Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011










Ελληνική Δημοκρατία
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
                                                                                Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2011               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ : «ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ».

Υπεγράφη η Απόφαση που εγκρίνει την ανάθεση της μελέτης για την επέκταση του δικτύου του Αναβάλου στην Ερμιονίδα από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι προαιπαιτούμενες σχετικές διαδικασίες.
Σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίνεται:
“1. Η ανάθεση εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ», σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Ν. 3316/2005 και με βάση τους όρους που καθορίζονται στα Συμβατικά Τεύχη, στη Σύμπραξη:
  • ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ε.Ε,
  • HYDROMENT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Ε
  • ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,
  • ΚΑΙΜΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ,
  • ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ,
η όποια συγκέντρωσε τη μέγιστη σταθμισμένη βαθμολογία (96,14) από τις υπόλοιπες διαγωνιζόμενες συμπράξεις.
2. Η διάθεση πίστωσης του ποσού του ενός εκατομμυρίου είκοσι οκτώ χιλιάδων και πεντακοσίων ενενήντα ευρώ (1.028.590,00€), πλέον Φ.Π.Α. που θα απαιτηθεί για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ», σε βάρος των πιστώσεων της Σ.ΑΕ 081/8 με κωδικό 2009ΣΕ08180009.
3. Η εξουσιοδότηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών ή του αναπληρωτή του να υπογράψει το σχετικό Ιδιωτικό Συμφωνητικό.”.

Για την τυπική ισχύ της Aπόφασης, απομένει η προβλεπόμενη από το νόμο ανάρτησή της στο διαδικτυακό τόπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, καθώς και η δημοσίευσή της στο Φύλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, που πρόκειται να γίνουν άμεσα.
Αναφορικά με το θέμα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προχωρούμε σε ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση του έργου του Αναβάλου στο σύνολο της Αργολίδας. Από την εκπόνηση της μελέτης ύψους ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ, αναμένουμε τις βέλτιστες λύσεις που θα βοηθήσουν την Ερμιονίδα να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημά της, αυτό της λειψυδρίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: