Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ζητείται η παραπομπή Σημίτη και της … μισής κυβέρνησής του

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει για τον ΟΤΕ περαιτέρω διερεύνηση για τους Αν.Μαντέλη, Χρ.Βερελή, Γ.Παπαντωνίου και Νικ.Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Μιχ.Λιάπη και Γ.Αλογοσκούφη από τη ΝΔ.

    Για τον ΟΣΕ προτείνει τους κ.κ. Χρ.Βερελή και Μιχ.Λιάπη, ενώ για τη προμήθεια του C4I τον Γ.Παπαντωνίου από το ΠΑΣΟΚ και από την περίοδο διακυβέρνησης από τη ΝΔ τους Γ. Βουλγαράκη, Β. Πολύδωρα, Π. Παυλόπουλο και Χρ. Μαρκογιαννάκη.
Από την πλευρά της ΝΔ έγινε γνωστό ότι καταλογίζονται πολιτικές ευθύνες κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρήστου Βερελή, Τάσου Μαντέλη, του πρώην υφυπουργού Ευάγγελου Μαλέσιου, καθώς και των νυν υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνταντίνου και Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.
Οι βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ επιμείνει στην παραπομπή υπουργών των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, που οι ίδιοι δεν συμφωνούν, τότε θα πρέπει να συμβεί το ίδιο και με όσους εκείνοι προτείνουν την απόδοση πολιτικών ευθυνών.
Aποδεδειγμένα εμπλοκή και ενοχή στο σκάνδαλο της Ζήμενς, είχαν οι Μαντέλης και Τσουκάτος

“Σφαγή” και εσωκομματικό ξεκαθάρισμα για την Ζήμενς
Στο μεταξύ, «σφάχτηκαν» μεταξύ τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην εξεταστική για την Ζήμενς για το αν θα παραπέμψουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο και άλλα τρανταχτά ονόματα του ιστορικού ΠΑΣΟΚ.
Ενώ οι εργασίες της επιτροπής έπρεπε να είχα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί, το ανέβαλαν για τις 10:30 και στο τέλος οι «κλεισμένοι» στο γραφείο του Σήφη Βαλυράκη εμφανίστηκαν στη μία το μεσημέρι. Αλλά και πάλι, μόλις η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου άρχισε να λέει ονόματα επενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης και για να μην αρπαχτούν στα χέρια η συνεδρίαση διακόπηκε.
Εκτός του Άκη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαπληκτίζονται και για τον αν ευθύνονται οι Υπουργοί Μεταφορών, ή των Οικονομικών για τις υποθέσεις ΟΣΕ και ΟΤΕ. Υποχρεώθηκαν μάλιστα να ζητήσουν ΣΗΜΕΡΑ τη γνώμη νομικών οι οποίοι τους υπέδειξαν τους υπουργούς Μεταφορών.
Μετά ένα χρόνο δεν ήξεραν ποιος ή ποιοι είναι οι υπεύθυνοι;
Ή, όπως υποδεικνύεται, πρόκειται για εσωκομματικό ξεκαθάρισμα;
Σημασία έχει πως το φάντασμα του φιάσκου του Βατοπεδίου θα τους ακολουθεί.
ΝΔ: Πράσινο σκάνδαλο
H ουσία του σκανδάλου σύμφωνα με τη ΝΔ έγκειται στην επιλογή του κ. Σημίτη να διαλέξει τις προγραμματικές συμφωνίες για τις προμήθειες του Δημοσίου (παραίτηση καστανίδη)
Από τα πραγματικά περιστατικά αποδείχθηκε ότι η υπογραφή και η υλοποίηση αυτών των συμφωνιών, ήταν επιβλαβής για το Κράτος.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, το 2004 εκλήθη να υλοποιήσει τις ήδη υπογεγραμμένες από το ΠΑΣΟΚ συμβάσεις.
Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να συστήσει εξεταστική επιτροπή για μία υπόθεση που αφορά σε παρελθόντα έτη, έγινε εν γνώσει των περιορισμών  των συνταγματικών επιταγών η νδ εκτιμά ότι η ευθύνη του Κ Σημίτη τόσο ως πρωθυπουργού όσο και ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι αδιαμφισβήτητη.
Η ΝΔ αποτιμά ότι η ευθύνη για την υπογραφή των συμβάσεων και την υλοποίησή τους, για πράξεις και για παραλείψεις, φέρουν οι πρώην υπουργοί
Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου,  Χριστοδουλάκης, Μαλέσιος, Μαντέλης, Βερελής, Παπακωνσταντίνου, Παπουτσής.
Πολλές πτυχές του σκανδάλου δεν έχουν αποκαλυφθεί. Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση από όλους τους φορείς της Πολιτείας. Καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, για αυτό το πράσινο σκάνδαλο, που μαζί με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου ζημίωσε πολλαπλώς τη χώρα τους πολίτες και το δημόσιο πλούτο.
Όσον αφορά τα στελέχη της ΝΔ τα οποία εγκαλούνται από το ΠΑΣΟΚ, η άποψή της ΝΔ είναι ότι ουδέν στοιχείο ενοχής προέκυψε γι’ αυτούς. Ωστόσο, για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή τους από την στιγμή κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα ονόματά τους, η ΝΔ δεν πρόκειται να παρεμποδίσει και γι αυτούς τον οποιοδήποτε έλεγχο.
Η ΝΔ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ για το πράσινο αυτό σκάνδαλο, το οποίο μαζί με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου ζημίωσε πολλαπλώς τη Χώρα, τον δημόσιο πλούτο και τους πολίτες.
Όσον αφορά στην παραπομπή υπουργών της Ν.Δ. δήλωναν πως συναίνεσαν διότι είναι βέβαιοι πως δεν έκαναν κάτι μεμπτό, και ότι δεν φοβούνται την έρευνα.
Όπως δήλωσαν: «Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα. Ας ψάξουν όσους θέλουν, όσο θέλουν»
Anti-Κοινοβουλευτικός
http://www.antinews.gr/?p=80822

Δεν υπάρχουν σχόλια: