Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΥπΕξ: "Η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν ξαναγράφεται"

“Η ιστορία διδάσκει πως μπορούμε να χτίσουμε μέλλον ειρήνης, αρκεί να τη σεβαστούμε και να εργαστούμε με συνέπεια γι' αυτόν το σκοπό. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραγράφεται”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στην Άγκυρα, που αντέδρασε σε όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την υποδοχή του Αρμένιου ομολόγου του, την περασμένη εβδομάδα.
Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στην προσπάθεια βελτίωσης των διμερών τους σχέσεων, όμως τα πιο μεγάλα και τα πιο δύσκολα, βρίσκονται μπροστά μας”, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, υπογραμμίζοντας ότι η διαδρομή του κ. Παπούλια αποδεικνύει “την καταλυτική προσφορά του στην προσπάθεια ελληνοτουρκικής συνεννόησης”.
Κατά την υποδοχή του Αρμένιου προέδρου, ο κ. Παπούλιας είχε δηλώσει πως “Έλληνες και Αρμένιοι κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο”, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας.
Εκ μέρους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, τονίστηκε πως “οι παρατηρήσεις του Έλληνα Προέδρου, που στόχευαν την Τουρκία, διαστρέφουν ιστορικά γεγονότα, δεν ανταποκρίνονται στην κοινή λογική και δεν αρμόζουν στο σεβαστό θεσμό, από τον οποίον εκστομήθηκαν”.
“Η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση κάνουν από κοινού ό,τι μπορούν, για να δώσουν νέα ώθηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είναι συνεπώς λογική προσδοκία να περιμένει κανείς ότι θα αποφεύγονται δηλώσεις που αναμοχλεύουν το κοινό μας παρελθόν και εξετάζουν ιστορικά γεγονότα χωρίς να τα διαστρέφουν, ενώ αναλύουν προσεκτικά την υφιστάμενη κατάσταση”, ανέφερε του τουρκικό ΥπΕξ.
http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/306449.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: