασε την Αλβανία να ακυρώσει τη συμφωνία μαζί μας, προκειμένου να κάνει παιχνίδι και στο Ιόνιο.
Κάποια πράγματα, κάπου έχουν ένα όριο.Κάποια στιγμή και ο πόλεμος γίνεται αναπόφευκτος.
Ή έχουμε εθνική κυριαρχία ή την κρύβουμε για να μην ερεθίζουμε την Τουρκία και παριστάνουμε τους ελληναράδες στην πλατεία Κολωνακίου. Υποχωρήσαμε στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων, υποχωρήσαμε στο ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο και πήγαμε τους S300 στην Κρήτη, αντί για την Κύπρο, πάλι εξ αιτίας casus belli , υποχωρούμε καθημερινά στις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο μας, βλέποντας τις τουρκικές σημαίες έξω από το Σούνιο.Τι είμαστε πλέον εμείς;; Και πάνω απ' όλα τι πολιτική ηγεσία έχουμε;;
http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/01/casus-belli_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: